האם נמצא שימוש לביטקוין? פיתוח חדש מעורר מחלוקת בעולם הקריפטו

NFT מבוסס ביטקוין הושק לראשונה - האם הוא יפתח עידן חדש בשימושיות של רשת הבלוקצ'יין הגדולה והוותיקה ביותר? מהן הטענות נגד הפיתוח החדש? וגם - כמה כסף נגנב בקריפטו בשנת 2022 ולכמה מזה אחראית צפון קוריאה?
 | 
telegram
(3)

האם נמצא שימוש נוסף לביטקוין? הטענה העיקרית שנשמעת נגד הביטקוין בפרט וענף הקריפטו בכלל היא שאין לו שימושים מעשיים. בעוד למטבעות אחרים, בעיקר האת'ריום, נמצאו כבר שימושים נוספים (אם כי בינתיים לא המצאות מופלאות שיהפכו את העולם), למטבע הדגל, חלוץ שוק המטבעות הקריפטוגרפיים טרם נמצא שימוש מעשי מלבד עצם היותו. זה לא בהכרח אומר שאין לו שווי. גם לשטרות של דולרים אין שימוש מעשי ובכל זאת אחד כזה יכול להיות שוה אלף דולר (אם מודפסים עליו המספרים הנכונים). אבל שימוש נוסף מלבד ערך תיאורטי עדיין אין בנמצא. 

הבעיה ששימוש בביטקוין ככסף הוא לא כל כך יעיל עדיין מחמת התנודיות העצומה כמו גם הסרבול והאיטיות. לא הייתם רוצים שיהיה לכם 100 דולר בארנק שבתוך פחות משנה יכולים להיות שווים 40 דולר. גם לא הייתם מקבלים תשלום כזה (על פי רוב). בנוסף, תשלומים אנונימיים מתבררים כלא כל כך אנונימיים, שכן כל ההעברות נשארות גלויות לנצח ברשת. כך גילו כאלה שהעבירו תרומות למוחים הקנדים במחאת נהגי המשאיות בשנה שעברה כנגד הגבלות הקורונה, תרומות שלא עברו את בורסות המסחר שדרשו הזדהות וגם מנעו העברות בהוראת הממשלה. גם הטענות כנגד הנזק הסביבתי של שיטת הוכחת עבודה בזבזנית האנרגיה לא נעלמו מעולם

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יכולת שמירת הנתונים של רשתות אחרות כמו האת'ריום איפשרה פיתוח של כמה שווקי משנה, ביניהם ה-NFT שהיה לזמן מסוים הלהיט של 2022 (אם כי התרסק מאז כדרכן של בועות), ובעיקר את תחום החוזים החכמים, אבל הביטקוין לא היה שותף לפיתוחים האלו. כעת ייתכן שהמצב משתנה.

פרוטקול חדש בשם Ordinals מצא דרך לנצל עדכון תוכנה שהתבצע ברשת הביטקוין לפני מספר שנים כדי לאחסן מידע נוסף בבלוקים של הרשת, מלבד ההעברות עצמן. זה הספיק כדי לפתח לראשונה NFT המבוסס על רשת הביטקוין, כלומר קוד של תמונה אמיתית שישמר על רשת הבלוקצ'יין. לטענת המפתחים ה-NFT שלהם טוב יותר מזה של האת'ריום. בעוד זה של האת'ריום רק מכיל קישור לדף אינטרנט עם התמונה, זה של הביטקוין מכיל את התמונה עצמה על גביו. ההתקדמות הזו פותחת את הדרך לפיתוחים נוספים על גבי הרשת הוותיקה ביותר. האם בסופו של דבר המתחרה הגדולה של האת'ריום לא תהיה הסולנה או הקרדנו אלא הביטקוין עצמו?

כמו כל דבר בתחום הקריפטו, גם ההתפתחות האחרונה הזו מעוררת התנגדות, בעיקר בקרב החסידים האדוקים של המטבע הדיגיטלי. ישנו וויכוח ארוך שנים האם השימוש ברשת הקריפטו צריך להצטמצם להעברות כספיות בלבד (להרחבה: 

Here's what a learned: a thread 🧵 (1/23)

— dennis (@pourteaux) February 16, 2021<

 ) או לכלול מידע נוסף. הטענות נגד אפשרות להעברת מידע נוסף על הרשת נובעות מהחשש שזה יעמיס יותר מדי דאטה ויהפוך את הרשת לכבדה, וממילא איטית ויקרה יותר. במיוחד יישומים כמו NFT יהפכו כל בלוק ברשת הבלוקצ'יין לכבד הרבה יותר. הטענות הללו אולי נכונות אבל דומות קצת לניסיון לנעול את דלת האורווה אחרי שהסוסים ברחו. לאחר שנמצאה האפשרות הטכנולוגית, קשה לראות איך ניתן יהיה למנוע את המשך ההתפתחות הזו. 
 

<

קרא עוד:
>>>מהם המטבעות היציבים?

פריצות וגניבות - סיכום שנתי וחדשות נוספות

מלבד הירידות החדות בשנת 2022, השנה הזו הייתה גם שנת שיא מבחינת גניבות שהתבצעו בפריצות קריפטו. סך הכל נפרצו ונגנבו מטבעות בשווי 3.8 מיליארד דולר במהלך השנה. רוב הפריצות בשנת 2022, כ-82% מהן ליתר דיוק, היו של חוזים חכמים (DeFi), במיוחד במה שמכונה "גשרים" - פרוטוקולים המאפשרים לרשתות שונות "לדבר" ביניהן. גורם מרכזי בפריצות הללו הוא חיילי הסייבר הנאמנים של הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה - שמה המלא של קוריאה הצפונית. לפי צ'יינליסיס הצפון קוריאנים אחראים על פריצות בשווי 1.7 מיליארד דולר, פי 4 מיבול הפריצות הצפון קוריאני שנה קודם לכן. לשם השוואה, הייצוא הכולל של צפון קוריאה בשנת 2020 היה 142 מיליון דולר, כך ש-1.7 מיליארד דולר מהווה חלק משמועתי מכלכלת המדינה הנכשלת. 

כמה חשוב לא לסמוך על סיסמאות חלשות מדי? בשנים 2015 ו-2016 השתמשו פורצים בתוכנה שהצליחה לנחש סיסמאות קלות מדי של מפתחות דיגטלים למטבעות, ובכך יכלו להעביר את המטבעות לאן שירצו. 10 אלף ארנקים נפרצו בדרך הזו ו-51 אלף מטבעות את'ר ו-470 מטבעות ביטקוין הועברו לארנק בודד. מאז לא התבצעה כל פעולה בארנק של הגנבים. השבוע הודיעה חברת מודיעין הקריפטו צ'יינלסיס כי הארנק התחיל להתרוקן מתכולתו, כשההאקרים מנצלים את העליות האחרונות בשווי המטבעות כדי לממש את רווחי הגניבה. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
הפרמייר ליג, ליגת הכדורגל הבכירה באי הבריטי חתמה על עסקה בשווי 150 מיליון דולר עם ליגת פנטזיה במסגרתה יציעו קלפי NFT שיאפשרו משחק בליגת הפנטזי. שיתוף הפעולה בין קבוצות לבין NFT מתרחב לאחרונה, למרות קריסת שוק ה-NFT. 

הפלטפורמות פושטות הרגל FTX ווויאג'ר רבות על הפירורים שהשאירו אחריהן. מנהלי הפירוק של FTX דורשים בחזרה את כמעט חצי מיליארד הדולר שהשקיעה FTX בחברה פושטת הרגל וויאג'ר, כשהראשונה עדיין נחשבה למושיעת עולם הקריפטו, לפני שקרסה בעצמה. לטענת המנהלים הכסף שולם בתוך תקופת 90 הימים שלפני פשיטת רגל, בהם ניתן לתבוע חזרה כסף ששולם. לטענתם וויאג'ר וחברות נוספות חולקות באשמה של קריסת FTX. 

עוד בעניין FTX: על פי בלומברג משרד המשפטים האמריקאי החל לחקור את חברת Silvergate, אחת הפעילות הגדולות בעולם הקריפטו, בנוגע למעורבתה בקריסת FTX ושאר החברות של סם בנקמן פרייד. 

דוחות הרבעון הרביעי מביאים איתם הפסדים נוספים למחזיקי הקריפטו, אם כי נראה לאור ביצועי חודש ינואר כי המגמה תתהפך ברבעון הבא. מיקרוסטרטגי, החברה הציבורית בעלת אחזקת הביטקוין הגדולה ביותר הפסידה כ-250 מילון דולר ברבעון, מתוכם 197 מיליון מיוחסים לירידת ערך הביטקוין. 

תביעת ענק נגד חברת קוינבייס נדחתה, מה שהקפיץ את המניה ב-26%. על פי התביעה 79 מטבעות שנרשמו למסחר בבורסה לא נרשמו כדין כניירות ערך. סך הכל זינקה מניית החברה במעל 140% מתחילת שנת 2023. 

מחזיקים בקריפטו? מעכשיו, רשות המסים עוקבת אחריכם. במסגרת חוק ההסדרים: משרד האוצר יטיל חובת דיווח על משקיעים שמחזיקים במטבעות קריפטו. ההצעה נוגעת לאותם משקיעים שיש בידיהם יותר מ-200 אלף שקל במטבעות (לכתבה המלאה).

למרות הזינוקים בינואר, שוק הגיוסים טרם התאושש. סך הכל בחודש ינואר הושקעו בחברות קריפטו בשלבים שונים 548 מיליון דולר, 91% פחות מהחודש המקביל השנה שעברה, אז גויסו 6 מיליארד דולר. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
במקביל להתאוששות המדהימה בשוק המניות בחודש ינואר, גם שוק הקריפטו ממשיך במגמה חיובית יחסית, אם כי הקצב הואט במקצת בשבוע האחרון. בתשואות מתחילת שנה בולטים לטובה הסולנה עם זינוק של 144%, אוולאנצ' עם 95% ואפטוס אותו הזכרנו שבוע שעבר עם 384% ומתייצב במקום ה-26 ברשימת המטבעות הגדולים. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע, ומה הספיקו לעשות מתחילת השנה?


ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.32% BITCOIN 98,412 +0.32% BITCOIN בסיס:98,095 פתיחה:0 גבוה:98,966 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מתחילת השנה הספיק התחזק הביטקוין ב-42%. השבוע היה סולידי יחסית עם עליה של 3% בלבד. כעת נסחר המטבע תמורת 23,565 דולר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +0.26% ETHEREUM 3,428.9 +0.26% ETHEREUM בסיס:3,419.9 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,324.1 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .   האת'ר גם רושם שבוע חיובי למדי עם עליה של 3.7% שמשלימה זינוק של 37% מתחילת השנה. מטבע אחד נסחר כעת תמורת 1,647 דולר. 

בייננס קוין (BNB). המטבע של בורסת הקריפטו הגדולה בעולם רשם עליה שבועית של כמעט 8%. מטבע אחד נסחר תמורת 326 דולר. מתחילת השנה טיפס הבייננס קוין ב-32%. 

ריפל (XRP). הריפל מציג את הביצועים החלשים ביותר מבין המטבעות הגדולים עם עליה מתחילת השנה של 21%. השבוע הוא עלה ב-1% בלבד, ומטבע אחד נסחר תמורת 0.41 דולר. שווי השוק עומד על 20.9 מיליארד דולר.

קרדאנו (ADA). לקרדאנו הביצועים המרשימים ביותר מבין המטבעות הגדולים מתחילת השנה עם זינוק של 60%. המטבע שווה כעת 13.9 מיליארד דולר. השבוע עלה המטבע ב-7% נוספים ונסחר כעת תמורת 0.40 דולר. 

דוג'קוין (DOGE). הדוג'קוין טיפס אף הוא כ-7% השבוע אך בסיכום שנתי העליה מגיעה ל-30% בלבד, כחצי מהקרדאנו. דוג'קוין אחד שווה כעת 0.091 דולר ושווי השוק עומד על 12.1 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שמח
    גיא 03/02/2023 15:03
    הגב לתגובה זו
    1 4
    אני שמח שכתבים שלא מבינים את החשיבות של ביטקוין עדיין כותבים שטויות , כי ברגע שזה יהיה ברור לכולם מה זה אז זה יהיה כבר יקר מידי לקנות אחד שלם זה יהיה שווה מיליונים , אז כל עוד כותבים שטויות זה אומר שיש זמן
    סגור
  • 1.
    קריפטו = פשע סמים וטרור כל השאר פריירים (ל"ת)
    משה ראשל"צ 03/02/2023 07:39
    הגב לתגובה זו
    4 2
    סגור
  • על מה אתה מדבר?!
    רמי הרצליה 03/02/2023 11:29
    הגב לתגובה זו
    1 3
    מנניין טיך כל מי שלא מבין בקריפטו ובלוקציין יוצא בהצהרות כאלה שגם לא נכונות עובדתית, וגם מראות על בורות. ודבר שני- אם כבר יש מטהעות/כלכלה שתומכת בפשע סמים וטרור- זה פיאט! הדולר, הין, היורו וכו.. תעשה שיעורי בית, חבל להתעורר מאוחר ..
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות