הצוללת לטיטאניק נעלמה - מה המשמעות עבור החברות שמארגנות מסעות כאלו? וירג'ין גלקטיק דווקא מזנקת ב-20%

אנשים עשירים יכולים להרשות לעצמם לשלם הון עבור מסעות פרטיים בחלל, שיגורים מתותחים כאלו ואחרים ואף מסעות בצוללות מיוחדות לצפות בהריסות הטיטאניק כמו שעשתה כעת ה"טיטאן" - האם התעשייה בסכנה?
 | 
telegram
(7)

צוללת פרטית שלוקחת תיירים עשירים לצפות בהריסת הטיטאניק נעלמה, ומושכת את תשומת הלב הציבורית על רקע העובדה שמיקומו של כלי השיט נותר לא ידוע ואספקת האוויר בצוללת אוזלת.

הצוללת האבודה מדגישה את הסיכונים של מסעות מהסוג הזה ואת המודל העסקי של לקחת קבוצה קטנה של נוסעים למסע קיצוני - בין אם זה מתחת לים או בחלל, כפי שעושות חברות כמו Virgin Galactic VIRGIN GALACTIC HOLDINGS +6.4% VIRGIN... 7.15 +6.4% VIRGIN GALACTIC HOLDINGS סגירה:0 פתיחה:6.8 גבוה:7.47 נמוך:6.79 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . משמר החופים האמריקני הודיע אתמול כי הוא מחפש 5 אנשים לאחר שספינת המחקר הקנדית Polar Prince איבדה קשר עם הצוללת שלה במהלך צלילה כ-900 מייל מזרחית ל-Cape Cod קוד ביום ראשון. משמר החופים אמר שהוא עובד עם בשיתוף עם חיל הים, הכוחות המזוינים של קנדה והתעשייה הפרטית כדי לנסות לאתר ולחלץ את הצוללת הנעדרת.

בין הנוסעים על הצוללת הנעדרת - המכונה טיטאן - נמצאים מיליארדר התעופה הבריטי חמיש הארדינג (Hamish Harding) ושחזאדה דאוד, איש עסקים מאחת המשפחות העשירות בפקיסטן, ששילמו כל אחד 250 אלף דולר, כך דיווח ה-BBC. משמר החופים אמר שזה "אתגר" לאתר כלי שיט באזור כה מרוחק, כאשר לצוללת יש 96 שעות של "תמיכה בחיים" לחמשת הנוסעים בה, כך לדברי בעליה OceanGate.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

OceanGate מציעה מסעות לצפייה בטיטאניק לצד פעולות מסחריות תת-ימיות אחרות, כולל בדיקות חומרים במים עמוקים, סקירות של צנרת וכבלים תת-מימיים, ומחקר ואיסוף נתונים. בסך הכל המודל העסקי שלה לא שונה מזה של חברות חלל מסחריות. Blue Origin של ג'ף בזוס, למשל, מציעה הרפתקאות תיירות לגובה לצד פעילויות כמו אספקת מנועי רקטות ושירותי שיגור. אותו דבר לגבי SpaceX של אילון מאסק.

החברות הללו מחזרות אחר אותם לקוחות עשירים. הארדינג, מהטיטאן, טס לחלל גם בטיסה החמישית של Blue Origin, כך דיווח ה-BBC. והמצב הנוכחי עם הצוללת הנעדרת מדגיש את הסיכונים הכרוכים בהשתתפות במסעות שכאלו. מדובר במיזמים שיש בהם סכנות מובנות, וייתכן שיידרש רק אירוע אחד בעל פרופיל גבוה כדי לפגוע משמעותית באינטרס הציבורי לקחת חלק בפעילויות קיצוניות אלו. זה צריך להיות משהו שעל המשקיעים במגזר החלל, תחום בעל צמיחה גבוהה יותר שמושקע יותר מאשר מיזמים תת-ימיים, לשקול אותו בזמן שהעולם מקווה למצוא צוללת הטיטאן.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    העשירים שם היו מוכנים לתת את הונם כדי לשבת בבית עכשיו (ל"ת)
    חכם 25/06/2023 00:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    אנשים עשירים חושבים שהשמש זורחת להם מהת*ת (ל"ת)
    דניאל 23/06/2023 18:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    אולי היה כדאי להתקין מכשיר איתור עם מצוף למצבי חירום? (ל"ת)
    שם 20/06/2023 20:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אתה יודע שהשרידים הם בעומק של כ 4 קמ
    הקורא בין השורות 21/06/2023 11:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם אם ישגרו מעומק כזה מצוף, ברור שאי אפשר להשאיר מחובר , כי אז צריך כבל באורך כזה על הסיפון וזה גלגלת ענקית. ואם עולה מי אמר שלא נסחף הזרמים תת ימיים ועלה 300 מטר מהנקודה?
    סגור
  • 2.
    הם ארגנו את זה כדי לביים את מותם
    דוד אפרתי 20/06/2023 20:18
    הגב לתגובה זו
    0 1
    שילמו כמה עשרות מיליונים כדי לביים מוות לגיטימי מסיבותיהם שלהם. רק דעתי.
    סגור
  • טען עוד
  • אם בלילות אתה שיכור מהירח
    קדמון 23/06/2023 17:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש מצב. הספר והסרט בדרך. האמת לא חשובה. אלא כמה דולרים אפשר להפיק מהאסון.
    סגור
  • 1.
    שהמדינות צריכות להשקיע הון עתק בחילוץ
    מה שמדהים... 20/06/2023 18:45
    הגב לתגובה זו
    3 1
    לחברות אולי תהיה בעיה לאגן הפלגה/טיסה אבל הן לא משלמות דולר אחד על נסיונות החילוץ היקרים בטירוף
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות