כתף קרה לאינטל: גרמניה סרבה להרחיב את הסיוע להקמת המפעל במדינה

ממשלת גרמניה סרבה להעניק סבסוד גבוה יותר לחברה האמריקאית, על רקע העלויות הגבוהות הנדרשות לטובת הקמת מפעל הענק לייצור שבבים במדינה; האם מדובר בנורה אדומה עבור יצרניות השבבים?
 | 
telegram
(1)

שר האוצר של גרמניה כריסטיאן לינדנר סרב להעניק לאינטל INTEL CORPORATION +0.25% INTEL... 24.5 +0.25% INTEL CORPORATION סגירה:0 פתיחה:24.31 גבוה:24.68 נמוך:24.14 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: סבסוד גבוה יותר עבור מפעל שבבים אותו היא מקימה במדינה בהשקעה של 17 מיליארד אירו (18 מיליארד דולר), כך על פי דיווח של הפייננשל טיימס.

על פי הדיווח, החברה הייתה אמורה לקבל 6.8 מיליארד יורו בתמיכה ממשלתית למפעל הייצור שלה בגרמניה. עם זאת, בשל עלויות האנרגיה והבנייה הגבוהות יותר, היא דורשת כעת כ-10 מיליארד יורו. "אין עוד כסף פנוי בתקציב. אנחנו מנסים לגבש את התקציב כרגע, לא להרחיב אותו".

הדיווח מגיע לאחר שבשנה שעברה הודיעה החברה כי בחרה להקים מתחם חדש לייצור שבבים בעיר מגדבורג בגרמניה. זאת כחלק ממסע השקעות של 88 מיליארד דולר ברחבי אירופה, שכלל חיזוק מפעל באירלנד, הקמת אתר אריזה והרכבה באיטליה והכנות להקמת מתקן תכנון ומחקר בצרפת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אינטל כמו יצרניות שבבים אחרות, פועלת בעת האחרונה לקבל מימון ממשלתי לבניית מפעלים באירופה, על רקע "מלחמת השבבים", שמתנהלת ביתר שאת בתקופה האחרונה בין ארה"ב, אירופה וסין. התפשטות נגיף הקורונה חשפה את ההסתמכות הכמעט בלעדית של שרשרת האספקה בתחום על מפעלי הייצור שבטאיוואן. דבר שהביא את מדינות אירופה, סין וארצות הברית להאיץ את יכולות ייצור השבבים בשטחן, באמצעות רגולציה והשקעות ענק בתחום.

בחודש שעבר, הודיע האיחוד על הסכמות בנוגע לחקיקת חוק השבבים האירופי, שנועד להכפיל את נתח השוק העולמי של המדינות החברות, בתחום המוליכים למחצה מ-10% ל-20% עד 2030. בין היתר כולל החוק חבילת סיוע רחבה בהיקף של של 43 מיליארד יורו (47 מיליארד דולר), בדמות השקעות ציבוריות ופרטיות שנועדו להבטיח את שרשראות האספקה, למנוע מחסור במוליכים למחצה בעתיד ולקדם השקעות בתעשייה.

יצרניות השבבים כמו גם המדינות האירופאיות יקווה שלא מדובר בתחילתה של מגמה, שתאלץ אותם להגדיל את ההשקעות בהקמת מפעלים מחוץ לטאיוואן. החשש המרכזי הוא שעלויות כוח האדם הגבוהות במדינות הללו, לצד העלייה במחירים, כמו גם הפיקוח ההדוק על הוצאות הממשלות עשויה לפגוע בהקמת מתקני ההייצור. עם זאת, בשלב זה אף אחת מיצרניות השבבים האחרות לא דיווחה על אירוע דומה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רכישת טאואר מסתברת כהחלטה נהדרת עבור אינטל
    dw 12/06/2023 11:21
    הגב לתגובה זו
    2 2
    מקבלים מפעל מבצעי מ day1, הנהנה מעלויות אנרגיה סבירות הודות לשדות הגז המבורכים של ישראל, במחיר מניה די נוח בסה"כ, וכן יכולות מו"פ עתידיות. נאחל להם הרבה בהצלחה עם הרכישה ושהסינים לא יתקעו מקלות בגלגלי העיסקה. מבחינתנו משקיעי TSEM השלמת העיסקה תאפשר לסגור טרייד נאה. הלוואי.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות