גם בעליות מפסידים מאות מיליונים - הרעות החולות של המסחר בקריפטו

הרגולטור אולי מעיק על השוק, אבל הסוחרים מתפרעים - מהם (חלק) מהבעיות הקשות של המסחר בקריפטו שגורם להפסדים של מיליונים רבים? וגם - האם המאבק הרגולטורי הופך למאבק מפלגתי נוסף בין רפובליקאים לדמוקרטים? חדשות קריפטו מהשבוע האחרון
 | 
telegram
(3)

נושא הפיקוח הרגולטורי על הקריפטו והמאבקים בין החברות הגדולות לרגולטור, בעיקר בארצות הברית, תופס לאחרונה נפח תקשורתי (גם בטור זה). ייתכן שחלק מטענות פעילי הקריפטו נכונות, אבל נראה שלא פעם פעילי וסוחרי הקריפטו פשוט "יורים לעצמם ברגל" עם פעילויות מניפולטיביות, ספק חוקיות שהופכות את עולם הקריפטו למערב הפרוע של הפיננסים, מציאות שכמעט דורשת רגולטור קשוח עם רעל בעיניים. הנה כמה דוגמאות:

דוגמה ראשונה: הביקטוין אמנם רשם שבוע חיובי, אבל הרבה מאד אנשים הפסידו הרבה מאד כסף בדרך. הסיבה היא התנודתיות הגבוהה שמוחקת או "מנזילה" משקיעים ממונפים. בהשקעה ממונפת המשקיע מהמר על ירידה או עליה בערך מטבע (או נכס אחר) באמצעות הלוואה שהוא מקבל מהגוף דרכו הוא משקיע, כשהוא מעמיד את כספי הקרן כבטוחה. כאשר ההפסד מגיע לערך הבטוחה הוא "מונזל" באופן אוטמטי, כלומר הפוזיציה נסגרת ונרשם הפסד בגובה הבטוחה. כמובן, ככל שהפויזיציה יותר ממונפת הסיכוי לרווח, ולהפסד, גבוה יותר. המינוף בהשקעות ספוקליטיביות יכול להגיע לפי 50, 100 ואפילו 200 מערך הבטוחה. נצרף לזה את התנודתיות הגבוהה בשוק הקריפטו, את העובדה שאנשים נוטים לא לממש פוזיציות מרוויחות עד שהשוק משנה כיוון, ונקבל מרחץ דמים פיננסי, בין כשהשוק עולה ובין כשהוא יורד. אנשים חושבים שהם יודעים להמר לאן השוק ילך בטווח הקצר. הם בדרך כלל לא יכולים לדעת זאת. תוחלת העסקאות הזו לעיתים אצל רוב הסוחרים היא הפסד, וככל שהתנודתיות גבוהה יותר מספר ה"מחיקות" גבוה יותר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ביממה האחרונה נמחקו מעל 350 מיליון דולר בחשבונותיהם של מעל 78 אלף סוחרים. הסיבה לכך היא תנועה חדה יחסית כלפי מעלה במחיר הביטקוין מרמת 28 אלף דולר למטבע לכיוון ה-30 אלף דולר, בחזרה למתחת 29 אלף, והופ, שוב למעלה מעל 29 אלף דולר למטבע. כל תנועה כזו מוחקת בדרך מיליוני דולרים של אנשים שבחרו את הסוס הלא נכון. לא מדובר בהשקעה. מדובר בהימורים לא מפוקחים ששורפים מיליונים מדי יום. הבית, לעומת זאת, תמיד מנצח. 

דוגמה שניה: שוק ה-NFT. תופעת לוואי של קריסת בנק SVP היה קריסת נפח המסחר בשוק ה-NFT. לפי פלטפורמת הנתונים DappRadar לפני קריסת בנק סילבר גייט המחזור היומי הממוצע היה בין 68 ל-71 מיליון דולר, ולאחריו – כ-35 מיליון. אולם, כפי דווחנו בעבר, בחודש פברואר נרשמה עליה קיצונית מוזרה בנפח המסחר, במה שיוחס ל"הצפת מסחר" (wash trading) - פעילות שלפחות בחלק מהמדינות נחשבת לא חוקית – סוחר או רובוט מבצע פעולות קניה ומכירה רבות באותו מטבע עצמו וכך מבצע מניפולציות על מחירו ועל נפח המסחר. בורסות מסחר כמו אופן-סי או בלור מתגמלים פעולות ברשת מה שגורם לתמריצים מעוותים. מארק קיובן, משקיע מפורסם והבעלים של קבוצת ה-NBA דאלאס מבריקס אמר כי הטכניקה של "הצפת מסחר" (שיש שיקראו לה הצפת מניות) עלולה להיות הגורם למשבר הבא בשוק הקריפטו.  

דוגמה שלישית: למושג "אלפא" יש משמעות אחרת בשוק הקריפטו מהמובן הרגיל שלו בעולם הפיננסי. בעוד בעולם ההשקעות "אלפא" משמעותו התשואה העודפת של השקעה מסוימת על פני הבאנצ'מארק, בקריפטו משמעותו מידע מוקדם על "הדבר הבא" בעולם הקריפטו. לא פעם תוכלו לראות ברשתות החברתיות מידע על ה"אלפא" הבאה, שבדרך כלל תהיה עוד פרויקט כושל שלא הולך לשום מקום.
 

👉 @executelaunch ( $Flex )
👉All IDOs on @SeedifyFund especially personally for me @Orbofi
👉 $BNB
👉 @BasedGPTTech by @BlueZillaVc
👉 @Chain_GPT ( $CGPT )

🔥ALPHA #NFTs 🔥

👉 @BitcoinSneakers - I told you that huge things are coming here#Gems #ALphas pic.twitter.com/anOGytN1LM

— Crypto Revolution Masters (@revolut20) April 28, 2023<

הבעיה? לא פעם זה חופף עם המושג "מסחר על פי מידע פנים". כלומר – פעילות לא חוקית. זה לפחות מה שמתברר בימים אלו במנהטן במשפטו של עובד אופן סי לשעבר נת'ניאל צ'סטיין, שהיה אחראי על בחירת ה-NFT שיוצג בהבלטה בדף הבית של בורסת המסחר הגדולה ביותר ל-NFT. החלטה ששווה כנראה לא מעט כסף. מעט לפני פרסום סדרת ה-NFT הנבחר, נהג צ'סטיין לרכוש כמה חתיכות מאותה סדרה כדי למכור אותה לאחר מכן כשהמחיר זינק. ה"אלפא" שלו הייתה שווה הרבה כסף, אבל היא פשוט לא חוקית, כך לפחות סבור התובע במשפט, והוא כנראה צודק. 

אז מה יש לנו פה: מסחר ממונף לא מפוקח, הרצת מניות, מסחר לפי מידע פנים - כולם דברים ידועים ומוכרים בשוק ההון המסורתי, שמקבלים מימדים מפחידים בשוק נטול הרסן של המסחר בקריפטו. אלו רק שלוש דוגמאות לרעות חולות שבו פעילי הקריפטו יורים לעצמם ברגל. במקום שיש מעט פיקוח והרבה כסף גדול מתגלגל הפיתוי לכסף מהיר, שבדרך כלל משמעותו דרך מהירה לאבד כסף, גדול מאד. גם אם אתה חושב ש"פצחת את השיטה", כנראה שאתה לא תהיה זה שיתן את המכה. אתה תהיה זה שמפסיד, כי מהצד השני של העסקה ישב זה שאחראי על פרסום ה"אלפא" או סדרת ה-NFT הבאה שתוצג בעמוד הראשי. פעילויות מן הסוג הזה פשוט צועקות רגולציה. 

המאבק על הקריפטו הופך למאבק פוליטי בין דמוקרטים לרפובליקנים?
טד קרוז בעד הביטקוין ונגד מטבע מדינתי. הסנטור הרפובליקני מטקסס ממשיך במלחמת הרפובליקנים במטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC). לטענתו, טענה שנשמעו כבר לא פעם בעבר מצד פעילי מפלגתו, מטבע כזה "מסכן באופן עמוק" את החברה ומשמעותו שלממשלה יהיה מידע ושליטה על כספם של האזרחים באופן מוחלט. "אני מאד מודאג מהסיכונים של CBDC" אמר. לדבריו, אותם אמר בעקבות הרחבת השימוש המטבע המדינתי הדיגיטלי בסין (על כך בהמשך), ופעילות ממשל ביידן לקדם פרויקט דומה בארצות הברית, מטבע כזה "ישמיד את הביטקוין, ישמיד את האנונימיות, ישמיד את הביזור". עוד אמר: "אותם אנשים שרוצים לראות CBDC, שונאים ביטקוין, ושונאים מזומן. בואו נהיה ברורים, הם לא אוהבים מזומן מאותן סיבות שאני אוהב מזומן, כי הוא לא נתון לשליטה ריכוזית, למעקב תמידי. אני מקווה שנראה התנגדות גוברת והולכת ל-CBDC". קרוז מעיד על עצמו שהוא משקיע בביטקוין בעצמו, ויש לו "קצת יותר משני מטבעות ביטקוין" והוא מקווה לרכוש עוד, שכן הוא מאד שורי על המטבע.

אל קרוז מצטרפים החברים הרפובליקנים בוועדה לשרותים פיננסים בקונגרס בתמיכה בקריפטו בניגוד לרגולטורים. אלו שלחו מכתב לרגולטור המפקח על המטבע האמריקאי שבו הם מבקשים שקיפות בנוגע ללחצים שמופעלים על הבנקים להתרחק מתעשיית הקריפטו. המהלך מגיע על רקע הדאגה שהקשיים בהם נתקלים חברות הקריפטו בגישה אל הבנקים נובעים מלחצים רגולטוריים ולא בגלל שהבנקים לא רוצים לפעול איתם. במכתב מבקשים חברי הקונגרס גילוי של מסמכים ומידע נוסף שיכול להבהיר את הפעולות הננקטות נגד התעשייה.

מהצד השני של המתרס עומדים כמה פוליטיקאים מובילים מהמפלגה הדמוקרטית שמתנגדים או לפחות סקפטיים ביחד לקריפטו. אחד מהם, בראד שרמן אמר כי "רוחו של סם בנקמן פריד עדיין רודפת את חדרי הקונגרס". כוונתו הייתה לכספים הרבים שפיזר מנכ"ל בורסת FTX הקורסת כתרומה לפוליטקאים כדי לקדם חקיקה פרו-קריפטו (רוב התרומות, אגב, לפוליטקאים דמוקרטים). "כל הכוח והכסף בעיר הזאת (וושינגטון) נמצא בצד ה"פרו-קריפטו" כיון שהחבר'ה של הקריפטו עושים כסף על ידי כך שמילולית הם עושים כסף, והם עשו יותר מטריליון דולר פשוט מהאוויר", הראה איש הקונגרס את הבנתו המעמיקה בתעשיית הקריפטו, ואז הודה שזה בדיוק מה שעושה הבנק המרכזי: "הם יאשימו את ממשלת ארצות הברית שהיא עושה כסף מהאוויר. אולי אנחנו עושים זאת, אבל אנחנו ממשלת ארצות הברית, כך שאנחנו פועלים למען העם האמריקאי במערכת דמוקרטית. אף אחד לא בחר את סם בנקמן פרייד". 


חדשות נוספות מהשבוע האחרון
נמשכת החלפת המהלומות בין קוינבייס לבין ה-SEC. השבוע הייתה זו דווקא חברת הקריפטו שהגישה תביעה בבית המשפט נגד ה-SEC בדרישה לתשובות בנוגע לרגולציה על הקריפטו. לדברי החברה היא הגישה עוד ביולי 2022 בקשה לפרסם תקנות וחוקים ברורים בנוגע לדרך שבה יש להציע מטבעות חדשים למכירה בבורסה, אבל שומר הסף לא טרח לענות עד כה. ב-SEC מעדיפים קודם לתבוע ואחר כך לפרסם רגולציה.

בייננס יורדת מעסקת וויאג'ר. החברה שרצתה לרכוש את חברת הקריפטו פושטת הרגל וויאג'ר, דרך הזרוע האמריקאית שלה בייננס US, ואף להשקיע בעסקה 1.3 מיליארד דולר, ונתקלה בהתנגדות הרגולטור האמריקאי, שהוסרה בסופו של דבר, חזרה בה כעת מהעיסקה, ותשאיר את לקוחות וויאג'ר לנפשם.

בסין מקדמים את השימוש במטבע הדיגיטלי המדינתי, DCEP, והשימוש אכן מתקדם ומתרחב. כעת הממשלה מקדמת מעבר לתשלום משכורות בעזרת המטבע בעיר צ'אנגשו.

חברת התשלומים ויזה, שהציגה דוחות לא רעים השבוע, מרחיבה את מחלקת הקריפטו שלה והיא פותחת משרות חדשות של מהנדסי תוכנה לצורך כך.  

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
נראה שחזרנו לימי ה-"הביטקין יהיה שווה טריליון ת'לפים דולר עד ה-31 בפברואר 2024", הזכורים לרע מתקופת האופוריה של שנת 2021, בה קראנו חדשות לבקרים על תחזיות מופלאות על המחיר אליו ימריא הביטקוין עם תאריכי יעד קרובים מדויקים להפליא. קצת שוק שורי ויש כמה אנליסטים שמתחילים שוב לאבד את זה. כך, האנליסט גאוף קנדריק כבר סבור שתוך שנה וחצי נראה את הביטקוין ב-100 אלף דולר (לכתבה המלאה).  

ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.97% BITCOIN 98,502 -0.97% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אחרי שבוע מנוחה, הביטקוין חזר לעלות, כ-4% בשבוע היחסית תנודתי הנוכחי. כעת מטבע אחד נסחר תמורת 29.4 אלף דולר.

את'ר (ETH) ETHEREUM +1.27% ETHEREUM 3,360.7 +1.27% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,406 נמוך:3,262.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .  המטבע השני בגודלו דווקא ירד השבוע ב-2% והתרחק קצת מרף ה-2000 דולר. מטבע אחד שווה כעת 1905 דולר. 

בייננס קוין (BNB). גם הביינס קוין נע ב-2% אבל לכיוון השני. אחרי עליה בשבוע האחרון שווה המטבע 326.6 דולר. 

ריפל (XRP). הריפל ירד קלות ל-1.7% ונסחר כעת תמורת 0.47 דולר. שווי השוק עומד על 24.2 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו טיפס קלות ונסחר תמורת 0.407 דולר. שווי השוק מגיע ל-14.2 מילארד דולר, כ-1% יותר מאשר בשבוע שעבר.

דוג'קוין (DOGE): הדוג'קוין שומר על מקומו מעל הפוליגון עם שווי שוק של 11.1 מיליארד דולר, וזאת למרות ירידה של 5% בשבוע האחרון. מחיר מטבע אחד הוא 0.08 דולר.

פוליגון (MATIC). גם הפוליגון ירד השבוע, 4.5%, והוא נסחר תמורת 1.01 דולר. שווי השוק עומד על 9.3 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    בכל העולם השמאל הופך לפאשיסטי - CBDC, קורונה ואקלים
    גל 28/04/2023 15:05
    הגב לתגובה זו
    2 1
    כמו בקורונה שבה השמאל הוביל את האפליה, הכפיה וההסתה גם בעניין המטבע הדיגיטלי שמוביל לשליטה של המדינה על האזרחים. השמאל מוביל. אותו הדבר בעניין אג'נדת משבר האקלים שהשמאל מוביל בכל העולם, שמטרתו שליטה
    סגור
  • אצלנו זה דווקא להיפך
    משה 30/04/2023 18:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הימין מנסה להשתלט כל התקשורת, בתי המשפט וכל דבר שזז
    סגור
  • 1.
    *
    * 28/04/2023 07:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    H2O
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות