נרנדרה מודי ראש ממשלת הודו
צילום: אבי אוחיון לע"מ

מייסד אינפוסיס: "מיתון טכנולוגי הארה"ב מעניק הזדמנויות גדולות להודו"

חברות רבו העבירו את פעילות הפיתוח והייצור שלהן ממדינות אסיה, ובראשן סין, להודו; עלויות נמוכות יותר באמצעות מפתחים הודים מציעות אפשוריות חדשות לחברות שמושפעות מהלחצים הכלכליים במערב
דור עצמון |
נושאים בכתבה הודו טכנולוגיה

ענקית שירותי טכנולוגיית המידע ההודית אינפוסיס (Infosys) INFOSYS LTD , נראינה מורטי, אומר כי הוא רואה בפיטורים של מגזר הטכנולוגיה בארה"ב הזדמנות עבור הודו. "אני מסתכל על הדברים האלה כחלק ממחזור עסקים. העקומה עולה ויורדת, עולה ויורדת. אז אני לא אהיה כל כך מודאג".

בעוד שחברות ה-IT המקומיות בהודו חוששות שהאטה בכלכלת ארה"ב עלולה להוביל חברות אמריקאיות לקצץ בהוצאות הטכנולוגיה ובפרויקטים בהודו, מורטי אמר שחברות ה-IT ההודיות עשויות דווקא להרוויח. "בכל פעם שיש ירידה בארה"ב או בעולם המפותח, יש הזדמנות גדולה יותר למדינות כמו הודו, במיוחד במגזר שלי, שמספקות תמורה טובה יותר לכסף", אמר מורטי. "במשבר, השוק מתכווץ מעט והאמנה שלנו ברורה מאוד. אנחנו עובדים אפילו יותר קשה ואז אנחנו לוקחים נתח שוק קצת יותר גדול ולא תהיה לך שום בעיה של אובדן מקומות עבודה", אמר מורטי.

מורטי, שמתואר לפעמים כאבי מגזר ה-IT בהודו, הקים עם ששת חבריו את אינפוסיס ב-1981 ושימש כמנכ"ל בין השנים 1981 ל-2002. מהשקעה ראשונית של 250 דולר גדלה אינפוסיס לחברה של מיליארדי דולרים עם שווי של למעלה מ-60 מיליארד דולר. חברת ה-IT השנייה בגודלה בהודו מעסיקה יותר מ-346,000 עובדים ברחבי העולם, מאסיה-פסיפיק, צפון אמריקה ועד אירופה והמזרח התיכון.

חברות רבות בוחרות לבצע מיקור חוץ של פיתוח תוכנה להודו עבור איכות בעלויות נמוכות יותר, אמרה קרינה מהטה, מייסדת שותפה של חברת פיתוח תוכנה מחוץ לארצות הברית, בפוסט בלינקדאין. "על ידי עבודה עם מפתחים הודים, תהיה לך גישה למומחי IT איכותיים בעלות סבירה למדי בהשוואה למחירים שתצטרך לשלם במערב", אמרה מהטה. מהטה אמרה גם כי להודו יש מאגר כשרונות מלא במפתחי תוכנה מיומנים שפיתחו מגוון רחב של התמחויות טכנולוגיות, החל מטכנולוגיות ליבה כמו תכנות Python ועד לטכנולוגיות ארגוניות חדשות יותר כמו .NET Core.

לפי חברת Peerbits לפיתוח תוכנה מותאמת אישית, חברות יכולות לחסוך בין 20% ל-30% בהוצאות הטכנולוגיה על ידי העברת צרכי פיתוח התוכנה שלהן להודו. "הלקח לתאגידים בארה"ב הוא להבטיח שהם משפרים את הפרודוקטיביות שלהם, מפחיתים את העלות שלהם באופן אוטומטי גם בלי להיות תלויים במדינות כמו הודו, סין וכו'. אני חושב שזו הדרך להתקדם", אמר מורטי.

אפל APPLE החלה להרכיב את מכשיר הדגל שלה - האייפון 14 - בהודו בשנה שעברה לאחר שהפרעות בייצור במפעל האייפון הגדול בעולם בז'נגג'ואו שבסין עקב התפרצות הקורונה ומחאות עובדים. אפל מייצרת כיום 5% עד 7% ממכשירי האייפון שלה בהודו, זינוק בהשוואה ל-1% בלבד בשנת 2021. שר המסחר של הודו אמר שאפל רוצה בסופו של דבר לייצר 25% ממכשירי האייפון שלה במדינה.

מורטי אמר שחברות אמריקאיות רבות כמו ג'נרל אלקטריק GENERAL ELECTRIC ומיקרוסופט MICROSOFT הקימו מרכזי מחקר ופיתוח בהודו. "ישנן חברות אמריקאיות ואירופיות נוספות שמגיעות. אז אני מניח שההזדמנות שלנו תגיע בשנים הקרובות", אמר מורטי. "ההנהגה ההודית תחת ראש הממשלה נרנדרה מודי הציגה הרבה יוזמות כמו 'Startup India' כדי לוודא שהמדינה תהפוך למקור לחדשנות".  

קיראו עוד ב"גלובל"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה