לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

בין הדוחות הבולטים השבוע: מיקרוסופט, טסלה, אינטל ובואינג; יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "המיתון עדיין לא כאן, וצפוי להידחות עד המחצית השנייה של 2023"
 | 
telegram
(2)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן הפתיחה הרשמית של עונת הדוחות לאחר דוחות הבנקים שיצאו בשבוע שעבר. המדדים רושים עליות נאות מתחילת השנה כאשר הנאסד"ק עלה ב-7%, ה-S&P 500 עלה ב-4% - כאמור, 3 שבועות בלבד.

השוק האמריקאי עדיין חלש. האינפלציה אמנם יורדת כמצופה אך נראה כי נדרשות פעולות נוספות של הפד' לצינון השוק שכן שוק העבודה מסרב להתקרר כפי שבכירי הבנק היו רוצים. התקררות שוק העבודה היא הכרח עבור דיכוי האינפלציה ולשם הבנק המרכזי חותר, חרף המודעות למחיר הכבד שזה ייגבה מהשווקים ומהמשקיעים. בתוך כך, כלכלנים בכירים צופים שחורות ומפיצים נבואות זעם מפני מיתון כבר ברבעון הנוכחי.

נתונים שצפויים להתפרסם השבוע:
שלישי - מדדי מנהלי הרכש PMI בשורה של מדינות כולל ארה"ב, באירופה ובריטניה לחודש ינואר.
חמישי - אומדן ראשון של צמיחה ברבעון הרביעי של 22' (הציפיות הן לצמיחה של 2.5%), הזמנות של מוצרי בני קיימא (דצמ'), מכירות של בתים חדשים (דצמבר).
שישי - ההכנסה הפנויה, הצריכה הפרטית, ואינפלציית PCE (דצמבר), מדד האמון הצרכני של מישיגן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דוחות השבוע:
שלישי - מיקרוסופט, טקסס אינסטרומנטס, ג'נרל אלקטריק, ג'ונסון אנד ג'ונסון, לוקהיד מרטין, וריזון.
רביעי - טסלה, בואינג, AT&T, קימברלי-קלארק, לאס וגאס סנדס.
חמישי - אמריקן איירליינס, אינטל, מאסטרכארד, ויזה.
שישי - אמריקן אקספרס, שברון.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים: "בחודש דצמבר, המסחר הקמעונאי ירד ב-1.1% (הצפי היה ל-0.8%-) והנתון של נובמבר עודכן כלפי מטה ל-1%- מ-0.6%-. מסתמנת ירידה בחתכים השונים: ללא מכוניות ודלק חלה ירידה של 0.7% בדצמבר לאחר ירידה של 0.5% בנובמבר, המכירות ברשתות השיווק ירדו ב-6.6%, המכירות און-ליין ירדו ב-1.1%, מכירות של רהיטים ירדו ב-2.5%, מוצרי בריאות וטיפול אישי ירדו ב-0.9%, וגם הצריכה על מסעדות ירדה (ב-0.9%).

"הייצור התעשייתי (ללא ייצור חשמל, כרייה וחציבה ומוצרי אנרגיה) ירד ב-1.3% (הצפי היה 0.2%-) וירד ב-1.1% בנוב' (עודכן מ-0.6%-). הנתונים "הקשים" מתיישרים עם הנתונים "הרכים" (סקרי הציפיות השונים ומדדי מנהלי הרכש) אשר היו חלשים כבר מספר חודשים. שיעור ניצולת ההון ירד ל-78.8% מ-79.4%, השיעור הנמוך ביותר מאז דצמבר 2021. לאחר נתונים חיוביים במרבית המחצית השנייה של 2022, הנתונים של החודשיים האחרונים מצביעים על ירידה חדה יחסית בפעילות בתעשייה.

"הערה חשובה: הירידה בצריכת מוצרים (מה שמשפיע על המסחר הקמעונאי והייצור התעשייתי) על ידי משקי הבית לא ממש מפתיעה. הצריכה הפרטית בארה"ב עדיין נתמכת על ידי צריכת שירותים אשר עדיין לא חזרה לתוואי של ערב הקורונה. בנוסף, ברור שהצמצום בביקוש לדיור מצמצם גם את הצריכה הרלוונטית (רהיטים וכו'). במילים אחרות, המיתון עדיין לא כאן, וצפוי להידחות עד המחצית השנייה של 2023 ,כאשר עודפי החיסכון של משקי הבית מתקופת הקורונה ימוצו. בשלב זה אנו צופים עוד שתי העלאות ריבית על ידי הפד' בשיעור של 0.25% כל אחת. אנו לא צופים הורדת ריבית לפני 2024".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב מוסר: "אין ספק שאלמלא הניסיון של העשור האחרון של אינפלציה וריבית אפסיים, בסביבת האינפלציה הקיימת תשואות האג"ח לא היו נמוכות כל כך, כפי שהן היום. לכן, שאלת השאלות היא מה תהיה סביבת האינפלציה בשנים הקרובות אחרי שהיא תרד מהרמות הנוכחיות ותתייצב? השינויים הרבים בעולם ובישראל בעקבות מלחמת הסחר, הקורונה, המלחמה באוקראינה ועוד תהפוכות שונות מגבירים סיכוי שהאינפלציה תהיה גבוהה יותר. הממצאים ההיסטוריים מלמדים שגם אחרי שגל עליות המחירים הנוכחי יחלוף, סביבת האינפלציה בסיכוי גבוה מאוד תהיה גבוהה יותר מאשר לפניו. בנסיבות אלו סביר לצפות גם לרמת ריבית גבוהה יותר מאשר לפני הקורונה.

