"נתרחב עם אוסטדו לאירופה, בגנריות נתמקד ב-60% שייצר לנו את עיקר הרווח"
"התביעות פרשת האופיואידים נמצאות בשלבים די סופיים, עכשיו עם 49 מתוך 50 מדינות" כך אומר מנכ"ל טבע, ריצ'רד פרנסיס, בכנס המשקיעים של טבע. מבחינת החברה, הוא מנסה לומר, הפרשה מאחוריה אחרי ההסכם לפיו היא תשלם 4.25 מיליארד דולר לאורך העשור הקרוב. כשהוא מסתכל קדימה, פרנסיס אומר שהחוב של טבע ממשיך לרדת ו"מתחיל להתקרב לסטנדרטים של התעשייה. הוכחנו שאנחנו יכולים לשלם את החוב שלנו". החברה הציגה היום יעד ל-2027 להגעה למכירות ממוצר האוסטדו בהיקף של 2.5 מיליארד דולר, כשהיום היא מוכרת ב-1.2 מיליארד דולר בשנה, קצב צמיחה שנתי של 20%.
על פי פרנסיס, טבע הולכת להתמקד בצורה משמעותית יותר בקידום תרופת האוסטדו שלה, שיש לה בלעדיות לטיפול בחולי הנטינגטון, רק שהפוטנציאל בארה"ב לא מספיק גדול, כ-30 אלף איש. פרניסיס אומר ש"האוסטדו ואג'ובי מהווים כבר 10% מההכנסות שלנו, אז ברור שזה לא מבוטל וזה גדל במהירות". טבע רוצה להכפיל את החלק של תרופות המקור ל-20% עד 2027. "אנחנו בוחנים התרחבות גיאוגרפית, מה שלא עשינו מספיק בעבר. אנחנו בוחנים לקחת את אוסטדו בעיקר לאירופה, עובדים על ההזדמנות הזו עכשיו ונקצה לכך יותר משאבים. כבר הגדלנו את ההיקף על אוסטרליה ב-20% השנה וזה יעלה ב-40% בשנה הבאה".
בקשר ל-UZEDY לחולי סכיזופרניה מוסיף פרנסיס כי מדובר בשוק של 4 מיליארד דולר שהול וגדל כל שנה ב-6%: "יש לנו כאן הזדמנות להביא את המוצר המתאים למטופל ולרופא אבל גם להיות מניע צמיחה עבורנו קדימה".
"יש לנו נכסים עם פוטנציאל גדול שבעבר לא התייחסנו אליהם מספיק"
באופן כללי מוסיף פרנסיס, "לגבי המוצרים החדשים שלנו, יש לנו כמה נכסים גדולים עם פוטנציאל גדול אבל אולי בעבר לא הקצנו מספיק משאבים, מאמץ וזמן ניהולי, לכמה מהנכסים האלה. אנחנו רוצים ליצור התמקדות אמיתית בנכסים האלה, אנחנו נותנים להם יותר משאבים, יותר זמן ניהולי ויותר יכולת, כדי לוודא שנוכל להביא אותם לשוק במהירות.
הוא גם עקץ את הניהול בחברה בתקופה שקדמה לו ואמר: "יש לנו רקורד מעורב של הבאת אלו לשוק בזמן והאמונה שלנו באסטרטגיה הזו היא שאם נתמקד בפחות, יש לנו סיכוי לשפר את ההסתברות שנביא לשוק את המוצרים האלה בזמן בתדירות גבוהה יותר. ואם נעשה זאת הם ייצרו יותר ערך - הן בשורה העליונה והן בשורה התחתונה, כך שזוהי גישה ממוקדת למו"פ שלנו, במטרה להמשיך לייעל את החברה"
בתחום התרופות הגנריות "נתמקד ב-60% שנותנים לנו את רוב הערך"
"בתחום התרופות הגנריות בטווח הקצר יפוגו פטנטים לתרופות בשווי של 40 מיליארד דולר, שאנחנו מכוונים אליהם עם הצינור שלנו, לטווח הקצר והארוך. יש לנו 13 נכסים שאנחנו רוצים להביא לשוק, אז אנחנו רואים הזדמנות משמעותית להניע צמיחה".ביחס לתרופות הגנריות הקיימות אמר פרנסיס שיש תרופות שהחברה משקיעה בהן יותר מדי אבל נותנות ערך קטן מדי: "באסטרטגיה החדשה, אנחנו הולכים אחרי ה-60% שמייצרים את רוב הערך. הערך המצטבר של ה-20% הנוספים הוא שולי. אבל מה שלא שולי זה כמות העבודה שמשקיע הארגון. אנחנו רוצים להתמקד בפחות כדי לקבל יותר, ובמיוחד כשמדובר בתרופות הגנריות.
"יש לנו פריסה גיאוגרפית שקצת יותר מ-60% מהעסקים שלנו מחוץ לארה"ב וזה גדל בעקביות בשיעור חד ספרתי גבוה. זה מאוד רווחי וזה מבוסס על כמה כישורי ליבה שיש לנו באותם אזורים. כדי להפוך את זה למוקד כוח, אנחנו צריכים להיות ממוקדים יותר במה שאנחנו עושים וזה מתחיל שבפורטפוליו שיש לנו בשוק, נמקד את המאמצים שלנו בתחומים שבהם אנו יכולים להוסיף ערך ולהניב מרווחים. מנגד, באזורי הרווח הנמוכים של הפורטפוליו שלנו, אלו המדללים, או אפילו שהם למעשה ייצור אבוד, אנחנו צריכים להסיר אותם מהפורטפוליו שלנו ולאפשר לשטח הזה, למפעלים שלנו, לרכוש שלנו, 'להיתפס' על ידי המוצרים שאנחנו יכולים למכור מהם יותר" - כלומר כאלה שייצרו לחברה יותר הכנסות ורווחים על חשבון מוצרים שפחות רווחיים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.איך זה קרה? איך כל הרכישות התבררו כלא שוות? (ל"ת)100 20/05/2023 15:21הגב לתגובה זו2 0סגור