אינטל ממשיכה לממש: מוכרת 20% מחברת הבת IMS תמורת 4.3 מיליארד דולר
יצרנית השבבים האמריקאית אינטל הודיעה היום, כי ההסכימה למכור כ-20% ממניותיה של חברת הבת IMS Nanofabrication, לקרן Bain Capital, בעסקה שמוערכת בכ-4.3 מיליארד דולר. לאחר השלמת העסקה במהלך הרבעון השלישי של 2023 IMS תמשיך לפעול כחברה בת עצמאית בהובלת המנכ"ל ד"ר אלמר פלצגאמר.
בשנת 2009 השקיעה אינטל לראשונה בחברה הפועלת בתחום ה-Multi e-beam, החיונית לייצור השבבים, ומייצרת מכונות היוצרות ביעילות ננו-שבלונות דרכם מודפסים שבבים. בשנת 2015 החליטה אינטל לרכוש את החברה הפועלת מאוסטריה (וינה). על פי הודעת החברה, מאז הרכישה, IMS סיפקה החזר משמעותי על ההשקעה תוך הגדלה של כוח העבודה וכושר הייצור שלה פי 4.
החברה האוסטרית מפתחת מכונות המסייעות לייצור מסיכות המשמשות לפוטוליתוגרפיה כחלק מתהליך ייצור השבבים. התהליך, מתבצע בשכבות בצורה רובוסטית - לוקחים פיסת סיליקון ריקה ועליה מרכיבים מסכה בעלת אלמנטים שקופים ושחורים. על הפיסה מורחים חומר שמגיב לאור, כאשר באמצעות החשיפה לאור, ישנם מקומות בהם הוא מתחזק והוא נותר על הפיסה, ואילו מקומות אחרים מהם הוא מוסר. המכונות של IMS מייצרות את המסכות, בקצב גבוה באמצעות שימוש בקרניים רבות, דרכן חושפים את הפיסות לאור.
בתקופה האחרונה פועלת אינטל בראשות המנכ"ל פט גלסינגר, אשר נכנס לתפקיד בשנת 2021, לחזק את יכולת הייצור שלה על חשבון מרכיבים אחרים בפעילותה. במסגרת השינוי האסטרטגי תקים החברה בין היתר בתי יציקה, במטרה להתחרות עם החברות TSMC הטייוואנית, וסמסונג הדרום קוריאנית, ולהפוך למרכיב אינטגרלי בתהליך ייצור השבבים. בתחילת השבוע הודיעה החברה על השקע של 15 מיליארד דולר נוספים, במפעל אותו היא מקימה בקריית גת. במקביל דווח כי החברה תשקיע כ-33 מיליארד דולר בהקמת שני מפעלים בגרמניה, בסיוע האיחוד האירופי.
לצורך כך זקוקה החברה למזומנים רבים, ועל כן היא פועלת בתקופה האחרונה לממש חלק מהשקעותיה. בשבוע שעבר השלימה החברה מכירת 38.5 מיליון מניות של חברת הבת מובילאיי תמורת סכום של 1.6 מיליארד דולר. כאשר על פי ההערכות בהמשך מתכוונת החברה להמשיך ולממש חלק ממניות החברה הישראלית. גם המהלך היום מגיע ככל הנראה על רקע מצוקת המזומנים של החברה לנוכח התוכניות האסטרטגיות אותן מוביל מנכ"ל החברה.
מאט פוייר, סגן נשיא בכיר באינטל אמר לאחר הרכישה, כי "ההשקעה והשותפות של ביין קפיטל יספקו ל-IMS עצמאות מוגברת ויביאו פרספקטיבה אסטרטגית, שתעזור להאיץ את השלב הבא של חדשנות טכנולוגיית הליטוגרפיה, ובסופו של דבר תועיל למערכת האקולוגית כולה".
וויל טטלר, מנכ"ל Bain Capital: "אנו מצפים לשותפות עם צוות הניהול יוצא הדופן של IMS ואינטל, כדי לקדם את הניסיון העמוק שלנו בתעשייה, ויכולות יצירת הערך שלנו כדי לתמוך באסטרטגיית הצמיחה ארוכת הטווח של העסק באמצעות השקעה נוספת בפורטפוליו הטכנולוגיה והמוצרים המובילים שלה כדי לאפשר ל-IMS להרחיב את מעמדה בשוק התחרותי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מוכרת לפי שווי של 4.3 מיליארד. היא מוכרת רק 20% (ל"ת)אמט 22/06/2023 09:40הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הרבה מילים, שלא אומרות כלום. בטח הוציא מ- ChatGPT (ל"ת)מנכ"ל הייטק 21/06/2023 15:18הגב לתגובה זו1 3סגור
-
יש בעיה בהבנת הנקרא?עוד מנכ"ל 21/06/2023 15:51הגב לתגובה זו2 0מה ציפית? שיצרפו לך לידיעה עותק של הסכם המכירה?סגור
-
טאואראנונימי 21/06/2023 16:06הגב לתגובה זו0 0מה קורהסגור