"החוזים על ריבית הפד' לסוף 2023 אומנם נותרו ללא שינוי ברמה של כ-4.5%, לעומת תחזית הפד' ל-5.1%, אך התחזית לסוף 2024 ירדה מתחילת השנה בחדות מ-3.6% ל-2.9%, כ-1.2% מתחת לתחזית הפד'. להערכתנו, ריבית הפד' אומנם לא תגיע ל-5%, אך היא גם לא תרד כל כך מהר ב-2024. היפוך עקום התשואות בין 10 שנים לשנתיים הגיע לרמה הנמוכה מאז תחילת שנות ה-80. אולם, גודל היפוך העקום קשור בקשר הפוך לגובה הריבית. הוא אף פעם לא התקרב לשיפוע כל כך שלילי ברמות ריבית של כ-5%, אלא בריביות הרבה יותר גבוהות. להערכתנו, בסביבה הנוכחית, יחס סיכוי/סיכון של המשך ירידה בתשואות בשוק האג"ח האמריקאי הופך לפחות אטרקטיבי".

מבנק הפועלים נמסר: "האינדיקטורים הכלכליים מצביעים על האטה בצריכה ובתעשייה. המכירות הקמעונאיות ירדו ב-1.1% בחודש דצמבר, שיעור גבוה ביחס לתחזיות, ונתוני נובמבר עודכנו כלפי מטה. מדובר בעיקר בירידות במכירות בתחנות דלק וכן בסעיפי הריהוט והאלקטרוניקה. ב-12 החודשים האחרונים המכירות הקמעונאיות הריאליות עלו בשיעור שנתי של 0.3% בלבד, ולמעשה לאורך כל השנה האחרונה הם נותרו ללא שינוי, אינדיקטור מדאיג לצריכה הפרטית. הייצור התעשייתי ירד ב-0.7% בדצמבר, הירידה החדה מספטמבר 2021. נתוני חודש נובמבר עודכנו גם כן כלפי מטה והירידה בייצור התעשייתי ברבעון האחרון של 2022 הגיעה ל-1.7% במונחים שנתיים. שוק העבודה לעומת זאת ממשיך להיות במצב הדוק יחסית, ומספר הדרישות השבועיות החדשות לדמי אבטלה ירד ל-190 אלף, נמוך מהתחזית של 214 אלף דרישות חדשות.

"מדד המחירים ליצרן (PPI) ירד בחודש דצמבר ב-0.5%, והקצב השנתי התמתן מ-7.3% מנובמבר ל-6.2%. ירידה במחירי האנרגיה בחודש זה תרמה לירידה במחירים שיצרנים נדרשים לשלם, והמדד ללא מזון ואנרגיה התמתן ל-5.5% ברמה שנתית. התשואות לפדיון על אג"ח ממשלתיות נותרו ללא שינוי משמעותי יחסית לשבוע קודם לכן ועומדות כיום על 4.17% לשנתיים ו-3.48% ל-10 שנים. כך גם נרשמה יציבות בציפיות לאינפלציה הנגזרות משוק האג"ח, ואלה עומדות על 2.23% לשנה על פני חמש ועשר השנים הבאות. ההערכות בשוק הן שהבנק הפדרלי יעלה את הריבית ב-0.25% בישיבתו הקרובה בתחילת פברואר. על אף התבטאויות של חברי פד' שונים שלא צפויה הפחתת ריבית השנה, החוזים העתידיים מגלמים בהסתברות גבוהה הפחתת ריבית בסוף השנה לרמה שבין 4.25%-4.5%, לאחר שזו תגיע לשיא של 5% בחודש יוני".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    השווקים יקרסו מעל 86.87 אחוז בממוצע עולמי (ל"ת)
    מייבין 22/01/2023 18:41
    הגב לתגובה זו
    3 7
    סגור
  • 1.
    נראה שבמחצית השנה השוק יטוס (ל"ת)
    יוסי 22/01/2023 18:36
    הגב לתגובה זו
    4 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות