האקזיט הבא? סטארט-אפ שתלי המוח של מאסק כבר שווה 5 מיליארד דולר
סטארט-אפ שתלי המוח נוירלינק (Neuralink), של איש העסקים האמריקאי אילון מאסק, שהוערך בסבב גיוס תרומות פרטי לפני שנתיים קרוב ל-2 מיליארד דולר, שווה כעת כ-5 מיליארד דולר. כך על פי סוכנות הידיעות רויטרס, בהתבסס על שורה של עסקאות פרטיות שהובאו לידיעת הסוכנות.
על פי הדיווח, שורה של רכישות בידי משקיעים שבוצעו לאחרונה, העלו את הערכת השווי בחודשים האחרונים. כל זאת בטרם ההכרזה הרשמית של החברה, ב-25 במאי לפיה הרגולטורים בארה"ב אישרו ניסוי אנושי בשבב המוח שפיתחה. בימים האחרונים, לאחר האישור, מניות החברה שווקו באופן פרטי למשקיעים לפי שווי של 7 מיליארד דולר. אך על פי סוכנות הידיעות כלל לא ברור שהחברה הצליחה למצוא קונים במחיר שהוצע.
על אף האופטימיות מומחים שדיברו עם רויטרס, אמרו שייתכן ויעברו מספר שנים עד שהחברה תקבל אישור לשימוש מסחרי. קיפ לודוויג, לשעבר מנהל התוכנית להנדסה עצבית במכוני הבריאות הלאומיים של ארה"ב (NIH), אמר שהוא "אופטימי" וכי הוא מצפה שלחברה ייקח לפחות 10 שנים נוספות למסחר את שתל המוח שפיתחה. כמו כן, החברה גם מתמודדת עם אתגרים אחרים הכוללים בדיקות פדרליות בנוגע לאופן שבו ביצע את המחקר בבעלי חיים.
על אף השווי הגבוה צריך לזכור שהעסקאות שבוצעו לאחרונה לפי שווי של כ-5 מיליארד דולר בוצעו על ידי חלק מבעלי המניות הקיימים (עובדים ומשקיעים מוקדמים).דבר שאמנם מהווה אינדיקציה אך רחוק מלהיות הערכה מקצועית עבור סבב גיוס כספים או הנפקה ראשונית לציבור (IPO). עם זאת, אם הדיווחים נכונים הרי שמדובר בהישג משמעותי עבור החברה, שכן לפי ספקית הנתונים Caplight, כ-85% מהחברות לפני ההנפקה מוערכות כיום בעסקאות משניות בהנחה ממוצעת של 47% לסבב הגיוס האחרון שלהן. ברקע העובדה שבגיוס הכספים האחרון של החברה בשנת 2021, היא גייסה 205 מיליון דולר לפי שווי של כ-2 מיליארד דולר.
מאסק הביע בעבר שאיפות גדולות עבור החברה, ואמר שהשתל שפיתחה יאפשר לאנשים בריאים ונכים לעבור בצורה פשוטה הליך כירורגי מורכב, עבור טיפול בהשמנת יתר, אוטיזם, דיכאון וסכיזופרניה. אם לא די בכך על פי חזונו, אותם לקוחות יוכלו להשתמש בשתלים גם עבור גלישה באינטרנט וטלפתיה. עם זאת, בכיר בחברה סיפק לאחרונה יעדים צנועים יותר לטווח הקצר, כמו עזרה למטופלים משותקים לתקשר באמצעות טקסט ממוחשב ללא הקלדה.
על אף ההצלחות מעל החברה של מאסק מרחפת עננה שחורה. בשנה שעברה דחה ה-FDA את בקשת החברה לבצע ניסויים בבני אדם, בשל "סיבות בטיחותיות". גם לאחר קבלת האישור, החברה מתמודדת עם מספר אתגרים. בחודש שעבר דווח כי החברה נבדקה על ידי מחוקקים בארה"ב, בחשד לפגיעה שלא לצורך בבעלי חיים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה