מנכ"ל דריו: "יכולים להיות רווחיים תוך שנתיים; שואפים להוביל את מהפכת הבריאות הדיגיטלית"

דריו הלת' דיווחה על שת"פ לניטור רציף של רמת הסוכר; המנכ"ל ארז רפאל בראיון לביזפורטל: "הבנו שאי אפשר להתמקד במחלה אחת אלא צריך לקחת אוסף של מחלות כרוניות ולנהל אותן על פלטפורמה דיגיטלית אחת; לא מתכננים רכישות בטווח הקצר, אבל כן בטווח הבינוני-ארוך"
 | 
telegram
(3)

חברת דריו הלת' הישראלית פרסמה ביום שני את התוצאות המקדמיות לרבעון הרביעי של 2022 לפיהם היא צופה הכנסות של כ-6.7 מיליון דולר וכ-27.5 מיליון דולר ב-2022 כולה. לדברי החברה, ההכנסות ברבעון הרביעי נבעו מצמיחה בערוץ ה-B2B שעלתה על הירידה המנוהלת של ערוץ ה-B2C בעקבות השינוי האסטרטגי בהקצאת משאבי החברה. יתרות המזומנים ושווי מזומנים של החברה בסוף 2022 היו כ-49.3 מיליון דולר.

בנוסף, החברה מודיעה היום על הסכם שיתוף פעולה עם חברת Dexcom DEXCOM INC -2.19% DEXCOM INC 72.83 -2.19% DEXCOM INC סגירה:0 פתיחה:74.85 גבוה:75.29 נמוך:72.52 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מובילה בתחום טכנולוגיית ניטור רמת הסוכר בזמן-אמת (CGM), לשילוב המערכת DEXCOM G6 לניטור רציף של רמת הסוכר, בפלטפורמת ניהול המצבים הכרוניים של דריו. מדובר במערכות חיישנים קטנות ולבישות, המודדות את רמות גלוקוז באופן רציף למקלט או למכשיר חכם, מאפשרות למשתמשים עם סוכרת לקבל החלטות בזמן אמת לגבי בריאותם. ההסכם בין שתי החברות יאפשר שילוב הנתונים המתקבלים מ-Dexcom G6 CGM ישירות לפלטפורמה של דריו.

"כשני מיליון אנשים משתמשים כיום במוניטור לניטור רציף של רמות הסוכר בדם, והיכולת להציג את הנתונים הללו בפלטפורמה של דריו מרחיבה את יכולתנו להעניק לאנשים החיים עם מחלת הסוכרת חוויה דינמית ורלוונטית יותר. זהו פיתוח מרגש שבסופו של דבר יועיל לכל המשתמשים בפלטפורמה של דריו, שכן נתוני ה-CGM מעשירים את מערכת הנתונים הכוללת שלנו", אמר ריק אנדרסון, נשיא דריו הלת'.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מניית דריו הלת' זינקה ב-31% מתחילת השנה למחיר של 5.7 דולר המבטא שווי שוק של 146.7 מיליון דולר.

מנכ"ל דריו, ארז רפאל, אומר בראיון לביזפורטל כי "אנחנו בתחום של בריאות דיגיטלית כבר זמן רב והחברה התעסקה עם סכרת בלבד ולפני כ-3 שנים אמרנו שהתחום הולך להתמזג. ולכן, אם רוצים להקים חברה שהיא בסופו של דבר מייצרת עסק שמרוויח כסף ולא מפסיד, אי אפשר שכל חברה תתמקד במחלה אחרת אלא צריך לקחת אוסף של אתגרים ושל מחלות כרוניות ולנהל אותן על פלטפורמה דיגיטלית אחת. בנוסף אמרנו שאנחנו יכולים לקחת את הדאטה הקליני וללכת עם זה לחברות ביטוח אמריקאיות ולהגיד להן שיש לנו פתרון שעובד על מנת שיקנו אותו.

"בשנתיים וחצי האחרונות, ולפי התוצאות הכספיות של הרבעון השלישי ושל התוצאות המקדמיות של הרבעון האחרון, הם ראו שהחזון הזה שהצבנו מקבל ביטוי ותוקף בתוצאות הללו. הרווח הגולמי עלה בצורה מאוד יפה והיה מעל 50% ברבעון השלישי. ההוצאות התפעוליות ירדו לכ-40% ויותר, ההפסד שלנו ירד ביותר מ-50% משנה לשנה והרבעון הרביעי היה בעצם המשך לרבעון השלישי. זאת גם הסיבה שהמנייה זינקה ב-10% ביום שני".

מה הם מנועי הצמיחה של החברה?
"קודם כל למכור מוצרים של מחלות שונות - כרגע יש לנו 5 מחלות על פלטפורמה אחת: סכרת, לחץ דם, בעיות משקל, פיזיותרפיה דיגיטלית ועזרה רגשית. כל אחד מהמוצרים האלו בפני עצמו מייצר הכנסות וחיבור ביניהם מגדיל את ההכנסות אף יותר. מנוע צמיחה שני הוא ערוצי המכירה שלנו. אנחנו בארה"ב מוכרים הן לחברות ביטוח אמריקאיות והן למעסיקים אמריקאיים מפני שבארה"ב, בניגוד לישראל, המעסיק קונה תכניות בריאות ישירות לעובדים שלו. השילוב של שני מנועי הצמיחה הללו זה מה שמייצר את התוצאות הכספיות שמשתפרות בצורה דרסטית במהלך שני הרבעונים האחרונים".

מה מצב המזומנים של החברה, לכמה זמן הם יספיקו? ישנן רכישות קרובות?
"החברה סיימה את 2022 עם 49.3 מיליון דולר בקופה. החברה מפסידה תפעולית סדר גודל של 20-21 מיליון דולר כך שזה צפוי להספיק לשנתיים לפחות. אנחנו רוצים להמשיך לצמוח ולשפר את השורה העליונה והשורה התחתונה כי בסופו של דבר אנחנו רוצים להביא את החברה לרווחיות ואני חושב שהמצב שלנו מבחינת מזומנים הוא טוב ויציב.

"ב-2021 עשינו 3 רכישות של חברות ואנחנו עסוקים בעיקר בלחבר את הכל ביחד. אנחנו חושבים שבתנאים של השוק יש המון מציאות בשוק וחברות סטארט-אפ שונות. כרגע, כאשר אנחנו נסחרים ב-150 מיליון דולר בלבד, אין לנו תיאבון כזה גדול לרכישה ולדלל את החברה מחר בבוקר. בטווח הבינוני-ארוך, אנחנו נמשיך באסטרטגיה שמרחיבה את קו המוצרים שלנו".

מה זו המערכת לניטור סכרת עליה דיווחתם היום?
"בתחום של סכרת, ישנם כל מיני מכשירים של ניטור כמו אלו המוכרים שהחולים דוקרים את האצבע, בעיקר למי שיש לו סכרת מסוג 2. למי שיש לו סכרת מסוג 1, שזו סכרת שצריך להזריק אינסולין מספר פעמים ביום, יש מד סוכר רציף. זו טכנולוגיה שאתה מצמיד מחט לגוף והוא מנטר את רמות הסוכר 24/7 באמצעות אפליקציה. רוב הסכרתיים הם סוג 2 ורק כ-5%-7% הם מסוג 1 שצריכים את המכשיר הזה. אנחנו בעצם הגענו להסכמה לחבר את מד הסוכר הזה לפלטפורמה הדיגיטלית שלנו".

איפה החברה תהיה בעוד שנתיים? מה החזון לעוד 5 שנים?
"אני חושב שאנחנו יכולים להגיע לרווחיות וזה מה שאנחנו רוצים לעשות. בסופו של דבר אנחנו רוצים להיות חברת הבריאות הדיגיטלית המובילה בעולם. אני רוצה להראות למשקיעים שאם אני רוצה אני יכול להיות רווחי. בעוד 5 שנים השאיפה היא שעולם הבריאות יעבור מהפכה שאנשים ילמדו טוב יותר איך לנהל את המצב הבריאותי שלהם ואנחנו רוצים להיות אלו שמובילים את המהפכה הזו".

המניה צנחה בלמעלה מ-50% בשנה האחרונה, איך אתה מסביר את זה?
"לפני שנתיים המניה הייתה על 31 דולר והחברה ניהלה מחלה אחת. היום החברה מנהלת 5 מחלות ויש לה חוזים עם חברות ביטוח בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. בסוף, החברה גם מייצרת יותר כסף, הגדילה את ההכנסות, הגדילה את סל המוצרים ויש לה שותפויות עם ענקיות הבריאות הדיגיטלית. אנחנו במקום הרבה יותר טוב מאיפה שהיינו לפני שנתיים וכל אחד שקורא את זה צריך לשאול את עצמו האם זה נראה לו הגיוני והאם כדאי לו לקנות את המניה. קשה להגיד למה היא ירדה, אבל איפה היא תהיה? לפי מה שעשינו בשנתיים וחצי האחרונות הם יכולים להבין לאן זה יכול ללכת כי מניות קונים כשהן זולות".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    בצים שלי. אני רוצה להוביל את שוק הביצים. נו....
    עיכר 09/02/2023 02:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ע
    סגור
  • 2.
    החברה נראת פלופ אבל ארז בחור מרשים
    א. 08/02/2023 23:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מכיר אותו אישית, בחור מאוד כשרוני, חביב וחכם אבל החברה נראת לא משהו - אחת מיני רבות שלא מסוגלות להרוויח כסף בצורה עקבית והתקיימה עד עכשיו רק בזכות שיבוש בשווקים שנמשך כ-15 שנה בעקבות טירוף ריבית אפס. מקווה בשביל החברה, משקיעיה וארז אישית שאני טועה
    סגור
  • 1.
    החרד לכספו חרחיק עצמו מהרפתקה...
    עומר 08/02/2023 22:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    קודם תגיעו לרווחיות רציפה של מס' רבעונים... אחכ נדבר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות