שיעור האבטלה בדצמבר 2022 עלה ל-4.3%

מדובר בחזרה לנתונים הדומים לחודש אוקטובר; צריך לזכור כי היחלשות של שוק העבודה היא אחת המטרות שבנק ישראל מנסה להשיג על מנת לקרר את האינפלציה והיא תוצאה ישירה של העלאות הריבית בהן הוא נוקט
 | 
telegram

הלשכה המרכזי לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מפרסמת את נתוני התעסוקה לחודש דצמבר 2022 מהם עולה כי שיעור האבטלה עלה מ-4.1% בנובמבר (181.1 אלף משרות) ל-4.3% (189.3 אלף משרות). ובכל זאת אין מדובר באירוע משמעותי שכן בחודש אוקטובר הנתון עמד גם כן על 4.3%.

ניתן גם לראות כי אחוז המתייאשים מחיפוש עבודה + הלא משתתפים בכוח העבודה שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה ממרץ 2020 + המועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע מסיבות כלכליות + הבלתי מועסקים – עלה גם הוא במעט ל-5.5% (5.4% בחודש הקודם).

התרשים הבא מתאר את התפלגות כוח העבודה במדינת ישראל:

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הנתון שבמצביע על התקררות והילשות שוק העבודה, טוב במובן מסוים עבור המשק ובעבור בנק בישראל בפרט. הלעאות הריבית בחודשים האחרונים בהן נוקט בנק ישראל נועדו להילחם באינפלציה ולדכא אותה. אחת מהמטרות שמנסה בנק ישראל להדיג באמצעות העלאות הריבית היא התקררות שוק העבודה - מהלך שעשוי לתרום במידה לא מבוטלת לירידת מחירים והיחלשות האינפלציה. לכן, כל עוד התאגרים האינפלציונים נמשכים - ונראה כי הם יישארו כאן עוד זמן רב - היחלשות של שוק העבודה היא הצלחה של בנק ישראל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות