אסטרוסקייל גייסה 76 מיליון דולר בסבב גיוס G - לא רואים סבבים כאלה בדרך כלל

סבב גיוס G הוא נדיר מאוד, אבל החברה מן הסתם לא רוצה לנסות להפוך לציבורית כשהשווקים יורדים ומנגד - היא חייבת מזומנים כדי לשרוד. החברה, העוסקת בשירותי לוויינים, גייסה מאז הקמתה 376 מיליון דולר, והיא רוצה להרחיב את היקף כוח האדם שלה
 | 
telegram

חברת אסטרוסקייל (Astroscale), העוסקת בשירותי לוויינים, סגרה סבב גיוס G עם מימון של למעלה מ-76 מיליון דולר. המשקיעים החדשים הם בין היתר Mitsubishi Electric וגם היזם והמשקיע יוסאקו מאזהווה - האזרח היפני הראשון שביקר בתחנת החלל הבינלאומית, וכן Mitsubishi UFJ Bank, Mitsubishi Corporation Development Bank of Japan ו-FEL Corporation.  

צריך לומר - סבב גיוס G זה דבר שלא רואים כל יום. זה סבב מספר 8, לא כולל סבב Seed. זה די מדהים, אבל לא מפתיע - בתנאי השוק הנוכחיים, כשהשווקים בוול סטריט בחוסר ודאות ולא ברור מתי יחזרו לעלות, חברות לא רוצות להפוך לציבוריות, בוודאי אחרי גל ההנפקות כאשר מניות החברות שהונפקו התרסקו בעשרות אחוזים, אפילו ב-90%. אבל חברות הסטאר-אפ צריכות כסף כדי לשרוד, אז הן ממשיכות לגייס בסבבים פרטיים, ולקוות שהשווקים יירגעו.

סך הכסף שגייסה החברה מאז הקמתה, כולל הסבב  הנוכחי, עומד על כ-376 מיליון דולר. מהחברה נמסר כי "הדבר מוכיח את אמון המשקיעים ביציבות, הצלחתה ומובילות השוק של החברה במגזר השירותים ללוויינים במסלול, למרות האקלים הכלכלי העולמי המאתגר ביותר".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"שירות במסלול (On Orbit) הוא תשתית הכרחית לכלכלת חלל בת קיימא והמפתח להפחתת הסיכון ולהגדלת התשואה עבור מפעילי לוויינים", אמר נובו אוקאדה, מייסד ומנכ"ל אסטרוסקייל. ״אנחנו מתכוונים להפוך את השירות במסלול לשגרה עד 2030, והכספים הללו יתרמו משמעותית להמשך פיתוח טכנולוגי חדשני, התרחבות גלובלית ויכולת אספקה מוגברת כדי לעמוד בביקוש הגובר". 

לדברי מסאהיקו עראי, מנהל חטיבת מערכות ההגנה של מיצובישי אלקטריק, שהשקיעה באסטרוסקייל בסבב הנוכחי 25 מיליון דולר, "החברה פועלת בעוצמה לקידום השימוש בחלל במגזר הביטחוני, מה שמתחבר מאוד למאמצים של אסטרוסקייל לבנות כלכלת חלל בת קיימא עבור הדורות הבאים".

אופיר עזריאל, מנכ״ל אסטרוסקייל ישראל: "אסטרוסקייל היא חלוצה  בפיתוח שירותים ללווייינים במסלול, דוגמת סילוק של לוויינים שהגיע ולסוף חייהם, פינוי פסולת חלל אקטיבי והארכת חיי לוויינים. הביקוש לפתרונות שלנו עולה וההיערכות בישראל היא בהתאם. רשמנו גידול מתמשך של עשרות אחוזים במצבת כוח ובאחרונה אף חנכנו בתל אביב מעבדה חדשה".

לאסטרוסקייל יש מספר פרויקטים שמתנהלים ברחבי העולם: Astroscale Japan נמצאת בחוזה עם JAXA לשלב I של פרויקט מסחרי לפינוי פסולת; Astroscale UK מפתחת משימת פינוי פסולת; צוותי Astroscale U.S.  ו-Astroscale ישראל מובילים בבניית הטכנולוגיה ותכנון משימות חלל המיועדות ללוויין.

כדי לפתח את שירותיה ולעמוד בביקוש הגובר מצד הלקוחות, אסטרוסקייל מרחיבה את היקף כוח האדם שלה ופתחה מתקנים חדשים בבריטניה, ארה"ב וישראל, עם מתקן מטה גלובלי שייפתח בטוקיו מאוחר יותר השנה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות