האם השוק האמריקאי לוקח הפסקה לפני עליות נוספות?

האם הרשת החברתית החדשה Threads תעזור למטא של מארק צוקרברג? וגם: צל הריבית - מפחיד או לא?
 | 
telegram

אין ספק שהסרט צוקרברג נגד מאסק מעניין. מנער קצת את עולם הרשתות החברתיות והתנהלותנו המילולית בהן.

גם הגרף של META מספר סיפור טכני מאוד מעניין ואנחנו נתמקד בו.
הגרף ארוך הטווח של META מראה את האזור המאתגר שהיא נמצאת בו. מצד אחד: היא מעל יעד התיקון העליון של פיבונאצ׳י וחזקה מול המדדים המובילים. מצד שני ישנם אינדיקטורים רבים שמראים חולשה ורמת התנגדות חזקה.
מכאן משתמע שיכולה להיות תנודתיות לטווח הזמן הקצר - בינוני. פריצה של הגבולות 280 - 305 תלמד על המשך המגמה. הנחת המוצא היא שהמגמה תימשך בעליה אבל מהלך העליה החד עד כה יכול ללמד שייקח קצת זמן לפני שנראה המשך.
 

הגרף לטווח הקצר מראה את מסע הטיפוס של META למעלה, בבחינת טיפוס על מצוק תלול. תראו את מגמת העליה היציבה והרצופה עם קו מגמה שניתן לעקוב אחריו.
המסע הנחוש של META כולל גם את הניסיון העכשווי לסגירת פער המחיר היורד הגדול מהעבר.
 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

תחשבו שאתם מטפסים על מצוק תלול ולפני הפסגה יש מערה גדולה שאתם צריכים לחלוף עליה בכוח הידיים והחבל בלבד. מאמץ פיסי (כסף של הקונים) ופסיכולוגי עצום (להתגבר על פחד המוכרים מהעבר שיצר את פער המחיר היורד/המערה).
המהלך מעל 290 והתמיכה המדויקת מעל הרמה הזו הם בבחינת היאחזות בקצה המצוק לפני ש - META סוגרת את הפער וממשיכה לעלות.

בשורה התחתונה META אמורה להמשיך לעלות. אבל, לאור מהלך העליה החד והתלול, הקושי לטפס מעל ה״מערה״ ולהיאחז ב״קצה המצוק״ וסימני החולשה של האינדיקטורים אפשר שהיא תתנדנד קצת לפני שתמשיך. כל עוד היא לא יורדת מתחת ל - 280 ובוודאי כל עוד לא יורדת מתחת ל - 290 היא בסדר.

סימנים מדאיגים מכיוון התשואות
לפני כמה שבועות כתבתי שלהערכתי לא יהיו שתי העלאות ריבית השנה ומקסימום תהיה אחת. הפד ממשיך לשמר את המתח בעניין ונכון מבחינתו לעשות זאת בשביל לשדר שהמשחק עוד לא נגמר.
אבל, במידה שמאתגרת את דעתי, התנהגות התשואות בשוק מלמדת על עצבנות רבה לקראת האפשרות שהריבית כן תעלה (פעם אחת לפחות). כידוע, גרפים גוברים על הערכות ומחשבות אז בואו נסתכל. הגרף שלהלן הוא גרף תשואות אגרות החוב ל - 10 שנים. הוא לא חד משמעי, כמו גרף השוק עצמו, ולכן אנחנו לקראת שבוע מעניין.
 

הנתון המדאיג (למי שחושב שלא תהיה עליית תשואות): פריצה של קו המגמה היורד. מדובר בפריצה של משולש כלפי מעלה ופריצה כזו נחשבת סימן לעליה שבדרך.

ישנם נתונים טכניים אחרים שאומרים שבינתיים זו רק דאגה:

1. שתי רמות התנגדות, זו הקרובה וזו שמעליה.
2. אינדיקטורים ברמת שיא והחלשות המומנטום ארוך הטווח

מהלך מתחת ל - 39 יהיה סימן מרגיע.
מהלך מעל 40.75 ילמד כי הרוב בשוק צופה העלאת ריבית ועלית תשואות.

אלו הן הנקודות למעקב שלנו השבוע כאשר, כאמור, פריצת המשולש למעלה היא סימן מדאיג מכיוון התשואות. עכשיו השאלה האם זו רק דאגה שלא צריך לפחד ממנה, כפי שכותרת המאמר שבאתר מרקט ווטש טוענת, או שרמז לבאות. נצטרך עוד כמה מהלכים טכניים בשביל לענות. בינתיים דאגה.

צל על הירוק של יולי
צל הריבית מעמעם גם את הפוטנציאל הירוק של יולי. הגרף של הנאסד״ק 100 מראה שהוא לא הצליח, לעת עתה, לפרוץ את רמת ההתנגדות החשובה אחריה אנחנו עוקבים כאן והוא התיישר מבחינת העוצמה בהשוואה ל - S&P500. סביר שבסוף (טווח זמן סביר) הוא יפרוץ את ההתנגדות אבל יכול להיות שלטווח הקצר המדד ימשיך להיחלש מתחתיה.
 

התרשים לטווח הקצר מראה לכם את רצועת המבחן הצרה שמתחת להתנגדות. יש מספר קריטי לטווח הקצר. 14960. מהלך מתחתיו ילמד כי התחלנו תיקון יורד לטווח זה ומעניין לראות את התנהגות התשואות במקביל. ניתחתי גם את SMH, קרן הסל למניות השבבים וגם שם יש סימני בלימה.
 

לסיכום נאמר שיש צל של התנגדות על השוק בכלל ועל סקטור הטכנולוגיה שהניף אותו למעלה בפרט. גבול ההכרעה הוא צר וישנם סימנים ללחץ כלפי מטה. אליהם אפשר להוסיף את שני נרות ה״מצבה״ שרואים על תרשים הטווח הקצר של הנאסד״ק 100. מבחן התמיכה הראשון מתחת ל - 14960 הוא 14690. מהלך מתחת לרמה הזו ילמד על כניסה לתיקון עמוק יותר. מהלך מעל ההתנגדות יהיה כמובן סימן חיובי.

כל הנ״ל לא מוחק את כל הסימנים השוריים לטווח הארוך שדיברנו עליהם לאחרונה. אבל, שוק הוא תנועה בגלים. ישנם סימנים להופעתו של גל יורד לטווח קצר ובימים שני - שלישי נעקוב אחריהם ואעדכן ביום רביעי. הגרפים מאפשרים לכם לנתח עצמאית את המשמעויות בין עדכון לעדכון.

יש דיבור על מעבר הסנטימנט בשוק מ-AI ל-EV. אם נחבר את המאמר שלי מהשבוע שעבר שהציג את הצד החיובי של ה - EV למאמר מהיום שמראה את החלשות סקטור הטכנולוגיה שנישא על גל ה - AI נראה שאנחנו די רואים טוב את התמונה.

חומרי גלם נדירים
בשני מאמרים נפרדים קראתי השבוע על סוגיית חומרי הגלם הנדירים ובין היתר על השפעת המחסור בהם על יצרניות טכנולוגיה.

הקרן הוותיקה לענף היא REMX. אפשר לראות את הדשדוש שלה בחודשים האחרונים ואת מגמת העליה לטווח הקצר - בינוני. היה ותעלה מעל קו המגמה היורד (משולש) ומעל הממוצע ל - 200 יום נקבל פריצה ואישור למהלך עליה ארוך טווח. בינתיים היא טפסה על השלב הראשון של סולם פיבונאצ׳י. מצרף לנוחיותכם גם את רשימת האחזקות של קרן הסל.

קרן צעירה יותר היא  SETM שמתמקדת בחומרי גלם לתעשיית האנרגיה הירוקה. מצרף גם את רשימת האחזקות שלה. אין הרבה היסטוריה טכנית כאן אבל נראה שנבנה בסיס לעליה. אפשר לשלב בין שתי הקרנות.

ולסיום, מ. ביקש ניתוח טכני של NNOX. נראה שהקפיצה שלה למעלה יכולה לסמן תחילתו של גל עולה ארוך טווח. השאלה מתי להצטרף. טכנית, נכון לנתוני סוף השבוע, או לקראת תמיכה ב - 11.7 דולר או אחרי מהלך מעל 16.4 דולר. הראשון מבין השניים.
 

עלו והרוויחו!


כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות