מי ישלם את העלייה ביוקר המחיה?

העובדים לא יכולים לגמור את החודש ופונים למעסיקים - אבל גם אלו במצב לא פשוט, אז על מי העלייה ביוקר המחייה מתגלגלת ומה אפשר לעשות כדי להתמודד עם המצב?
 | 
telegram
(1)

עליה ביוקר המחיה היא לא רק סיסמה, מדובר בפגיעה קשה בכיס של כולנו. הכל הפך להיות יקר יותר - קניות במכולת, תשלומים שוטפים, החזרי משכנתא ועוד. ההכנסה הפנויה של משפחה ממוצעת בישראל הצטמצמה, ולחלק מהמשפחות המשמעות היא חוסר יכולת להתמודד עם המציאות הכללית החדשה.

עובדים רבים מחפשים פתרונות כיצד להתמודד עם הגל הנוכחי, והאפשרות הלכאורה קלה ביותר היא לפנות למעסיק ולבקש העלאה בשכר. - יוקר המחיה עולה והאופציה הראשונה היא להגדיל שכר. במידה מסוימת הרעיון מוצדק, שכר משקף את המחיר הריאלי בגין השירות אשר העובדים מספקים, אבל למעסיקים יש גם הוצאות שגדלות, וצריך לזכור שהאינפלציה משפיעה על המעסיקים ולא רק על העובדים. 

כולם באותה הסירה

חשבתם פעם בגין מה משלמים לעובדים תוספת שכר? הרי כולם מסכימים תוספת בשכר אינה ערובה מובטחת שעובדים לא יעזבו, או שהתפוקה תגדל או שהאיכות תשתפר. קיימת הנחה שהמעסיקים צריכים לשלם שכר הוגן, שכר שתואם את המחיר השוק, אבל לתוספת השכר חייבים למצוא מקור מימון. מעסיקים לא יכולים  לפצות מיד את העובדים על כל העלייה ביוקר המחיה, ולכן חשוב להבין שהאחריות מוטלת על שני הצדדים.


תתחילו לחסוך

הצד הראשון ששני הצדדים צריכים לעשות הוא לחסוך בהוצאות. חסכון מתחיל בידיעה כמה אתם מוציאים על כל סעיף וסעיף, מה אתם חייבים ומה אתם רוצים. ניהול הוצאות זה משהו שאנחנו הישראלים לא אוהבים, אנחנו רוצים להאמין שיש לנו יכולות לקנות הכל, גם עם אין לנו את הכסף לעשות זאת, למי אכפת, בסוף יהיה בסדר, נשלם בתשלומים או נקח הלוואה,  אז זהו! שלא יהיה בסדר, גם אם זה לא נעים לכם, תתחילו לשלוט בהוצאות שלכם, אתם תהיו מופתעים כמה ועל מה אתם משלמים. 

למעסיקים חסכון אמור להיות קל יותר, הרי כל ההוצאות רשומות ומנהלות בדוחות הכספיים של החברה. לכאורה, הדבר נכון, אבל חברות רבות מתנהלות לפי תקציבים, וברוב המקרים מנהלים נוטים לנצל את התקציבים בסוף השנה מחשש שהתקציב יבוטל או יצומצם בשנה הבאה. חברות שרוצות לשמור על איתנות פיננסית חייבות לשלב חשיבה כלכלית בקרב כלל המנהלים והעובדים בחברה, לנסות למנוע בזבוזים מיותרים, לשלב תהליכי התייעלות קבועים ולא רק חד פעמיים בשגרת העבודה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז חסכתם וזה לא מספיק לכם. מה עושים? עליכם לשאול מה יעניק לכם את הסיכוי הגבוה ביותר לקבל את תוספת השכר:
1. תתקדמו בתפקיד - למעסיקים קל יותר להעניק תוספת בשכר בגין משהו אובייקטיבי, התקדמות לתפקיד מתקדם, מצדיקה תשלום גבוה יותר, אבל התקדמות בשכר צריכה להתרחש כאשר קיימת משרה פנויה ותחת ההנחה שיש לכם את הכישורים להתמודד על המשרה החדשה.
2. תשפרו ביצועים - חברות רבות מפעילות כלי תגמול מסוגים שונים, תוכניות מבוססות ביצועים. תשלום בונוס פשוט יותר מתוספת שכר כי הוא מבוסס ביצועים והוא תשלום חד פעמי ולא קבוע. לעובדים הטובים זה כמובן כדאי, אבל יש גם עובדים שיגלו שהם לא "תורמים" לחברה. חברות יכולות להפוך את הבעיה להזדמנות ולשתף את העובדים בכל תוכניות ההתייעלות והחיסכון שלהם ולזכות בתמורה הולמת.

3. תחפשו מקום עבודה אחר -  עזיבת מקום העבודה היא אירוע לא פשוט, ומכיל סיכונים רבים, אתם צריכים להוכיח את עצמכם מחדש, לרכוש מוניטין, להוכיח שאתם ראויים לתפקיד, אבל לצד הסיכון יש גם סיכוי, מעבר למקום עבודה אחר, יגדיל את הסיכוי שלכם לקבל רמת הכנסה גדולה יותר. 
4. תחליפו מקצוע - לכל עיסוק יש רמות שכר מוגדרות בשוק העבודה, אם אתם חייבים לקבל תוספת שכר והיא כבר לא ריאלית לעיסוק שלכם, תחשבו על החלפת מקצוע, זה אולי נשמע מסובך ומורכב אבל יש מקצועות שהמעבר אליהם הוא קל יותר ממה שאתם חושבים. תעשיית היי טק, הקטר של המשק בישראל מציעה את רמת השכר הגבוהה ביותר בשוק. זה נכון המשבר הנוכחי פוקד גם את התעשיה אבל לאורך השנים, רמת השכר בתעשייה זאת גבוהה מיתר התעשיות בארץ.

רמי יוסף מנכ"ל משותף ביישום אנשים ותוצאות

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יישום אנשים? (ל"ת)
    מבין2 30/05/2023 22:33
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות