סוכנות הדירוג פיץ' בתחזית משודרגת: כלכלת סין תצמח ב-5% השנה

סוכנות הדירוג משפרת את תחזית הצמיחה הקודמת שלה לכלכלת סין שעמדה על 4.1%; הבנק השוויצרי UBS מעריך שלמשקי הבית בסין יש סך של חיסכון עודף בשווי 4-4.6 טריליון יואן (590 עד 678 מיליארד דולר)
 | 
telegram

כלכלת סין תתרחב ב-5% בשנת 2023, כך אומרת סוכנות הדירוג "פיץ' רייטינג" בתחזית משופרת מהתחזית הקודמת לצמיחה של 4.1% שנעשתה בדצמבר. העדכון האחרון מבוסס על "ראיות לכך שהצריכה והפעילות מתאוששות מהר יותר מהצפוי בתחילה" לאחר שממשלת סין הסירה את רוב ההגבלות המחמירות של הקורונה, מה שמאותת על התרחקות ממדיניות ה"אפס-קורונה" שלה.

סוכנות פיץ' גם הצביעה על מדד מנהלי הרכש האחרון (PMI) של סין לייצור ושירותים, מדד לפעילות העסקית, שהצביע על צמיחה נוספת. נתון ה-PMI הרשמי של סין בתעשייה עלה ל-50.1 בינואר מהנתון הקודם של 47. ה-PMI של השירותים בסין עלה ל-54.4, הרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2022. ערך של מעל 50 מצביע על התרחבות הפעילות הכלכלית; בעוד שנתון מתחת ל-50 מצביעה על התכווצות.

גלי התפרצויות גדולים של קורונה אירעו ברחבי סין לאחר שהרשויות הסירו את ההגבלות. אבל סוכנות פיץ' הצביעה על כך ש"נראה כי הקורונה שוככת", תוך ציטוט פרשנות של פקידי בריאות ומגמות ניידות. "הריבאונד המהיר מגל ההלם של הקורונה אומר שהפעילות תהיה חזקה יותר ממה שחזינו", אמר צוות כלכלנים. "אנו מאמינים שייצוב ההתאוששות יישאר מוקד המפתח בטווח הקרוב, אך לא צופים הקלות אגרסיביות במדיניות המאקרו", כתבו כשהם מסתכלים קדימה לקונגרס העממי הלאומי המתוכנן להתקיים במרץ. הכלכלנים גם ציינו כי נתון התוצר המקומי הגולמי של סין בדצמבר היה טוב יותר מכפי שציפו בפיץ'.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בעוד שכלכלנים רבים צופים התאוששות בהובלת הצריכה, UBS מוסיפה כי ההוצאות תהיינה די "זהירות" בגלל הלחץ באמון הצרכנים. הבנק השוויצרי מעריך שלמשקי הבית בסין יש סך של חיסכון עודף בשווי 4-4.6 טריליון יואן (בין 590-678 מיליארד דולר). "עם תעסוקה והכנסה של משקי בית שעדיין זקוקים להתאוששות, אמון הצרכנים עלול שלא להתאושש לחלוטין אלא להישאר יציב", נמסר מהבנק. "אנחנו חושבים שחסכון עודף לא ישוחרר לגמרי ומהר מאוד ב-2023", אמר הבנק. בסופו של דבר, UBS צופה שגידול הצריכה של משקי הבית בסין יזנק ל-10%-11% במונחים נומינליים ו-7.8% במונחים ריאליים ב-2023. "נורמליזציה נוספת של התנהגות הצרכנים ושחרור נוסף של חסכונות עודפים יכולים לסייע בבסיס התאוששות הצריכה העתידית ב-2024 ואילך".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות