המשקיעים הולכים ראש בראש עם הפד' - הם כנראה יפסידו

מאקרו: הרבעון הראשון רשם עליות מפתיעות, האם המגמה יכולה להימשך לתוך הרבעון השני, או שהסוחרים יתקלו בקיר הריבית ובנחישות הפד'? מיקרו: שתי חברות אנרגיה בינוניות, אחת עם תשואת דיבידנד של 12.77%
 | 

מאקרו: רבעון שני חלש יותר?
הרבעון הראשון של שנת 2023 הגיע לסיומו. ראלי ינואר המפתיע, עם דגש על מניות צמיחה לאו דווקא רווחיות שהגיע משום מקום התחלף בפברואר הססני עם ירידות קלות, ולאחריו מרץ תנודתי עם מגמת עליה בסופו. הקרשנדו בסוף הרבעון הגיע למרות משבר חמור בבנקים שגרר קריסה של שני בנקים בינוניים וצעדי חירום של הפד'. כל זה הסתכם ברבעון עם רווחים נאים בנאסד"ק ובמדדי אירופה כגון הדאקס והקאק, עליות מתונות יותר בסנופי, ויציבות בדאו ג'ונס (המדדים בארץ דווקא רשמו ירידות על רקע אי הוודאות הפוליטית). 

האם המגמה החיובית יכולה להימשך אל תוך הרבעון השני? התחושה המתקבלת מהסקירות האחרונות שפורסמו היא שהעליות מהתחתית שנרשמה בסוף 2022 מגיעות לידי מיצוי, למרות שהמדדים עדיין די רחוקים מהשיאים של סוף 2021. לאחר עונת דוחות לא טובה, ועוד אחת שמתחילה בקרוב שצפויה אף היא להציג ביצועים חלשים (תחזיות האנליסטים ממשיכות להתעדכן כלפי מטה כל העת) מתגברים ההמלצות הקוראות ל"מימוש רווחים". למי שהיה בים המלח, גם מצוקי דרגות יכולים להראות כמו האוורסט, ועליות מהנמוך של 2022 נראות כמו הזדמנות למימוש רווחים למרות שהשיאים עוד רחוקים.

אמש התפרסמו נתוני תעסוקה חלשים, וזאת בנוסף לנתון ה-PCE – נתון האינפלציה המועדף על הפד' - שהצביע על החלשות האינפלציה. בעבר הלא רחוק נתון כזה היה מזניק את המדדים, שכן משמעותו שהפד' קרוב יותר ל"פיבוט" – שינוי כיוון הריבית, אבל המדדים דווקא הגיבו בירידות. הסיבה היא שהחששות ממיתון חזרו. הפוקוס כעת עובר משאלת מדיניות הפד' לשאלת הכלכלה הריאלית, ובכלכלה הריאלית מתרבים הסימנים המדאיגים, והחששות מפני נחיתה לא כל כך רכה מתגברים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אחד הסימנים לכך שיש להתייחס בחשדנות לראלי המסוים מתחילת השנה, ושאולי השוק מוריד קצת את הרגל מהגז הוא שהעליות בשבועיים האחרונים כללו אמנם את מניות הטכנולוגיה, בהתאם למגמה מתחילת השנה, אך מלבדם כללו בעיקר סקטורים דפנסיביים כמו תשתיות. גם במניות הטכנולוגיה מעניין לראות שהעליות היו דווקא במניות הגדולות שנחשבות דפנסיביות יותר כמו מיקרוסופט או אפל, ולא בקטנות. למעשה, 20 המניות הגדולות בנאסד'ק עלו בחודש מרץ ב-3.7% בעוד 20 המניות הקטנות ביותר דווקא ירדו ב-5.7%. שאר המניות בחלוקה לקבוצות של 20 הציגו את הביצועים הבאים מהגדולות לקטנות: 0.8%, 0.3%-, 2.2%-. המגמה ברורה: ככל שהמניות היו גדולות יותר הן עלו יותר. כלומר, נראה שהשוק מנסה להתרחק מסיכון במידת מה וזרמי העומק של הפחד חזקים ויתר מאלו של תאוות הבצע.

מאקרו: השוק הולך נגד הפד' - טעות?
במסיבת העיתונאים האחרונה הדגיש ג'רום פאוול את העובדה שהוא לא רואה את הריבית יורדת השנה. בשוק, ככל הנראה, מעריכים כי הוא לא יוכל לעמוד במילתו וההאטה הכלכלית תגרום לו להוריד ריבית מהר יותר ממה שהוא היה רוצה. הדבר בא לידי ביטוי במחירי אגרות החוב לטווח קצר. לראשונה מאז משבר הקורונה תשואות אגרות החוב הקצרות נופלות מתחת לריבית הפד' באופן מובהק. באתר של שלוחת הפד' בסנט לואיס מפרסמים את הפערים בין תשואת אגרות החוב לשנה לבין שיעור ריבית הפד. כך זה נראה: 


המשמעות היא ברורה – בשוק צופים שעוד לפני סוף השנה, ריבית הפד' תהיה נמוכה יותר מרמתה הנוכחית. נזכיר, שעל פי קונזצנזוס תחזיות בכירי הפד' צפויה עוד העלאת ריבית אחת השנה והורדת ריבית בשיעור חצי אחוז בלבד רק בשנת 2024.

האם השוק יודע יותר טוב מהפד' מה הפד' יעשה? בבלקרוק מזהירים שלא, ונראה שיש להם על מה להתבסס. הפד' נראה נחוש מאד להוריד את האינפלציה לתחום היעד גם במחיר מיתון. למרות הנטיה היונית יותר של הפד' במסיבת העיתונאים האחרונה, אין שם שום סימן לכך שחל שינוי כלשהו בעמדתו שעדיף מיתון מאינפלציה (משהו שפאוול אמר במפורש כמה פעמים). נראה שרק התפתחות של מיתון חריף באמת תצליח להזיז את הפד' ממסלולו. 

מאקרו: גורם מפתיע – מחירי האנרגיה
ייתכן שהתפתחות נוספת תגרום לשוק לאכול את הכובע במאבק הציפיות מול הפד'. לאחר החלשות עקבית של מחיר הנפט מהשיאים שלאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה, הפתיעו המדינות החברות בקרטל אופק עם קיצוץ בתפוקת הנפט שהביא לזינוק במחירו וכעת הוא שוב נסחר במעל 80 דולר לחבית. אל ההודעה המפתיעה הצטרפה גם הידיעה על נפילה חדה נוספת במלאי הנפט והדלק בארצות הברית זה השבוע השני ברציפות. מלאי הנפט ירד ב-4.346 מיליון חביות לעומת צפי האנליסטים לירידה של 1.8 מיליון בלבד. מלאי הדלק ירד ב-3.97 מיליון חביות לאחר נפילה של 5.891 מיליון חביות בשבוע הקודם. הנתונים האלו לא מבשרים טובות לפני "עונת הנסיעות" בחודשי הקיץ שהביקוש לאנרגיה עולה. מחיר הדלק הממוצע כעת בארצות הברית הוא 3.5 דולר לגלון. רחוק מהשיאים שנרשמו בשיא המשבר, אבל גם לא בשפל.

נזכיר שמחירי האנרגיה היו מהגורמים הראשונים להתפרצות האינפלציה (יחד עם קשיי שרשראות האספקה), שמאז כבר הספיקה "להתנתק" מסקטור האנרגיה והסחורות ו"להידבק" לכל אורך שרשרת הייצור והשירותים. התנעה מחדש של עליות מחירים בסקטור האנרגיה עלולה להחזיר את האינפלציה למתווה עולה. השאלה הגדולה היא עד כמה באמת יכולות חברות אופק להשפיע על מחירי האנרגיה בטווח הארוך מעבר ל"טיפול בהלם" החד פעמי של שני הקיצוצים האחרונים. חשוב לזכור שאנחנו כבר לא בשנות ה-70. אספקת האנרגיה מגוונת יותר הן מבחינה גיאוגרפית והן מבחינת מקורות ייצור האנרגיה. באפריקה עובדים שעות נוספות לשפר ולפתח קווי אספקת גז לאירופה. יצור אנרגיה סולרית ואנרגית רוח גדלים בכל רחבי העולם, ביפן מהמרים בגדול על אנרגיית מימן, מחיר הגז בארצות הברית בשפל של 3 שנים לנוכח חורף חם מהצפוי, ויתכן שמהפכת הכורים הגרעיניים הקטנים של הדור הבא מתקרבת. יחד עם זאת, נפט, גז ופחם ביחד עדיין מהווים קרוב ל-80% מאספקת האנרגיה העולמית, וזעזוע במחירי הנפט בטווח הקצר-בינוני עלול לשנות שוב את מאזן האינפלציה-מיתון שהפד' שוקל כל הזמן. 

מיקרו: אולי בכל זאת אנרגיה
בשבוע שעבר כתבנו שלמרות שהאנליסטים שוריים על סקטור האנרגיה, לאור מחירי האנרגיה היורדים בעקביות העדפנו להתמקד בסקטור שירותי התקשורת. אולם כעת, לאחר המהלך של חברות אופ"ק יתכן שמכונות הכסף בחברות האנרגיה תמשכנה לעבוד שעות נוספות ושווה להעיף מבט נוסף על הסקטור למרות הביצועים המעולים של שנת 2022 – ראלי של כ-60%. יש לזכור שהסיכון הוא נפילה למיתון שתפגע בביקוש באופן שגם קיצוץ הייצור לא ישנה את מהלך הירידה במחירים, מה שבסופו של דבר יביא גם לפגיעה ברווחי החברות. נציג שתי חברות נפט בינוניות פחות מוכרות, שהאנליסטים ממליצים לקנות כעת.

SCHLUMBERGER LTD +0.37% SCHLUMBERGE 44.23 +0.37% SCHLUMBERGER LTD סגירה:0 פתיחה:44.19 גבוה:44.7 נמוך:44.05 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: חברת לחיפוש וייצור נפט מיוסטון, טקסס בשווי 70 מיליארד דולר. החברה עוסקת בתחומים נוספים המשיקים לתעשיית הנפט כמו פליטות פחמן. האנליסטים צופים לה עלייה של כ-30% מהמחיר הנוכחי. ברבעון הרביעי דווחה החברה על צמיחה של 27% בהכנסות ועליה של 76% ברווחים כמו גם על העלאת הדיבידנד ב-43%. כעת תשואת הדיבידנד היא 1.9%. חלק מהצמיחה של החברה מונעת מהפעילות הבנלאומית שלה, שעוד צפויה להתרחב. החברה הכתה את תחזיות האנליסטים בארבעת הרבעונים האחרונים.

{PIONEER NATURAL RESCS CO}  חברת חיפוש וייצור נפט נוספת מיוסטון, טקסס, בשווי 48 מיליארד דולר. האנליסטים חושבים שלשווי הזה יצטרפו 25% נוספים בשנה הקרובה. הכנסות החברה ברבעון הרביעי עלו ב-18.6% והסתכמו ב-5.1 מילארד דולר, יחד עם תזרים חופשי של 1.7 מיליארד דולר וזינוק של 100% ברווח הנקי. החברה ביצעה בייבק בשווי 400 מיליון דולר במהלך הרבעון והכריזה על דיבידנד שמשקף תשואת דיבידנד של 12.77%. החברה היכתה את תחזיות האנליסטים בשלוש מתוך 4 הרבעונים האחרונים ופספסה פעם אחת. 

תגובות לכתבה(15):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    לא יוריד ולא יעלה
    לילי 07/04/2023 03:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ירידה מתונה באינפלציה זו מטרת הפד. האטה רכה . העלאה נוספת אגרסיבית תסכן את היציביבות של המערכת .
    סגור
  • 6.
    סיכום יפה של המצב (ל"ת)
    הקורא 06/04/2023 16:08
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • 5.
    יש כלל
    ל 06/04/2023 09:55
    הגב לתגובה זו
    1 6
    מר שוק ההון תמיד צודק,הפד יפסיד,עוד קצת סבלנות
    סגור
  • אולי מר שוק ההון תמיד צודק , אבל הוא גם יודע לרדת יפה (ל"ת)
    יו יו 07/04/2023 09:12
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • אדון השוק
    ל 08/04/2023 14:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צודק גם בירידות כי הוא עובד על ציפיות לעתיד הכלכלי,איפה כתוב שתמיד מרוויחים? אמרו לך כבר שריבית אפס זו היתה הבעיה
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    הפד מתערב בבוטות בשוק החופשי
    צחי 05/04/2023 12:50
    הגב לתגובה זו
    3 4
    כל כמה ימים איום בעוד העלאות ריבית של חברי הפד. בושה וחרפה במקום לתת לשוק להתנהל באופן טבעי. שטראמפ היה מתערב בשווקים הייתה עליו בקורת. הפד חבורה של פושעים
    סגור
  • רב הזמן
    פ 08/04/2023 14:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפד מרמז מדבר ופחות פועל בשיטה הפסיכולגית של הכלכלה מנקודת היבט להשפעה לווא דווקא פיזית מוניטרית דרסטית
    סגור
  • למה השליליות הזו?
    למה ככה? 06/04/2023 13:38
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כי הפסדת כסף?
    סגור
  • שוק זה לא דבר טבעי.. (ל"ת)
    אזרח 06/04/2023 10:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אין דבר יותר טבעי
    ח 08/04/2023 14:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    משוק,פעם זה היה בארטר =חילןף סחורות
    סגור
  • הפד אינו מתערב
    ל 06/04/2023 09:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הוא מנסה להתערב וזה לא כ"כ הולך כי אין קטסטרררופה גדולה מספיק בעיני השוק
    סגור
  • 3.
    מניח שאימת הירידות מעט נרגעה
    סמי 05/04/2023 12:05
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לפני שנה נראה היה שצפוי כאוס כלכלי והשוק נפל. היום גם בתחזיות שליליות הבהלה קטנה יותר מבעבר ושיקול הדעת התמתן.
    סגור
  • עד ששוב
    ל 06/04/2023 10:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תחזור הבהלה,ההצטרפות לנאט"ו הפינלנדית זו ההתחלה,אח"כ שבדיה והירידות יחזרו ,ואח"כ עליות וחוזר חלילה
    סגור
  • 2.
    השוק כבר מריח גל ירידות ריבית.האינפלציה למטה.השוק יטוס (ל"ת)
    אורנה 05/04/2023 08:59
    הגב לתגובה זו
    2 16
    סגור
  • 1.
    הפד יוריד השוק צודק
    גלי נאור 05/04/2023 08:31
    הגב לתגובה זו
    0 8
    לדעתי הפד יוריד, מספיק עוד 2 בנקים שיקרסו, ונראהבאופן מידי הורדה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות