לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

מגמה מעורבת צפויה לנו השבוע בוול סטריט שלאחר פרסום נתוני האינפלציה והחלטת הריבית; מספר דורשי העבודה שיפורסם ביום חמישי ייתן נקודת מבט נוספת על חוזקו או חולשתו של שוק העבודה וגם הדוח של ענקית המשלוחים פדקס מחר יצביע על כוח הקנייה של הצרכנים
 | 
telegram

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר לאחר היום לא מתקיים מסחר בעקבות יום השחרור מעבדות המכונה Juneteenth Day ושהוגדר כבר לפני שנתיים כחג לאומי-פדרלי.

בשבוע שעבר התפרסמו נתוני מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) בארה"ב לחודש מאי מהם עלה כי זו ירדה ל-4%, טוב מהצפי בשווקים לירידה ל-4.1%. האינפלציה בחודש מאי עלתה ב-0.1% בעוד הצפי היה לעלייה של 0.2%. אינפלציית הליבה (בנטרול מזון ואנרגיה) ירדה קלות בהתאם לצפי ל-5.3%. עם זאת, מחירי השכירות המשיכו לעלות ב-0.6% והשלימו עליה שנתית של 8%. במקביל, ולמרות הירידה, האינפלציה מתחילה להראות יותר ויותר את הדביקות שלה ושמעכשיו ההתמודדות איתה עשויה להיות קשה הרבה יותר דבר שיאתגר את חברי הפד'.

בתוך כך, ובהמשך לנתוני האינפלציה הטובים, פרסמו למחרת היום חברי הפד' את החלטת הריבית שלהם לפיה בעת הזו תיוותר הריבית על כנה ובשיעור של 5%-5.25%. הפד' לא צופה יותר כי ארצות הברית תיכנס למיתון ב-2023 ומעריך כי שיעור האבטלה יעמוד על 4.1% בסוף השנה, ירידה מ-4.5% קודם לכן. הצמיחה הכלכלית צפויה להתחזק ב-1%, לעומת 0.4% קודם לכן. הפעילות הכלכלית ממשיכה להתרחב בקצב מתון ותוספת המשרות הייתה חזקה. עוד אמרו כי קיימת רגישות מוגברת לסיכונים האינפלציוניים במשק. הצפי הוא גם שתנאי האשראי הדוקים יותר למשקי הבית והעסקים יכבידו על הפעילות הכלכלית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נתון מעניין נוסף הוא הדוח של ענקית המשלוחים פדקס FEDEX +1.58% FEDEX 299.83 +1.58% FEDEX סגירה:0 פתיחה:296.48 גבוה:302.38 נמוך:296.05 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שיתפרסם מחר לאחר נעילת המסחר. כמות המשלוחים והביקוש לכך בארה"ב מצביע במידה לא מבוטלת על כוח הקנייה של הצרכנים האמריקאיים ואף עשוי להעיד במידה מסוימת עד כמה חברי הפד' מצליחים לקרר את המשק האמריקאי באמצעות העלאות הריבית כחלק מהמלחמה באינפלציה. הדוח של פדקס אף עשוי להיחשב לעתים אינדיקטור מאקרו בדיוק כמו נתוני מדד המחירים לצרכן. עלייה בהכנסות של ענקית המשלוחים עלולה לשלוח את וול סטריט לירידות ובהתאם להיפך שכן היא תבטא ביקוש מוגבר וכוח קנייה שלא התקרר כראוי - רמיזה קלה לכך שהפד' ימשיך להעלות ריבית ושהאינפלציה לא תתקרר כמצופה.

נתוני מאקרו מרכזיים שצפויים להתפרסם השבוע:
מחר (שלישי) - מספר התחלות ואישורי בנייה (מאי).
רביעי - נתוני מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) בבריטניה.
חמישי - מספר דורשי העבודה, מכירות של בתים יד שנייה, מדד האינדיקטורים המובילים.
שישי - מדדי מנהלי הרכש PMI (יוני) בארה"ב, יפן, בריטניה ואירופה.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "החלטת ריבית הפד' בשבוע שעבר נראית יותר פוליטית מאשר מבוססת על שיקולים מקצועיים. אחרת קשה להסביר מדוע אחרי שהעלו את תחזיות הצמיחה והאינפלציה (PCE core) והורידו את התחזית לאבטלה, הנגידים החליטו לא להעלות ריבית, אלא רק התחזיות לריבית. הסיבה להחלטה זו יכולה להיות תוצאה של פשרה בין "נצים" ל"יונים" בוועדה המוניטארית. למרות התחזית לעוד שתי העלאות ריבית, הסיכוי לכך יחסית נמוך. מדוע?

"למרות ההפתעות החיוביות בנתונים הכלכליים השונים, קצב הצמיחה ממשיך להתמתן. האינפלציה בירידה. סקרים ונתוני אינפלציה ממקורות שונים שהתפרסמו לאחרונה מצביעים שהכיוון שלה למטה. קצב האינפלציה הכללית אחרי מדד חודש יוני, שיתפרסם לפני פגישת הפד' ב-25/26 ליולי, ירד כמעט בוודאות מ-4% לכ-3%. זאת מכיוון שמדד יוני 2022 שייצא מהספירה של האינפלציה השנתית עלה בשיעור מאוד גבוה של 1.2%. גם קצב אינפלציית הליבה צפוי לרדת לאחר יציאה מהספירה של מדד הליבה של יוני 2022 שעלה ב-0.6%. מאז ספטמבר 2022 לא היה מדד הליבה שעלה ב-0.6%.

"הפגישה הבאה של הפד' ב-19/20 לספטמבר תתקיים אחרי שיתפרסמו מדדי יולי ואוגוסט. מדדי הליבה של יולי/אוגוסט 2022 עלו ב-0.3% ו-0.6% בהתאמה. סביר מאוד שהמדדים המקבילים ב-2023 יהיו נמוכים יותר על רקע היחלשות בסביבת האינפלציה. לפיכך, קצב אינפלציית הליבה ימשיך לרדת ויקשה על ההחלטה להעלות את הריבית גם בספטמבר. גם מדד הליבה של חודש ספטמבר 2022 עלה ב-0.6%. לכן, גם בפגישת הפד' ב-31 לאוקטובר תתקבל ההחלטה על רקע המשך הירידה באינפלציית הליבה. שורה תחתונה: קיים סיכוי גבוה יותר שריבית ה-FED לא תעלה עוד במחזור הנוכחי".

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים כי "הנתונים הכלכליים בארה"ב מצביעים על המשך התרחבות בצריכה הפרטית עם גידול של 0.4% במסחר הקמעונאי (ללא דלקים ורכבים) לאחר 0.5% באפריל. בחודש יוני חל שיפור במדד האמון הצרכני מעבר לצפוי (עם ירידה בציפיות האינפלציה). מסתמנת חולשה בתעשייה (0.1% גידול בייצור), אך שיפור בסקר האזורי בניו יורק (empire state). מספר דורשי העבודה החדשים נותר יציב אך גבוה יחסית (262 אלף). משמעויות: פאוול לא מאותת על עצירה בהעלאת ריבית, אלא דילוג על החלטת ריבית אחת וצפוי להעלות את הריבית ביולי, אם אין שינוי משמעותי במגמת האינפלציה. במילים אחרות, התממשות (אפילו חלקית) של תחזית הריבית של פד' לא תטיב עם השווקים".

יוני פנינג, אסטרטג עסקאות ראשי בחדר המסחר של מזרחי טפחות: "מדד המחירים ליצרן בארה"ב ממשיך להקדים את המדד לצרכן, ולהעלות תהיות רבות בעינינו לגבי הציפיה שהאינפלציה במדינה תיעצר דווקא באיזו רמה הקרובה ליעד האינפלציה של הפד', אבל גבוהה ממנו באיזו מידה. על רקע ירידת מחירי הדלקים, במהלך החודש, ה-BLS מדווחת על ירידה חודשית של 0.3%, מנוכת עונתיות, באינפלציית מדד המחירים ליצרן, אשר מביאה את קצב השינוי השנתי במדד לכ-1.1% בלבד.

"נעיר כי מספר סעיפים, בעיקר בתחום הבריאות, משמשים לחישוב מדד המחירים של ה-PCE, המשמש כיעד האינפלציה של הפד', וצפוי להתפרסם לקראת סוף החודש. וסביר שגם מפה נראה התמתנות בנתונים, כולל ההשפעה המתבקשת על השוק. בינתיים, על רקע הגידול בקצב ההנפקות של האג"ח, ומידת אופטימיות ראויה, אולי, לגבי עקום התשואות בטווחים הארוכים יותר, הפד' מדווח על קיטון בכמות הפקדונות O/N בכלי ה-Reverse Repo של הבנק, אל מתחת לרף ה-2 טריליון דולר, לראשונה מאז יולי אשתקד".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות