לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

היום לא מתקיים מסחר לרגל יום הזיכרון האמריקאי; דוחות השבוע - סיילספורס, אלביט מערכות, לולולמון, ננו דיימנשן ועוד
 | 
telegram

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר לאחר שהיום לא התקיים מסחר בעקבות יום הזיכרון האמריקאי.

שבוע המסחר החולף התאפיין בעליות נאות בוול סטריט בייחוד בשלות הימים האחרונים בהם רשם הנאסד"ק עלייה של 4% וה-S&P 500 עלה ב-2.5%. הכוכבת של העליות הללו הייתה ענקית השבבים אנבידיה NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% NVIDIA CORP סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שפרסמה דוח טוב במיוחד עם העלאת תחזית לרבעון הבא של מעל 50% בהכנסות. הדוח הטוב הקפיץ יחד איתו את כל סקטור השבבים כמו AMD ADVANCED MICRO DEVICES +0.63% ADVANCED MI 138.35 +0.63% ADVANCED MICRO DEVICES סגירה:0 פתיחה:137.34 גבוה:139.13 נמוך:137.04 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-TSM TAIWAN SEMICOND MNFCG CO -0.61% TAIWAN... 190.08 -0.61% TAIWAN SEMICOND MNFCG CO סגירה:0 פתיחה:192.95 גבוה:193 נמוך:189.43 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ובמידה מסוימת את וול סטריט כולה. גם מארוול פרסמה דוח מצוין וטסה ב-32%, גם כן הודות לבינה המלאכותית (AI).

אין ספק שמה שראינו שבוע שעבר מצד שתי חברות הענק הללו הוא תמרור שמבהיר לנו כי ה-AI "על האש". משהו טוב מתבשל בחברות הטכנולוגיה והמשקיעים מתלהבים. לרגע אפילו נראה כי בוול סטריט שכחו את הלחצים המאקרו-כלכליים שמעיבים על הבורסה והעלאות הריבית של הפד' שטרם תמו כל עוד האינפלציה לא אמרה את המילה האחרונה. אירוע שכזה עלול להוביל למצב שהמשקיעים פחות אוהבים: הסימנים החיוביים של ה-AI לצד הסימנים השליליים שעדיין כאן בשל האינפלציה מושכים את הבורסה למעלה ולמטה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

זהו רק הרבעון הראשון בו אנו רואים השפעה כה דרמטית של תחום הבינה המלאכותית, ולמרות שגם הרבעונים הבאים צפויים להיות טובים, עדיין צריך לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות השונות בתחום. במקביל, העלאות הריבית של הפד' עשויות להסתיים בחודשים הקורבים כשמומחים מעריכים שלפנינו רק עוד העלאה אחת או שתיים של 0.25% לפני שהפד' יעבור ל"הקפאה", עד שיראה סימנים מוחשיים שהאינפלציה תעבור למגמת ירידה מובטחת - עד אז השוק לא יידע נחת.

נתונים חשובים שצפויים להתפרסם השבוע:
מחר (שלישי) - מדד האמון הצרכני (מאי).
רביעי - מספר המשרות הפנויות JOLTS.
חמישי - מדד מנהלי הרכש בעשייה ISM (מאי), נתוני אינפלציה באירופה לחודש מאי.
שישי - נתוני תעסוקה (הציפיות הן לתוספת של 190 אלף מועסקים במאי).

דוחות השבוע:
מחר (שלישי) - HP; ישראליות: אלארום, אלביט מערכות, תאת.
רביעי - סיילספורס; ישראליות: ננו דיימנשן, מדיוונד.
חמישי - דולר ג'נרל, לולולמון, דל; ישראליות: סנטינל וואן.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים כי "ביום שלישי, פורסמו שורה של מדדי מנהלי הרכש לגבי חודש מאי, גם באירופה, ארה"ב, יפן ובריטניה. התמונה הכללית עדיין חיובית יחסית: ההתרחבות בענפי השירותים נמשכת, אך במקביל נמשכת גם החולשה בפעילות בתעשייה. באירופה, המדד המשולב (שירותים + תעשייה) התמתן ל-53.3 במאי מ-54.1 באפריל. רכיב השירותים (55.9 נק') מצביע על התרחבות לעומת התכווצות בתעשייה (44.6 נק'), עם הרעה ברכיב ההזמנות החדשות. רכיבי המחירים מצביעים על ירידת מחירים בתעשייה (גם בתשומות וגם בתפוקות), עם זאת בענפי השירותים מסתמנת התמתנות. עדיין מגמת ההתייקרויות נמשכת (גם בתשומות – שכר בעיקר, וגם במחירי התפוקה בשירותים) עם מדדים סביב 60 נקודות או יותר.

"האינפלציה הדביקה בענפי השירותים באירופה נובעת בעיקר משוק עבודה הדוק ומלחצי שכר מתגברים (בקצב שנתי של 6%-5%). מדד ה-PMI בענפי השירותים בארה"ב עלה ל-55.1 נקודות בחודש מאי מ-53.6 באפריל. המדד בתעשייה נחלש ל-48.5 נקודות מ-50.2 באפריל. כידוע, ענפי השירותים מהווים יותר מ-80% מהתוצר העסקי בארה"ב. השלכות: המשך ההתרחבות הפעילות הכלכלית בעולם נתמכת מהתרחבות בענפי השירותים, כנראה גם על רקע עודפי חיסכון של משקי הבית מתקופת הקורונה, שוק עבודה הדוק ולחצי שכר. סביבה זו תומכת בהמשך אינפלצייה במחירי השירותים - רכיב דומיננטי באינפלציית הליבה. קיימת הערכה שה-ECB צפוי להמשיך להעלות את הריבית לכיוון 4%, וכלל לא בטוח שהפד' סיים את העבודה. בחודש אפריל הצריכה הפרטית בארה"ב עלתה ב-0.8% (עלייה ריאלית של 0.5%) ומסתמנת האצה באינפלציית הליבה PCE".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "למרות הורדת תחזיות הצמיחה ל-2024, הכלכלנים לא מורידים תחזית האינפלציה לשנה הבאה. האמת, שבשנה האחרונה לא הופיע הקשר הישיר המסורתי בין הצמיחה לאינפלציה במדינות המפותחות. אינפלציה גבוהה יותר דווקא תרמה לצמיחה נמוכה יותר. תופעה זו מוכרת משנות האינפלציה הגבוהות בעבר. הבנקים המרכזיים אמורים לדעת שבדרך כלל לא ניתן היה להשיג צמיחה יותר גבוהה ע"ח אינפלציה קצת יותר גבוהה. אולם, למרות הניסיון, נראה הם שוב לא עומדים בלחץ ולאחרונה משמיעים הערכות שהריבית כבר עלתה לרמה מרסנת שתספיק כדי להתמודד עם האינפלציה. הקריאות אלה נשמעות למרות שהאינפלציה ממשיכה להפתיע בעיקר כלפי מעלה.

"באפריל עלה קצב האינפלציה בקנדה, גוש האירו, צרפת, איטליה, הולנד וספרד. בשבוע שעבר הפתעה משמעותית נרשמה בבריטניה עם עליית מדד הליבה לקצב שיא של 6.8%. גם קצב האינפלציה PCE בארה"ב היה גבוה מהתחזית. הקצב השנתי של קרוב ל-5% במדד הליבה נותר די יציב כבר יותר משנה.

"לפי החוזים, הריבית בסוף השנה בארה"ב תעמוד ברמה הנוכחית של 5.1%, בדיוק לפי תחזית הפד'. החוזים מתמחרים שבדרך הריבית תעלה בעוד 0.25% ולפני שתרד לקראת סוף השנה. רק לפני חודש החוזים גילמו ריבית נמוכה בכ-1% בסוף 2023. סגירת הפער בין התחזית לריבית שמגולמת בשווקים לבין זו של הפד' מקטינה סיכון בשוק האג"ח. לאור הנתונים הכלכליים האחרונים, אנו מעריכים שבסיכוי גבוה הפד' יעלה ריבית בעוד 0.25% ביוני, אך לפניה יתפרסמו עוד נתוני אינפלציה ותעסוקה שעשויים לשנות את ההחלטה.

"החוזים מגלמים ריבית של 3.7% בסוף 2024, נמוכה יותר מאשר בתחזית הפד' לריבית של 4.3%. אולם, החל מ-2025 התחזיות לריבית בחוזים גבוהות משמעותית מאשר בתחזית הפד'. לפי החוזים הריבית ב-2028 תעמוד על כ-3.9%, לעומת ריבית ה-longer run של 2.5% שמופיעה בתחזיות הפד'. שורה תחתונה: לאור סגירת הפער בין הערכת השווקים לתחזית הפד' לגבי הריבית בסוף השנה, אנו ממליצים להאריך מח"מ באפיק האג"ח לטווח בינוני – ארוך".

מבנק הפועלים נמסר: "אפשר לומר שזו הייתה כרוניקה ידועה מראש, אבל ממש שבוע לפני הנגיעה בתקרת החוב בארה"ב הושג הסכם להעלאתו. ההסכם עדיין כפוף לאישור הקונגרס, אך ככל הנראה יצא לפועל בתמורה לקיצוצי תקציב, ובכך נמנעה ארה"ב להגיע לחדלות פירעון והורדת דירוג כפי שהתריעה סוכנות הדירוג פיץ'. כל נושא תקרת החוב נראה לנו אולי אנכרוניסטי ולא סביר, בטח בתקופה של אינפלציה גבוהה, אבל זה החוק, ואולי יש גם הגיון בריטואל הזה שמקנה הרבה כוח לבית הנבחרים, ושומר על הקופה הציבורית.

"שוק הנדל"ן בארה"ב מציג עלייה במספר העסקאות. במכירות של בתים חדשים נרשמה בחודש אפריל עלייה של 4.1%. בחצי השנה האחרונה נבלמה הירידה החדה בעסקאות, והן שבו לעלות. הרמה באפריל גבוהה כעת בכ-12% לעומת אוגוסט 2022, אך עדיין היא נמוכה מרמת השיא שנרשמה ב-04/22. החוזים לרכישת דירות נותרו ללא שינוי באפריל, ורמתן עדיין נמוכה בכ-23% לעומת אשתקד".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות