שיכון ובינוי באזהרת רווח נוספת: הפסד של עוד 16 מיליון שקל בניגריה - הצבר ייפגע בעוד 164 מיליון שקל, פגיעה של עוד 1% בצבר

הצבר של החברה הצטמק ב-6% (בשתי ההודעות); הפיחות במטבע הניגרי פוגע בתוצאות של שיכון ובינוי שיוצאת מכל הפעילות באפריקה ומתמקדת רק בניגריה; בדיעבד, החברה טעתה כשהעבירה לאחרונה את החוזים שלה במדינה מדולר למטבע המקומי, ניירה; הבנק המרכזי במדינה נאלץ לבצע פיחות חד ולשחרר את השער - המטבע צלל ובעקבותיו גם התוצאות של שיכון ובינוי

 | 
telegram
(3)

חברת שיכון ובינוי שיכון ובינוי -1.1% שיכון ובינוי 1,077 -1.1% שיכון ובינוי בסיס:1,089 פתיחה:1,089 גבוה:1,092 נמוך:1,068 תמורה:3,879,637 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  יוצאת באזהרת רווח שנייה בעקבות הפיחות במטבע הניגרי, ניירה. הפעם שיכון ובינוי צופה הפסד נוסף של עוד 15.9 מיליון שקל בדוחות לרבעון השני של השנה, מעבר להפסד הצפוי של 82 מיליון השקלים עליהם דיווחה החברה לפני מספר ימים, שהפיל את המניה ב-5%. שיכון ובינוי צופה כעת גם אובדן של 164 מיליון שקל בצבר ההזמנות שלה.

במצטבר, מדובר על הפסד של 98 מיליון שקל ואובדן צבר הזמנות של 1.314 מיליארד שקל. אז נכון שמדובר בסך הכל ב-1.3 מיליארד שקל מתוך צבר משמעותי של 22.8 מיליארד שקל, נכון לסוף הרבעון הראשון של שנת 2023, אבל זה גם אובדן של 6% מהצבר של החברה.

מאז האזהרה הקודמת שער הניירה המשיך ליפול ל-727.6 ניירה ל-1 דולר ארה"ב (לעומת 687 באזהרת הרווח הקודמת של שיכון ובינוי ולעומת 474 ניירה ל-1 דולר רק לפני שבועיים).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסיפור מגיע בעקבות כך שהבנק המרכזי של ניגריה (CBN) הפסיק לקבוע את שער המט"ח במדינה - זה צעד כואב וקשה אבל נכון מבחינה כלכלית. כשמדינה קובעת את שער המטבע היא בעצם קובעת שער לא ריאלי. כך היה גם בישראל במשך עשרות שנים והתוצאה הייתה פגיעה בכלכלה.

מה שקורה כשהממשלה קובעת את השער זה שאף אחד לא מאמין בערך של המטבע המקומי, לכולם ברור שזה לא שער אמיתי וכולם רוצים לנסות להשיג מטבע חוץ. נוצר שוק שחור ובסופו של דבר כאשר המדינה נכנעת ומבצעת פיחות - ערך המטבע המקומי צונח. בישראל למשל, היה אסור להחזיק מט"ח וזה הוביל אפילו לכך שראש הממשלה לשעבר יצחק רבין נאלץ להתפטר בגלל חשבון הדולרים שהחזיקה אשתו.

אז ניגריה שחררה את הגבלות המט"ח והתוצאה לא איחרה לבוא - פיחות של 50% במטבע המקומי של ניגריה.

זה גם מראה לכם על הסיכון בפעילות במדינות בהן הממשלה יכולה לבצע מניפולציות על המטבע. אפשר כמובן להזכיר מדינות נוספות כמו טורקיה, רוסיה, ארגנטינה ואחרות.

בכל מקרה, בשיכון ובינוי טוענים כי "ההשלכות על הפעילות השוטפת של החברה מוגבלות בהיקפן וטבען. זאת, היות ומרבית התשומות בפעילות הביצוע בניגריה נקובות אף הן בניירה. בנוסף, מרבית הסכמי הביצוע של חברות הקבוצה בניגריה כוללים רכיב הצמדה למחירן של תשומות עיקריות".

משיכון ובינוי נמסר: "החברה ממשיכה שמימוש התכנית האסטרטגית ולפיה תצומצם הפעילות באפריקה ותתעצם הפעילות בארצות הברית".

אבל זו תגובה שהיא רק בערך - האמת היא ששיכון ובינוי יוצאת מכל הפעילות שלה ביבשת אפריקה, אבל היא לא יוצאת מהפעילות בניגריה, כך העיד עמית בירמן, משנה למנכ"ל ומנהל הכספים הראשי של החברה בראיון לביזפורטל: "אנחנו יוצאים מפעילויות לא רווחיות באפריקה ונתמקד בניגריה. אבל עיקר ההתמקדות שלנו בשנים הבאות היא בארה"ב - הפוטנציאל שם אין סופי, עם רווחיות הרבה יותר גבוהה מישראל. השוק מפספס". סיכון המטבע בניגריה התממש והשאלה מה יקרה בהמשך.

צריך כמובן לומר - שיכון ובינוי היא חברה הרבה יותר גדולה מאשרר רק ניגריה. אז שיכון ובינוי משלמת את מחיר הפיחות במטבע אבל זה לא אומר שהחברה מתרסקת. לחברה הייתה בעיה עם תזרים המזומנים שלה אבל המימוש הצפוי של חלקה בכביש האגרה בטקסס (שמתעכב בינתיים) יאפשר לה לפרוע את האג"ח של 2024-2025.

שיכון ובינוי נסחרת במחיר של 8.2 שקלים למניה ולפי שווי שוק של 3.92 מיליארד שקל. בשנה האחרונה צללה המניה ב-43% (17% מתחילת השנה).

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כביש האגרה
    נחשון אילת 23/06/2023 15:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בימים הקרובים ייגרו כל חילוקי הדעות עם הרשויות בארהב. ובפרסום הידיעה המנייה תעלה בין 20 ל30 אחוז
    סגור
  • 1.
    יש לך מנכ"ל גרוע וכושל-מזמן היה צריך לפטר אותו (ל"ת)
    סיידוף,למה אתה מחכה? 22/06/2023 11:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • צודק! (ל"ת)
    אחד העם 22/06/2023 13:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות