עליבאבא מכה את צפי האנליסטים ומזנקת ב-7% במסחר המוקדם

החברה רשמה רווח מתואם של 2.6 דולר למניה על הכנסות של 35.9 מיליארד דולר; למרות סגרי הקורונה בסין נראה כי היא מצליחה להתאושש אך התחרות במדינת הענק רק מתגברת ועדיין מהווה אתגר
 | 
telegram

ענקית המסחר המקוון עליבאבא ALIBABA GROUP -2.86% ALIBABA GROUP 83.13 -2.86% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: פרסמה את דוחותיה כספיים לרבעון הרביעי של 2022 בהם רשמה הכנסות של 35.9 מיליארד דולר, מעל לצפי האנליסטים להכנסות של 35.76 מיליארד דולר.

החברה רשמה רווח מתואם של 2.6 דולר למניה, גבה מצפי האנליסטים בוול סטריט לרווח מתואם של 2.37 דולר למניה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות רגיל היה 6.8 מיליארד דולר, עלייה של 69% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי של עליבאבא נפגע שנה קודם לכן, בין היתר עקב ירידת ערך במוניטין הקשור למגזר המדיה הדיגיטלית והבידור שלה.

בסוף השנה שעברה, סגרים נרחבים ואמצעים אחרים לשליטה בקורונה הפחיתו את הוצאות הצרכנים. בייג'ינג ביטלה את מדיניות ה"אפס-קורונה" שלה בדצמבר אבל בערך באותה תקופה, הזיהומים גברו ברחבי המדינה והשפיעו על עסקים. לאחר שכלכלת סין צמחה ב-3% בשנת 2022, כלכלנים צופים התאוששות בהובלת הצרכנים השנה, אבל הם סבורים כי ההוצאות עשויות להתאושש באיטיות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עליבאבא נמצאת בתחרות קשה בעסקי המסחר האלקטרוני המקומיים והעיקריים שלה. חברות כמו JD.com Inc. ו-PDD Holdings Inc. של Pinduoduo המשיכו לנגוס בנתח השוק של עליבאבא. גם פלטפורמות וידאו קצרות, בהן Douyin ו-Kuaishou Technology של ByteDance Ltd, מהוות יותר ויותר אתגר.

"סיפקנו רבעון מוצק למרות הירידה בביקוש, השיבושים בשרשרת האספקה והלוגיסטיקה עקב ההשפעה של שינויי הקורונה", אמר דניאל ג'אנג, יו"ר ומנכ"ל הקבוצה.

מניית עליבאבא עלתה ב-3% מתחילת השנה (וטרם פתיחת המסחר היום) למחיר של 94.8 דולר המבטא שווי שוק של 251 מיליארד דולר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות