קוינבייס הכתה את הצפי אבל התחזית לא טובה; רוצה לחסוך 150 מיליון דולר בעקבות הפיטורים

קוינבייס מנסה לשנות את עצמה כדי להצליח להרוויח (אם היא תגיע לרווחים) גם כששוק הקריפטו חלש - אבל זה מה שהיא אמרה גם בהנפקה. היא מקווה להפסיד השנה ב-EBITDA פחות מ-500 מיליון דולר וצופה הכנסות של 312 מיליון דולר ברבעון הראשון; המניה התרסקה בשנה שעברה ב-86% ומנגד - השנה היא כבר השלימה זינוק של 75%. אנליסטים: "לא ברור מאיפה יגיעו ההכנסות. לא ברור שהיא תשרוד עם הכנסות כאלה"
 | 
telegram
(2)

הלילה פרסמה את דוחותיה חברת המסחר למטבעות דיגיטליים, קוינבייס COINBASE GLOBAL +3.19% COINBASE GL 304.64 +3.19% COINBASE GLOBAL סגירה:0 פתיחה:295.02 גבוה:311.37 נמוך:290.8 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (סימול: COIN). ברבעון הרביעי רשמה החברה הכנסות של 629 מיליון דולר, מעל הצפי ל-581.2 מיליון דולר. החברה דיווחה על הפסד מתואם על בסיס Non-GAAP של 2.46 דולר למניה, טוב מהצפי בשוק להפסד של 2.52 דולר למניה. במספרים מוחלטים מדובר על הפסד של 557 מיליון דולר.

קויינבייס גם דיווחה על Ebidta מתואם של כ-124 מיליון דולר, מעל התחזיות בשוק ל-201.8 מיליון דולר. החברה דיווחה על כ-8.3 מיליון משתמשים פעילים כל חודש, כאשר בשוק ציפו לכ-8.4 מיליון כל חודש, כלומר בשורה הזו היא פספסה מעט.

לדברי החברה, ההכנסות נטו גדלו בכ-5% בהשוואה לרבעון הקודם, דבר שהונע בעיקר על ידי צמיחה של 34% במשתמשים באפליקציה. ההכנסות ממשתמשים לעומת זאת צנחה ב-12%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לא מפתיע כמובן שהצניחה אותה ראינו בשנה החולפת בשוק הקריפטו פגעה כה קשות בתוצאות של קוינבייס. המשקיעים חוששים שהפגיעה הזו גם תשפיע על החברה בטווח הארוך ואתמול עוד לפני פרסום הדוחות המניה ירדה ב-5%, לשווי של 62 דולר למניה ושווי שוק של 16.26 מיליארד דולר.

תחזיות החברה? לא מרשימות 
קוינבייס מצפה ברבעון הראשון של 2023 להכניס בין 300 ל-325 מיליון דולר. בשנה הקרובה היא מקווה שהפסד ה-EBIDTA שלה יעמוד על פחות מ-500 מיליון דולר. בדוח אתמול פרסמה החברה הפסד של 371 מיליון דולר. 

בשיחה עם האנליסטים לאחר פרסום הדוחות, מסרה קוינבייס שהיא שואפת לשמור על המזומנים שלה ואף "לשנות את הדרך בה החברה פועלת" על מנת שתוכל להרוויח גם כאשר שוק הקריפטו עצמו חלש. מדובר בשינוי משמעותי מבחינת החברה. השאלה היא האם היא יכולה להגיע לרווחים בשוק קריפטו חלש. בינתיים זה לא קורה ואת זה היא רוצה לשנות. כשהונפקה, אי שם בגל ההנפקות של 2021, החברה אמרה שמטרתה היא לשבור את תקרת הזכוכית ללא קשר לביצועי שוק הקריפטו - בינתיים זה לא קרה.

"זהו לא שינוי שאנחנו מסוגלים לבצע מהיום למחר", מסרה סמנכ"ל הכספים של החברה, אלישיה האס. "אנו שואפים להיות חברה שתוכל לפעול בלי קשר למצב השוק בטווח הארוך", הוסיפה.

ההפסדים התפעוליים וברווחי החברה היו צפויים. בנוסף לנפילה המוכרת בשוק הקריפטו מאז נובמבר 2021, השוק הציג ירידה נוספת ברבעון האחרון של 2022, בייחוד לאחר שחברת FTX קרסה בחודש נובמבר האחרון, מתחרה של קוינבייס - אבל השנה זה סיפור אחר, שוק הקריפטו מטפס, ואיתו גם מניית קוינבייס. המשקיעים מקווים לשיפור משמעותי בתוצאות עם התאוששות שוק הקריפטו (ואולי התקווה שהוא יחזור לזנק לרמות בהן היה לפני יותר משנה)

קוינבייס פיטרה בחודש ינואר האחרון כ-20% מהעובדים שלה, זאת לאחר שפיטרה כבר כ-18% מעובדיה בחודש יוני האחרון. בפרסום דוחות הרבעון אתמול בערב מסרה החברה כי היא מקווה שאותם פיטורים יסייעו לה לחסוך כ-150 מיליון דולר וכי הדבר יוזיל את עלויות תפעול הטכנולוגיה, הפיתוח, המכירות, והשיווק ביותר מ-30%.

ומה חושבים האנליסטים?
מתחילת השנה החברה יותר מ-75% מאז תחילת השנה. אנליסטים רבים לא התרשמו מהדוח. מנכ"ל בנק ההשקעות היפני מיזהו, דן דולב, מסר שלא ממש ברור לו כיצד החברה הכניסה את הכספים ברבעון הנוכחי, וציין כי מרבית מההכנסות הגיעו מהכנסות ריבית, שברבעון האחרון עמדו על כ-80 מיליון דולר. "לא סביר שהחברה תוכל להמשיך לשרוד עם ביצועים כאלו", מסר דולב.

החברה הוקמה בשנת 2012 על ידי מנכ"ל החברה הנוכחי, בריאן ארמסטרונג והונפקה באפריל 2021 במחיר של 381 דולר למניה ולפי שווי של כ-76 מיליארד דולר. החברה זינקה כמעט מיד למחיר של כ-429.54 דולר למניה ואת יומה הראשון סגרה בבורסה במחיר של כ-328.28 דולר למניה - שווי של 100 מיליארד דולר. אלא שמאז צנח השווי של החברה ביותר מ-80%, וכיום היא נסחרת לפי שווי של כ-16.25 מיליארד דולר.

ב-7 לנובמבר 2021 נסחר מטבע הביטקוין בערך הגבוה ביותר שלו - 64,469 דולר למטבע. מאז צנח ערך המטבע ביותר מ-62% לערך של כ-24,031 דולר, כאשר שפל המטבע הגיע ב-21 לנובמבר, 2022, אז ערך המטבע עמד על כ-15,787 דולר ליחידה, צניחה של יותר מ-75% מאז ערך השיא.

הנפילות במטבע הושפעו בעיקר ממעבר המשקיעים להשקיע באפיקים סולידיים יותר – כמו אג"ח לעומת מניות, על מנת לוודא שלא יפסידו את כל כספם אם וכאשר יגיע מיתון לכלכלה האמריקאית ו/או העולמית.

המעבר להשקעה באפיקים סולידיים יותר תוגבר גם בעקבות הגידול באינפלציה והעלאות הריבית השונות של בנקים מרכזיים רבים ברחבי העולם. דבר נוסף שהשפיע על הצניחה במטבעות הקריפטו הייתה העובדה כי FTX, בורסת המטבעות הדיגיטלים השנייה הגדולה בעולם דאז קרסה בחודש נובמבר בסמוך לקריסה המדוברת בביטקוין.

בעבר דווח כי FTX הייתה חייבת לנושים שלה מעל 10 מיליארד דולר, דבר שהציג בעייתיות מסויימת עבור המחזיקים בחברה, ביניהם מנכ"ל החברה לשעבר – סם בנקמן פריד, שכן בורסת קריפטו לא אמורה להשתמש בכספים שמושקעים אצלה, אלה רק להכניס אותם להשקעות בחברות שהנושים עצמם בוחרים בסמוך לגביית דמי ניהול עבור אותם כספים, ממש כמו בתי ההשקעות השונים.

בדיון שנערך בבית המשפט האמריקאי מסרו עורכי הדין של FTX כי כמות ניכרת של כספי לקוחות חברה או נגנבה. ה-FBI החל לחקור את החברה על מנת לברר כיצד קרסה הבורסה, וכיצד הצליחה החברה להפסיד את אותם כספים.

עורכי הדין עצמם מסרו שכשהמשרד נכנס לפשיטת רגל, מאוד מיליוני דולרים באסימונים דיגיטליים נלקחו מהבורסה ללא אישור. ממשלת איי הבהאמה, שם הוקמה החברה, טענה כי היא לקחה "חלק" מהנכסים על מנת לשמור עליהם, אם כי מנכ"ל החברה לשעבר לא השיב האם אישר לממשלת איי הבהאמה לקחת את הכספים או לא ואם כספים אלו אכן נלקחו.

מנכ"ל קוין-שייר, בורסת מטבעות דיגיטליים נוספת, ג'ין-מארי מוגנטי, ציינה כי פשיטת הרגל של FTX השפיעה באופן משמעותי על רווחי החברה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    המנייה הולכת לאפס
    כלכלן ערך 22/02/2023 16:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שורט עד 0
    סגור
  • 1.
    בזבוז של כסף על עסקי אוויר
    גגג 22/02/2023 13:35
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עדיף להשקיע ברפואה מחקר ופיתוח
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות