לומברד אודייר: פתיחתה המחודשת של סין היא בשורה טובה לשווקים המתעוררים

 | 
telegram

פתיחתה המחודשת של סין, היחלשות הדולר האמריקאי והאטת האינפלציה הם בשורה עבור שווקים מתעוררים, כך אומר סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר. עבור משקיעים בינלאומיים, זה הופך את הנכסים הפיננסיים בשווקים המתפתחים לאטרקטיביים. השפעות הקורונה פחתו בשנת 2022, המלחמה באוקראינה והביקוש הגובר לסחורות ושירותים הובילו לעלייה במחירי המזון והאנרגיה. התחזקות הדולר הגבירה את הלחצים האינפלציוניים על יצואנים בשווקים מתעוררים ובנקים מרכזיים רבים בעולם הגיבו בהעלאות ריבית.

כיום, הדולר האמריקני נחלש והאינפלציה מואטת על רקע ירידה בביקוש בארה"ב ובאירופה וירידה במחירי האנרגיה. התחזית בשווקים המתעוררים נראית כעת טובה יותר מאשר בכלכלות מפותחות. הכלכלה הגלובלית עדיין לא חזרה לעצמה אך אפשר לומר שהזעזועים הגרועים ביותר מאחורינו.

בשנת 2022 רשמה סין את צמיחת התמ"ג האיטית ביותר מזה עשרות שנים, זאת בין השאר בעקבות פגיעה בחברות טכנולוגיה, סערה בשוק הנכסים, מדיניות קפדנית בקורונה ואוכלוסייה פחות מוגנת מקורונה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות שהשווקים המתעוררים הם שילוב של יבואני ויצואני אנרגיה נטו, ירידת מחירי הנפט מקלה על שתי הכלכלות הגדולות ביותר, סין והודו. מחיר הנפט נותר גבוה, אך ירד משיאו בחודש מרץ 2022 אז עמד על כ-128 דולר לחבית לכ-85 דולר היום. בנוסף, מדינות אלה מתאפיינות ביסודות כלכליים חזקים יותר מבעבר. בנוסף, גירעונות נמוכים יותר בחשבון השוטף ועתודות מטבע חוץ גדולות יותר מביאים את השווקים המתעוררים להנות מהתחזקות המטבעות המקומיים. סין אחראית לחלק גדול מגידול ברזרבות המטבעות, המוערך ב-3 טריליון דולר. בנוסף, תהליך הפתיחה המחודש מספק דחיפה מקומית לכלכלת סין ואמור להמריץ את השוק במהירות גבוהה יותר ביחס לפתיחת השווקים המפותחים. 

יחד עם זאת, החוסר במלאים במגפה הביא חברות בינלאומיות לגוון את שרשראות האספקה שלהן, מה שהביא להסתמכות פחותה על מקורות הייצור הסיניים. כתוצאה מכך, התחזית הכוללת לנכסי שווקים מתעוררים השתפרה, אך עדיין אנו מתאימים את חשיפתנו לאט ומחכים לאישור להתייצבות התנאים הפיננסיים.

אנו נותרים זהירים לגבי אג"ח מבוסס מטבע קשיח, כי איננו רואים שמרווחי האשראי מפצים במלואם על סכנות המיתון הכלכלי. למרות שהמרווחים גדלו ב-2022 הם כעת צרים יותר מאשר במיתונים קודמים, ואיננו יכולים לשלול את הסיכון שהבנקים המרכזיים ישמרו על המדיניות המוניטרית ההדוקה מדי זמן רב מדי. בנסיבות אלה, אנו מעדיפים אשראי בשווקים אלו על פני אג"ח ריבוניות, מכיוון שהראשונים מציעים יסודות אשראי טובים יותר ופדיון ממוצע קצר יותר. בנוסף להעדפתנו למניות סיניות, בינואר הגדלנו את ההקצאה שלנו למניות בשווקים מתעוררים בהם אנו מאמינים שהתאוששות חזקה ברווחים תניע תשואות אטרקטיביות ב-2023.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות