כמה חיפה ונתניה הרוויחו מההצגה הכפולה בגביע? פחות ממה שחשבתם

גביע המדינה בכדורגל מכניס כסף לא רק לקבוצות, אלא גם להתאחדות. אלא של"ביזספורט" נודע כי בעקבות ההוצאות הגבוהות, הרווח נשחק וכל אחת תקבל כמיליון שקל בלבד. הבעיה הגדולה: זה סכום השיא, אחרות ירוויחו פחות. ההסבר בפנים
 | 
telegram
(1)

מכבי תל אביב, מכבי נתניה, בית"ר ירושלים ומ.ס אשדוד העפילו לחצי גמר גביע המדינה בכדורגל. כולן רוצות לפגוש את נשיא המדינה בגמר, אבל מעבר לכך - זה שווה להן כסף. האמת שמתחבאת מאחורי הסיפור של ההכנסות, הוא לא מה שאתם קוראים עליו בכותרות. התקשורת מספרת לכם שקבוצה הרוויחה ממכירת כרטיסים, אבל האמת רחוקה מכך. הקבוצות שמגיעות לגמר הגביע "מאבדות" אחוזים ניכרים להתאחדות וכפי שתבינו מיד - רוב הרווח שלהן שלהן נשחק בעקבות ההוצאות. נשחק - עד כדי כך שהוא כמעט נעלם.

מפעל גביע המדינה בכדורגל נחשב לתואר השני בחשיבותו בישראל, אחרי האליפות ולפני גביע הטוטו. זאת לא רק היוקרה המקצועית. זכיה בגביע ופגישה עם בוז'י הרצוג היא סיבה אחת, אבל הקבוצות יודעות שההכנסה האמיתית היא העפלה אוטומטית לסיבוב השני של הליגה האירופית (כל מעבר שלב עד הבתים שווה כסף, אבל העפלה לבתים שווה כסף בכל נקודה שהקבוצה צוברת) וכמובן - הכנסה כספית ממכירת כרטיסים.

על פי ההסכם בין ההתאחדות לקבוצות, בשלב רבע הגמר ההכנסות מתחלקות בין שתי הקבוצות. השנה נעשה רבע הגמר בשיטת בית וחוץ וכל קבוצה מקבלת 50% מההכנסות בכל משחק. כך למשל, בשלב רבע הגמר בין נתניה למכבי חיפה היו 40 אלף צופים, וההכנסות ממכירת כרטיסים במשחק בין נתניה לחיפה היו 3 מיליון שקל (כולל תא כבוד). כל קבוצות מקבלת (לכאורה) 1.5 מיליון שקל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


אוהדי נתניה, אתמול בחיפה. עזרו לחיפנים למלא את היציעים

למה ההכנסה כל כך נמוכה? כי הוחלט לגבות 60 שקל לכרטיס, ולא 100. אבל זה לא הרווח. הקבוצה צריכה לשלם עבור שיטור ואבטחה, תחזוקה ועוד הוצאות מסביב הכרוכות בהפעלת המשחק. בסך הכל, נתניה וחיפה יכניסו מיליון שקל כל אחת. אבל רגע, וזה חשוב - זאת ההכנסה הכי גבוה ברבע הגמר, בגלל שהאיצטדיונים היו מלאים.

המפעל הזה חשוב כלכלית לקבוצות הגדולות, אבל חשוב מאוד לקבוצות הקטנות. מתכונת רבע הגמר נועדה להגדיל את ההכנסות. המשמעות של שני משחקים היא שההכנסות עשויות להיות מוכפלות. מהשנה הבאה, בשל החלטה מקצועית וטענה כי הדבר פוגע באותנטיות של הגביע, ישוחק משחק אחד בלבד.

ממעמד חצי הגמר נכנסת מרוויחה נוספת והיא ההתאחדות לכדורגל שמארגנת את האירוע. במשחקי חצי הגמר ההתאחדות גובה כ-33% מהרווח והשאר מתחלק בין הקבוצות. במשחק הגמר ההתאחדות מכניסה 50% מהרווח והמחצית השניה מתחלקת, שווה בשווה, בין שתי הקבוצות. הבעיה היא שההוצאות כל כך גבוהות, עד כדי כך שקבוצה יכולה להסתפק במאות אלפי שקלים בלבד. למה עשויה? כי תלוי מי היריבה בגמר ומה פוטנציאל הקהל שלה. בשנים עברו, קבוצות קטנות הגיעו לשלב חצי הגמר ונהנו מרווח כל כך נמוך, עד כדי כך שהיה משתלם להן להגיע לשלבים המאוחרים בגביע הטוטו ולא לחצי גמר הגביע.

בעבר החליטה ההתאחדות לכדורגל לקבוע הצגה כפולה באצטדיון הגדול בישראל, אז רמת גן, כדי להכיל כמות גדולה ככל שניתן של אוהדים ולהגדיל הכנסות. בשנים האחרונות הוחלט לערוך שני משחקים בימים נפרדים כדי להגיע לתפוסה מלאה - מה גם שאיצטדיון רמת גן שהכיל 44 אלף מקומות ישיבה כבר לא פעיל כמו פעם.

אז מי רוצה סינדרלה בחצי הגמר? כנראה שאף אחד. בהתאחדות יודעים שהקבוצות הקטנות מכניסות לה פחות כסף ממכירת כרטיסים. היא תעדיף את מכבי תל אביב מול בית"ר או מול נתניה, מאשר מול אשדוד.

בעונה שעברה, חצי הגמר הפגיש את מכבי חיפה לדרבי חיפני ואת הפועל באר שבע מול מכבי תל אביב. במשחק הגמר ניצחה באר שבע את מכבי חיפה. ההתאחדות קיבלה נתח יפה מהדפסת הכרטיסים. מה יקרה אם אשדוד תגיע לגמר? סביר להניח שההתאחדות תכניס הרבה פחות כסף. אם הגמר ייערך בסמי עופר, ההכנסה ממכירת כרטיסים תהיה כ-3 מיליון שקל. כל קבוצה אמורה לקבל, אחרי הוצאות, כמה מאות אלפי שקלים בודדים. בסוף, ההוצאות מסביב שוחקות את הרווח.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    העיקר שמכבי חיפה עפה. שישמרו כסף לעונה הבאה
    ניסים ביליה 01/03/2023 20:17
    הגב לתגובה זו
    1 4
    מועדון בושה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות