ווליו בייס בוחנת את הנפקת דן; מצגת למשקיעים - כנראה לא לפני ספטמבר אוקטובר

ההערכה היא שדן מרוויחה לפחות 100 מיליון שקל בשנה; השאלה היא מה יהיה שווי החברה בפועל. דן משווה את עצמה לאגד שגדולה ממנה בערך פי 2, אבל האם זה גם השווי שלה? זה יהיה תלוי במידה רבה ברווח של דן. שתי החברות הן 'גדולות מדי' בשוק המקומי והמדינה מנסה לעודד דווקא את הקטנות יותר; לפני ההנפקה, אם תהיה, דן תפצל את פעילות הנדל"ן ולא תנפיק אותה

 | 
telegram
(3)

חברת דן מתכננת לצאת להנפקה של פעילות התחבורה שלה, או לפחות מתכננת לפרסם מצגת למשקיעים כדי לבדוק את השטח. אבל שוק ההנפקות היום 'מת' והשאלה היא האם זה הזמן המתאים להנפיק - לא בטוח. אבל בחברה יצטרכו מן הסתם לחכות עוד לפחות מספר חודשים כדי לקוות שהשוק יתאושש ויהיה אפשר לדבר על הנפקות. 

לביזפורטל נודע כי מצגת למשקיעים לא צפויה להתפרסם לפני החודשים ספטמבר-אוקטובר. המשקיעים יחכו למצגת הזו כדי להבין מה המספרים של דן. על פי בדיקת ביזפורטל, הכנסות החברה מוערכות ב-1.5 עד 2 מיליארד שקל בשנה והשאלה היא כמה מזה מגיע לשורה התחתונה. ההערכה היא שדן מרוויחה לפחות 100 מיליון שקל בשנה.

מהרווח שלה ייגזר שווי החברה שבו תנסה החברה תצא לרודו-שואו (מעבר בין גופים וניסיון להכניס אותם להנפקה). אגד נמכרה לפי שווי של 5 מיליארד שקל כאשר קרן קיסטון  קיסטון אינפרא +0.07% קיסטון אינפרא 599.6 +0.07% קיסטון אינפרא בסיס:599.2 פתיחה:604.4 גבוה:604.4 נמוך:593.3 תמורה:335,967 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  רכשה 60% מאגד תמורת 2.96 מיליארד שקל אבל בהחלט ייתכן שהחברה תיאלץ להסתפק בשווי נמוך יותר. אגד רשמה רווח מתואם של 209 מיליון שקל בשנת 2022 אבל כאמור - הרכישה ההיא הייתה פרטית, כאן מדובר על חברה ציבורית בזמן ששוק ההנפקות חלש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז אם החברה תנסה לגייס לפי שווי של כ־2 מיליארד שקל סביר להניח שהיא תיאלץ להסתפק בפחות, כשבשוק מעריכים כי ההנפקה לא תהיה גבוהה מ-1.8 מיליארד שקל. 

בעיה נוספת של שתי החברות הללו הוא פוטנציאל הצמיחה - הן הכי גדולות, ודן היא הגדולה ביותר באזור המרכז, אבל זה עקב האכילס שלהן - המדינה מנסה לעודד את החברות הקטנות יותר ומתעדפות אותן על פני אגד ודן. אגד היא כ-30% מהשוק ודן 15% (והערכות מפרגנות יותר נותנות לה 20% מהשוק). אבל אגד הגיעה לגודל הזה מאחר שהמדינה אילצה אותה לצאת מפעילות באזורים גדולים בארץ והכניסה במקומה מתחרות קטנות.

צריך גם לומר - זה לא שבאמת יש בישראל תחרות בתחום התחבורה הציבורית. משרד התחבורה עדיין מנהל את השוק מלמעלה, כאילו מדובר במדינה קומוניסטית, החברות לא יכולות באמת להתחרות אחת בשנייה. משרד התחבורה קובע הכל - החל מהיכן יעבור הקו, מתי הוא ייצא, ומה השכר של הנהגים. אז כשהשליטה היא לא באמת פרטית אלא ממשלתית אין לחברות הרבה ערך מוסף להציע מעבר לתפעול. הן לא מתחרות אחת בשנייה. זה יתרון מבחינתן כך שיש להן 'לקוחות שבויים' אבל זה גם חיסרון - אין תחרות.

לחברה יש פעילות ענפה גם בתחום הנדל"ן היזמי והמניב ופעילות התפלה במתחם שורק, אך הן לא יכללו בהנפקה. תחילה שקלו בחברה להנפיק גם את פעילות הנדל"ן, מה שלא צלח בסוף.

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי בעלת השליטה, קבוצת המשקיעים של בית ההשקעות ווליו בייס וקרן LBH תשתיות (מחזיקים ב-50%, אותם רכשו בעבר תמורת כ-630 מיליון שקל, לפי שווי של 1.26 מיליארד), מנסים לצאת להנפקה בתחום התחבורה, בעיקר בגלל שיקול מרכזי - עליה בהיקפי הנסיעה בתחבורה הציבורית, שהם מניחם שיניבו רווחים נאים בעתיד.

לפני ההנפקה דן תפצל את הפעילות של התחבורה והנדל"ן לשתי חברות שונות. דן מעסיקה כיום כ-4,000 עובדים. במסגרת פעילות התחבורה נכללת גם יונייטד טורס ויש לה זיכיון להקמה והפעלה של הקו הירוק ברכבת הקלה - וזה לא בטעות: דן מבינה שהיא צריכה לחפש עוד מנועי צמיחה, מעבר לתחום המסורתי שכאמור נשלט בפועל בידי המדינה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אין כמו דן
    א.א 23/06/2023 11:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דן זה אימפריה. בגיל 50 הוציאו אותי לפנסיה ואני מטייל על היום
    סגור
  • 2.
    חברי דן
    י.קפלן 23/06/2023 07:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמה ירוויחו בעלי המניות
    סגור
  • 1.
    כרגיל, החלונות הגבוהים ירוויחו
    קורנפלקס בפיתה 22/06/2023 20:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ובעלי מניות המיעוט יקבלו עצמות יבשות לכאורה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות