האם סין תשנה את המדיניות המחמירה כנגד מטבעות הקריפטו?
כפי שדווחנו בשבוע שעבר הונג קונג הסירה בראשון ביוני את האיסור על קניית קריפטו על ידי משקיעים פרטיים, והחילה כללי רגולציה חדשים במטרה לאפשר מסחר כזה תוך שמירה על בטיחות המשתמשים. מספר בורסות כבר פועלות לקבלת רישיון הפעילות במדינה, אם כי לא נרשמה בינתיים התעניינות מצד הענקיות כגון בייננס, קוינבייס או קראקן, שכבר נכוו לא פעם מפעילות של רגולטור קפריזיי במקומות קצת פחות קפריזיים באופן כללי כמו ארצות הברית.
ייתכן שההשפעה של ההחלטה הזו חורגת מגבולות האי הקטנטן. כידוע סין די שולטת במתרחש בהונג קונג, וודאי שצעד כזה לא נעשה ללא ידיעה והסכמה, לפחות בשתיקה, של האח הגדול הסיני. סין, כידוע, אסרה על כל פעילות במטבעות קריפטו שאינם המטבע המדינתי הרשמי. יחד עם זאת סין כן פעילה בתחום רשתות הבלוקצ'יין והפיתוחים הטכנולוגיים הקשורים לכך, בעיקר במסגרת הווב3.
הון סיני רב עובר דרך הונג קונג שנהנית מחופש גדול הרבה יותר מאשר בסין, לפחות בתחום הפעילות הפיננסית, כך שאם סין תאפשר לאזרחיה להשתמש בפרוקסי השכן לפעילות קריפטו, חלק מהכסף הזה "יעבור" גם דרך השקעות קריפטו, ויש הרואים בכך מעין כניסה סינית "בדלת האחורית" בחזרה לעולם מטבעות הקריפטו. רבים מקווים שסין לא תסתפק בכך ובהמשך אף תבטל לחלוטין או לפחות באופן חלקי את האיסור על פעילות הקריפטו במדינה.
יש המקשרים זאת לצעד נוסף שנקט הממשל הסיני לאחרונה שמתמקד בפעילות ווב3. ווב3 הקשור מאד לטכנולוגיית בלוק'ציין משמעותו תשתיות אינטרנטיות מבוזרות. הן משמשות לדוגמה לבעלות משותפת על פרויקטים או יצירת מנגנון להחלטות משותפות של ארגונים מבוזרים וכדו'. סין, כאמור, כן פעילה בתחום הזה, ואף פרסמה לאחרונה "ספר לבן", כלומר מעין דו"ח רשמי עם מידע על המדיניות הצפויה של סין בנושא. התפתחות הווב3 בסין הביאה ליצירת מגוון ארנקי קריפטו כמו נקסו או זנגו ופעילויות נוספות. הספר הלבן תומך בהמשך היזמות והחדשנות בתחום במדינה, והיא אף מייעדת כ-100 מיליון יואן לפיתוח תעשיית הווב3 במדינה. כל אלו מעוררים תקווה בתעשייה לשינוי כיוון משמעותי במדיניות בייג'ינג גם ביחס למטבעות הקריפטו.
כריית הביטקוין ובעיית האנרגיה
האם נמצא הפתרון לבעיית בזבוז האנרגיה והאיטיות של רשתות מבוססות הוכחת עבודה, ובראשן רשת הביטקוין? אחת הטענות המרכזיות נגד השימוש במטבע הביטקוין היא שהוא זללן אנרגיה ובכך גם פוגע בסביבה. הצורך בחישובים מתמטיים סבוכים לצורך הפעילות השוטפת של הרשת דורשת כוח חישוב הולך וגדל שגם מוריד את כדאיות הכריה וגם מאט את פעילות הרשת ובנוסף צורך הרבה מאד אנרגיה
.
קבוצה של חוקרים מאוסטרליה וארצות הברית פרסמו מחקר לפיו שימוש בטכנולוגיית מחשוב קוואנטום יכולה לפתור את הבעיה הזו. מחשוב קוונטי מאפשר לבצע חישובים מסובכים בסדרי גודל במהירות רבה יותר. החוקרים מציגים סכמה של הוכחת עבודה הפועלת באמצעות מחשוב קוונטי שיכולה לשמש לכריית ביקטוין. לדברי החוקרים המערכת "מספקת האצה (בחישובים) וחסכון באנרגיה דרמטיים ביחס לשיטת החישוב המסורתית".
בינתיים ההסכמות על הסרת תקרת החוב שהושגו לאחרונה בוושינגטון הביאו גם בשורות טובות לכורי הביטקוין, כשהאיום בחוקים המטילים מיסים מיוחדים על פעולת הכריה ככל הנראה הוסר במסגרת אותן הסכמות.
במקביל טקסס ממשיכה למצב את עצמה כמדינה התומכת ביותר בפעילות קריפטו בארצות הברית. השבוע הועברו במדינה שני חוקים שתומכים בפעילות הכריה במדינה ואחד אחר שהיה עלול לפעול לרעתם נעצר בשלב הוועדות בפרלמנט. בטקסס פעילות כריה רחבה עקב עלויות האנרגיה הנמוכות יחסית ורגולציה ידידותית.
החודש נהנו הכורים מעליה של 13.7% בהכנסות לרמה של 916 מיליון דולר. 120 מיליון מתוכם נבעו מעמלות על טרנסאקציות, מה שמעיד על עליה בנפח הפעילות על הרשתות, שייתכן שקשורה להתפתחות תחום ה-NFT על רשת הביטקוין. מספר הטרנסאקציות על רשת הביטקוין במאי עלה ל-16.3 מיליון לעומת 10.73 מיליון בלבד באפריל ו-9.78 מיליון במרץ.
NFT על רשת הביטקוין אכן ממשיכים להפתיע ולהתפתח. השבוע, לראשונה, סדרת NFT מבוססת ביטקוין, "ספייס פפס", תפסה את המקום הראשון מבחינת נפח מסחר מבין כל קולקציות ה-NFT. יחד עם זאת נזכיר שמדובר במקום ראשון בשוק בדעיכה. נדרש נפח מסחר של 7.4 מיליון דולר בלבד כדי להגיע להישג. עם זאת זו נקודת ציון מעניינת. לראשונה סדרה שאינה על רשת האת'ריום תופסת את המקום הראשון מבחינת נפח המסחר בתחום ה-NFT.
עוד קצת מלחמות רגולציה-קריפטו
מחזירים מלחמה: שש משקיעי קריפטו בגיבוי חברת קוינבייס תובעים את משרד האוצר האמריקאי על הסנקציות שננקטו כנגד פרויקט טורנדו קש שמאפשר העברות אנונימיות ברשתות הבלוקצ'יין. לטענתם פעולות האכיפה הפרו את החוק ואת החוקה האמריקאית, לרגולטור אין סמכות להפעיל סנקציות כנגד קוד, כך על פי כתב התביעה, והוא גם לא הביא ראיות לכך שהטורנדו מהווה איום. בנוסף הוא מפר את זכות חופש הביטוי. הם דורשים שפעילות בטורנדו קש תחזור להיות חוקית בארצות הברית. לדברי מנהל המחלקה המשפטית של קוינבייס התביעה נועדה להגן על חופש הביטוי בעולם הקריפטו ועל רוח היזמות.
בייננס הסירה ממסחר מטבעות השייכים לפרויקטים שמתמקדים בפרטיות (שלעיתים קרובות משמשים להלבנת כספים - בדומה לטורנדו קש) בארבע מדינות אירופאיות. הפעולה נעשתה כמענה לחוקים ורגולציות מקומיות בצרפת, איטליה ספרד ופולין. במקביל בייננס מקדמת את הקמת החברה הבת ביפן שתאפשר את פעילות בייננס במדיה בהתבסס על רכישת בורסת סאקורה המקומית. החברה הבת תקרא בייננס יפן.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
מבלון לבלון זה סופו של כל בלון (או בועה). בדומה לסקטור ה-NFT גם מנכסי ה-"נדל"ן" במטאוורס יוצא כל האוויר, ועוד אחת ממילות הבאז של שנת 2022 מתנפצת על קרקע המציאות. על פי דו"ח שהתפרסם השבוע ערך הנכסים הנסחרים בעולמות המטאוורס השונים כמו סאנדבוקס דסנטרלאנד ודומיהם צנח בממוצע ב-90% מאז השיא שנרשם בשנת 2022.
לאחרונה הכריזה מטא על הדור הבא של משקפי המציאות המדומה של החברה ואפל צפויה להכריז בקרוב על מכשיר דומה מתוצרתה. שני המכשירים ופעילות נוספת צפויים להגדיל את הפעילות במטאוורס. אין ספק שלעולמות הוירטואלים יש פוטנציאל לשנות את הצורה בה אנו חיים, עובדים וצורכים תרבות ופנאי, אבל מחירי ה"נכסים" בעולמות שעדיין לא התפתחו, ומבלי שהם משקפים עדיין פוטנציאל הכנסה ובכל זאת נסחרו במיליוני דולרים היוו ללא ספק בועה. עד שיהיו נכסים שיצדיקו מחירים של מיליוני דולרים יתרחשו בוודאי עוד התפתחויות רבות שקשה מאד לדעת ולצפות כרגע מה הם יהיו ומה תהיה משמעותם. ואיזה נכסים באמת יהיו בעלי ערך.
מטבע הטית'ר השתקם לחלוטין מהנפילות שחווה בשנת 2022 וכעת רשם שיא חדש מבחינת שווי השוק של המטבעות המונפקים שהגיע ל-83.2 מיליארד דולר. המטבעות היציבים כמו הטית'ר הופכים למרכזיים ונחוצים יותר ויותר באקוסיסטם של עולם הקריפטו וביחסים בינו לבין עולם הפיננסים המסורתי, ובהתאם נפח הפעילות בהם הולך וגדל והחברות המנפיקות רושמות רווחי ענק.
חברת טית'ר מנצלת את רווחי העתק האלה כדי להיכנס לתחומים חדשים. שבוע שעבר דווחנו על כך שהחברה תשקיע ישירות במטבעות קריפטו ובעיקר בביטקוין עד 15% מהרווחים. השבוע נודע כי כחלק מהמגמה הזו, החברה יוזמת פעילות כריית ביטקוין בת קיימא באורגוואי. המדינה הלטינית הייחודית הזו מייצרת 94% מתצרוכת החשמל שלה ממקורות אנרגיה מתחדשים מה שמתאים למדיניות טית'ר לנסות להפחית את תביעת הרגל הפחמנית של פעילות הביטקןוין. הפעילות תבוצע באמצעות בשיתוף פעולה עם חברה מקומית. טית'ר מתכננת אף להשקיע ישירות בתעשיית האנרגיה במדינה.
קבוצה של משקיעי דוג'קוין תובעים את אילון מאסק על מסחר לפי מידע פנים וביצוע מניפולציות במטבע. לדבריהם המליארדר עשה שימוש בפופלריות שלו ברשת החברתית כדי להפיק רווחים ממסחר במטבע. כך, לדוגמה, שינה מאסק את הלוגו של טוויטר ללוגו המטבע לזמן קצר ואז החזיר שוב את הלוגו הקודם. בעבר הערותיו של מאסק על המטבע הביאו לזינוקים במחירו.
סאם אלטמן, מנכ"ל חברת OpenAI שהביאה לעולם את טרפת ה-ChatGPT שותף בפרויקט חדש להשקת מטבע קריפטו בשם Worlcoin שנועד ליצור מערכת זיהוי דיגיטלית גלובלית באמצעות סריקה ביומטרית. עוד שותף במיזם החדש ריד הופמן מייסד לינקדין (כיום בידי מיקרוסופט) וקרנות השקעה גדולות בקריפטו כמו קוינבייס ונטצ'ר ואנדרסן הורוביץ. 115 מיליון דולר גויסו בסבב הגיוס הראשון לטובת הפרויקט.
בדף הבית של היוזמה החדשה נכתב שהחזון הוא "ליצור מערכת כלכלית גלובלית חדשה שבה לכל אחד תהיה ההזדמנות לקחת חלק. וורלדקוין מתכנן לחלק מטבעות בחינם לכל מי שיסכים לסרוק את עיניו באמצעות מכשיר שנקרא orb, שמתוכנן לוודא את הייחודיות של כל אדם ולהימנע מכפילויות. הפרויקט גורר לא מעט ביקורות, בעיקר בנוגע לבטיחות ופרטיות ושאלות אתיות. אלכסנדר בלאניה, מייסד שותף בפרויקט, אומר שהם רק בתחילת דרכם ומטפלים בבעיות האלו.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
למרות התאוששות קלה בשבוע האחרון, חודש מאי נשאר אדום עבור רוב המטבעות המרכזיים. יוצא הדופן הוא הריפל, ובהמשך הטבלה הלייטקוין והטרון. רשת הלייטקוין, הבנויה לפי אותם עקרונות של הביטקוין, צפויה לעבור "חצייה" באוגוסט הקרוב בדומה לנהוג בביטקוין אחת לארבע שנים. משמעות ה"חציה" הוא שהתגמול על כריה נחתך לחצי, ובכך מונפקים פחות מטבעות חדשים וההיצע פוחת וגורם לעליה במחיר.
ביטקוין (BTC) BITCOIN -2.02% BITCOIN 97,461 -2.02% בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,616 נמוך:97,446 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין ממשיך להתקשות סביב ההתנגדות ב-27 אלף דולר, וכעת הוא נסחר תמורת 26.8 אלף דולר, עליה של כאחוז וחצי מהשבוע שעבר. בחודש האחרון ירד המטבע ב-5%.
את'ר (ETH) ETHEREUM +2.52% ETHEREUM 3,402.3 +2.52% בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,281.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר עלה השבוע ב-3.5% והוא נסחר כעת תמורת 1866 דולר. בסיכום חודשי לא נרשם שינוי משמעותי בערך המטבע.
בייננס קוין (BNB). הבייננס קוין איבד החודש קרוב ל-7%, והשבוע נסחר ללא שינוי משמעותי סביב מחיר של 305 דולר למטבע.
ריפל (XRP). הריפל נהנה משבוע חיובי עם עליה של כ-10% ובכך מסתכמת גם העליה החודשית. מחיר מטבע עומד על 0.511 ושווי השוק של המטבע הוא 26.6 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA). עליה שבועית של 2.3% הקלה במקצת על הירידה החודשית שהסתכמה ב-5%. שווי המטבע כעת הוא 0.3655 ושווי השוק עומד על 12.7 מילארד דולר.
דוג'קוין (DOGE). מטבע הכלב איבד 9% החודש למרות עליה שבועית של כ-1%. שווי השוק הוא קרוב ל-10 מיליארד דולר, ושווי המטבע 0.072.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.סביר להניח שכל המטבעום שנסחרים היום בעוד כמה שנים כללמנדי 05/06/2023 09:16הגב לתגובה זו0 0כלל לא יהיו קיימים . כל מה שקורה עכשיו זה כמו משחק של חול בתוך גיגית - אין שום דבר אמיתי , מסחר לתקופה קצרה , קצירת רווחים ע"ח הפראיירים וחוזר חלילה.סגור
-
1.הגהה?מישהו 02/06/2023 10:32הגב לתגובה זו0 0..."יתרחשו בוודאי עוד התפתחויות רבות שקשה מאד לדעת ולצפות כרגע מה *הן* יהיו ומה תהיה משמעותם. *ואילו* נכסים באמת יהיו בעלי ערך."סגור