"ה-AI תאפשר קפיצה נוספת בשימוש בפלטפורמה של מאנדיי"
"אחד הדברים הכי משמעותיים שהיו לנו בשנה האחרונה זה שחרור של המוצרים החדשים, כמו ה-CRM. אנחנו בונים את המוצרים האלה מעל הפלטפורמה, יש צוות יעודיי לכל אחד מהם והם הולכים לשוק חדש ורואים ב-CRM למשל שזה מביא לנו צמיחה מאוד יפה ביחס לחברת סטארט-אפ מקבילה הצמיחה שלנו ב-CRM היא פנומינלית, צומח בטירוף למרות שזה עדיין קטן ביחס להכנסות שלנו, אבל זה העתיד: לעבור למולטי פרודקט – להוסיף מוצרים וללכת לשווקים חדשים כל הזמן. יש לנו בעצם מכונת סטארטאפים לייצור מוצרים ולהתחרות יפה. תוך חצי שנה ב-CRM הגענו לטופ 4 בעולם, זה פסיכי. כי מה שבנינו מבוסס על מה שקיים, רוב היכולות כבר היו שם, רק ארזנו את היכולות בצורה שתהיה נגישה לאנשים שרוצים CRM. היו לנו המון דברים שלא היינו צריכים לבנות אותם וזה היתרון התחרותי שלנו, זה העתיד שלנו, לייצר המון מוצרים מעל התשתית של מאנדיי". אומר רועי מן, שותף מייסד בחברת מאנדיי אחרי דוחות הרבעון הראשון.
מאנדיי היא אחת הישראליות היחידות שלא הפסדית ביחס למחיר בגל ההנפקות של השנה שעברה. אז נכון שגם היא נפלה ב-70% מהשיא אבל היא עדיין באזור השווי בהנפקה. אתמול מאנדיי הציגה תוצאות טובות לרבעון הראשון ותחזית למעבר לרווח מתואם כבר השנה (במקום בשנת 2025), וגם הפתיעה את האנליסטים עם מעבר לרווח מתואם וזינקה אתמול ב-16.55% במסחר בוול סטריט. אז היא אמנם עדיין מפסידה תפעולית אבל מייצרת מזומנים במקביל. איך זה מסתדר ביחד? כי היא גם נותנת אופציות לעובדים (פחות מאשר לפני ההנפקה) וכן מניות חסומות RSU. בחשבונאות היא צריכה לכתוב את זה כהוצאה וההיקף הגדול גורם להפסד חשבונאי של 14.7 מיליון דולר (שיפור לעומת הפסד של 66.7 מיליון אשתקד). החישוב על בסיס נון-גאאפ מנטרל זאת ולכן היא רשמה רווח.
העלות נעה בין 8 דולר למשתמש בחודש ועד 40 דולר, תלוי בהיקף השירותים שאתם רוכשים ממאנדיי. בחברה מתגאים בכך שמדובר במוצר שגם אדם שהוא לא מתחום הטכנולוגיה יכול להסתדר איתו בקלות ולדבריה, כ-70% מלקוחות החברה בכלל לא קשורים לעולם הטכנולוגיה: "לא צריך להביא אדם שיקודד כדי להשתמש בתוכנה. היא מאוד קלה לשימוש, ידידותית ויש גם סרטוני הדרכה ביוטיוב" אומר מן. מאנדיי בעצם מאפשרת לכל אחד לבנות את תוכנת ניהול הארגון שלו "נסה לבנות מוצר של ניהול עיתון, זה שונה מניהול של פס ייצור של מטוסים - וגם את זה יש לנו – וזה שונה ניהול של ממחקרים קליניים, שגם את זה יש לנו. בקיצור, אתה יכול לבנות את מה שאתה רוצה עם הפלטפורמה".
"אנחנו רואים המון דרישה מלקוחות חדשים שמצטרפים אלינו וזה נראה מאוד בריא. לצד זה שחררנו כמה דברים מאוד משמעותיים. תשתית חדשה שתאפשר לנו להגיע ללקוחות אנטרפרייז גדולים יותר. כבר רואים בנתונים שיש תוצאות מעולות ללקוחות שיש להם את הגרסה החדשה, ביחס לתוצאות שלפני".
איך אתם נכנסים לנושא של הבינה המלאכותית?
מן: "שחררנו גרסת AI, אנחנו מאוד מאמינים בזה ובעצם ההיסטוריה של מאנדיי כפלטפורמה תמיד הייתם שם. הפלטפורמה מאפשרת ללקוחות לעשות איתה מה שהם רוצים - לשלוט על העסק שלהם. לכן ה-AI זו הזדמנות משמעותית בכיוון הזה של להנגיש יכולות מאוד מתקדמות ללקוחות. עד היום לקוחות היו יכולים בעיקר להשיג אינטגרציה ואוטומציה לעבודה שלהם ויכולת ה-AI מגלמת בתוכו המון פוטנציאל לעשות דברים יותר אינטליגנטיים עם עומק, הרבה יותר בקלות. בטח בהקשר של AI. אנחנו גם פותחים את היכולת של הפלטפורמה לכולם. כל אחד יוכל לפתח מעלינו יכולות AI שישפרו את הפלטפורמה.
בעצם רישיון קוד פתוח?
"נניח יש את יכולת כתיבת המסמכים שלנו ומעל זה פיתחנו יכולת לעשות תיקון אוטומטי. אוקי, תגידו זה תיקון אוטומטי רגיל אז החידוש ב-AI הוא שהנגשנו את זה למפתחים חיצוניים ואולי מישהו בעתיד יכתוב AI שיעזור לך לכתוב מסמכים משפטיים למשל. הוא יוכל להלביש את זה על התשתית של מאנדיי וכל אחד שירצה את זה יוכל לרכוש את זה מחנות האפליקציות אצלנו. וזו כמובן רק דוגמה אחת. תחשוב על סוגים נוספים של מסמכים, תחשוב על בניית תהליכים שהוא יכול להציע לך דברים טובים נוספים. יש בתשתית שלנו הרבה מקומות שאנשים בונים את התוכנה שלהם. בכל מקום כזה ה-AI יוכל להיכנס ולעזור לך. סוג של עוד מישהו שבא ומפתח את התוכנה יחד איתך".
סמנכ"ל הכספים של החברה, אלירן גלזר מוסיף: "חצינו את ה-700 מיליון דולר הכנסות ועשינו את זה כשאנחנו שמייצרים מזומנים. מאז ההנפקה ייצרנו מזומנים ולא שרפנו מזומנים למרות שצמחנו בצורה משמעותית. אמרנו שברבעון השני נהיה רווחים וגם בכל שנת 2023. אנחנו מאוד גאים בדרך ומסתכלים קדימה, ומסתכלים קדימה איך לייצר צמיחה ב-2023 וגם ב2024 וגם ב-2025, איך לעשות צמיחה יעילה – להגדיל את הלקוחות שמשלמים מעל 50 אלף דולר".
השוק כרגע ב'מוד' של פיטורי עובדים והתייעלות. איפה אתם?
גלזר: "למרות הסביבה המאתגרת אנחנו ממשיכים לגייס אנשים. אנשים עוזרים לך לצמוח".
מה אתם אומרים לעובדים שרואים את ההאטה בהייטק, את הפיטורים?
גלזר: "אנחנו בשלב של צמיחה וממשיכים לגייס. אומרים שיהיה בסדר וגם פועלים כדי שיהיה טוב. פחות דיבורים יותר מעשים - התוצאות שלנו מדברות בעד עצמן".
ובכל זאת, עובדים יכולים להיות לא מרוצים, בטח עובדים חדשים ששווים הרבה פחות מהוותיקים?
מן: "חברה ציבורית נותנת פחות אופציות לעובדים, זה מוחלף במניות חסומות (RSU) שבהן אתה 'תמיד בכסף'. מאז ההנפקה כל העובדים החדשים קיבלו RSU. וזה בניגוד לאופציות שהאופציה יכולה להיות מעל מחיר המימוש או מתחת למחיר המימוש. אין דבר כזה שעובד חדש אם המניה הייתה גבוהה וירדה אז הוא מחוץ לכסף".
אוקי אבל עדיין עובד חדש יהיה לו 5,000 שקל מ-RSU לעומת עובד שהגיע חצי שנה קודם ויהיה לו חצי מיליון או מיליון?
מן: "אין מה לעשות, זה מציאות כשמניה יורדת. זה מתי אדם מחליט לממש. אם החברה מחקה חצי אז יש לו חצי ובאופציות הוא יכול להיות מתחת למים. אז חצי זה עדיף מכלום. זה עדיין מעל הכסף".
גלזר מחדד: "מי שמצטרף לסטארט אפ בשלבים הראשונים של חייה אין להן מזומנים אז האופציות זו הדרך להביא עובד. אבל ככל שהיא מתקדמת היא נותנת פחות אופציות ויכולה לשלם יותר משכורת והסיכון של העובד יורד. אז מי שהצטרפו בתחילת הדרך נהנו מזה שהחברה הכפה לציבורית ומצליחה, זה לא רק עובד חדש מול ישן אלא הבדל משמעותי בדרך שהוא עשה עם החברה לפני 3-5 שנים".
מה הלאה?
מן: "הגלגל הראשון שהמצאנו זה הפלטפורמה שאתה יכול לבנות איזו תוכנה שאתה רוצה מעלינו והגלגל השני שאנחנו ממציאים עכשיו זה לקחת את היכולת הראשונה לקחת ולארוז אותה בצורה שאנשים יוכלו למצוא את המוצר שהם מחפשים. לא כל האנשים או מעט מאוד מחפשים פלטפורמה לבניית מוצרים בעבודה, אנשים מחפשים פיתרון, CRM, ניהול פרויקט, בסיס לפיתוח. עכשיו הם יכולים למצוא אותנו בדרך שלהם, איך שהם מחפשים, וזה מביא לנו שוק נוסף".
שאלה אישית לסיום - התעשרתם כתוצאה מההנפקה, אתם שווים מאות מיליוני דולרים. משהו השתנה בהתנהלות היומיומית שלכם?
גלזר: "ברמה האישית אני לא חושב שמישהו שינה את ההרגלים שלו. אבל כן הקמנו קרן כשיצאנו להנפקה, שיש שם 10% מהמניות של מאנדיי במטרה שזה ישמש לתרומה בעשרות השנים הבאות. אנחנו מאמינים בלהחזיר לקהילה גם ברמת העשייה. יש לנו צוותים שהתגייסו לאסונות שונים בעולם – אם זה לפתור בעיות בקורונה, שיטפונות, שריפות, הצלב האדום ועוד. הפלטפורמה שלנו יכולה לעזור מכיוונים שונים".
מניית מאנדיי נסחרת במחיר של 152.8 דולר למניה ולפי שווי שוק של 7.3 מיליארד דולר. היא הונפקה לפני שנתיים במחיר של 155 דולר למניה (וזינקה מיד). בשיא הבועה בשווקים היא נסחרה לפי כ-20 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה