גם בלקרוק מצטרפת: "בינה מלאכותית מהווה מניע משמעותי לתשואות"

תחזית אמצע השנה של בית השקעות לא מביאה עמה הפתעות רבות אך שמה דגש על הפופולאריות הגואה של פלטפורמות הבינה המלאכותית והמאבקים הגיאו-פוליטיים וממליצים כיצד יש להיערך אליהם - לטווח הקצר: פחות מניות ואג"ח ארוכות בארה"ב ואירופה. סין מעניינת במניות ונייטרלית באג"ח
 | 
telegram

בית ההשקעות בלאקרוק (BlackRock) מפרסם את תחזית אמצע השנה שלו מבלי הפתעות יוצאות דופן. להערכתם, הבינה המלאכותית והמתחים הגיאו-פוליטיים ימשיכו לעצב את השוק ביתר שאת. לצד זאת, בבית ההשקעות חושבים שבטווח הקצר צריך להקטין חשיפה לשוק המניות באירופה וארצות הברית ולפנות דווקא לסין ולשווקים המתעוררים. באג"ח הם ממליצים על החזקת אג"ח אמריקאי לטווח קצר וחוששים מהאג"ח הארוכות: כלומר - מי שחושב על ירידה בריבית עשוי לדעתם לטעות בטווח של 6-12 חודשים.

אחד התחומים שישפיעו על השוק לדברי בלאקרוק הוא איך לא, הבינה המלאכותית, ה-AI. לדבריהם "בינה מלאכותית קיבלה דחיפה על ידי השקת ChatGPT וכלים ידידותיים למשתמש אחרים. אנו חושבים שהשווקים עדיין מעריכים את ההשפעות הפוטנציאליות, שכן יישומי בינה מלאכותית עלולים לשבש תעשיות שלמות. הגברת הדיגיטליזציה מביאה גם סיכוני אבטחת סייבר גדולים יותר בכל רחבי העולם". תחום משפיע נוסף הוא שינויי העומק במערכת הפיננסית. "ריבית גבוהה יותר מאיצה שינויים בתפקידם של הבנקים וספקי האשראי, ומעצבת את עתיד הפיננסים".

על רקע הלחצים הפיננסים, בבית ההשקעות חושבים שהדבר יאלץ את הבנקים המרכזיים הגדולים לנקוט במדיניות הדוקה לטווח ארוך. לאור זאת, הם ממליצים בראש ובראשנה "להחזיק חזק", לדבריהם "השווקים הגיעו להבנה שהבנקים המרכזיים לא יקלו במהירות על המדיניות בעולם המעוצב על ידי אילוצי אספקה - בעיקר מחסור בעובדים בארה"ב". לצד זאת, הם סבורים שיש לשים לב ל"מגה כוחות" שיעצבו את השוק בשנים הקרובות,  כמו בינה מלאכותית (AI), גיאו-פוליטיקה, המעבר לכלכלה דלת פחמן, הזדקנות אוכלוסיות ומערכת פיננסית המתפתחת במהירות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מבחינת השקעות, בבלאקרוק בוחרים להתמקד דווקא בהמלצה על השוק הסיני, כשלדבריהם "אינפלציה נמוכה יוצרת מקום להקלה נוספת במדיניות". עם זאת, הם מדגישים ש"אתגרים מבניים כמו סיכונים גיאופוליטיים נמשכים". מנגד, הם בוחרים להמליץ על הורדת חשיפה להשקעות בשלב זה בארה"ב ואירופה בשל חוסר הלימה בין תחזיות הרווח בשוק ביחס לתחזיות המאקרו שלהם.

מבחינה גיאו-פוליטית בבית ההשקעות סבורים שהמלחמה באוקראינה, ויחסי ארה"ב-סין המתוחים הביאו לעידן חדש של פיצול עולמי ולהיווצרות גושים כלכליים מתחרים, במה שמסמן ציאה ניכרת מעידן הגלובליזציה והמתינות הגיאופוליטית של התקופה שלאחר המלחמה הקרה. "אנו רואים עולם שבו ביטחון לאומי וחוסן מועדפים על פני יעילות. ללא רווחי פריון משמעותיים המונעים על ידי טכנולוגיה, סביר להניח שזה יביא לצמיחה נמוכה יותר ולאינפלציה גבוהה יותר", מנתחים בבלאקרוק.

"ככל שהגושים המתחרים יתחזקו, מדינות חזקות מבחינה צבאית יגדלו בכוחן ובהשפעתן. למדינות כמו מדינות הנפט במפרץ, הודו, ברזיל, וייטנאם ומקסיקו יש משאבים יקרי ערך ותשומות בשרשרת האספקה. אנו חושבים שהם יתיישרו על סמך אינטרסים לאומיים, מה שעשוי גם להעלות את הסיכון שעימות גיאופוליטי יתרחש ביבשה באוויר או בחלל, ולהניע צמיחה בתעשיות ההגנה, התעופה והחלל והסייבר". על כן הם מעריכים שעלייה בהשקעות בתחומים כמו טכנולוגיה, אנרגיה נקייה, תשתיות והגנה עשויה ליצור הזדמנויות. אך מזהירים שהצמיחה הכלכלית תהיה תנודתית יותר ופגיעה לזעזועים והמשקיעים יצטרכו להיות זהירים יותר במיקוד שלהם כדי ליהנות ממגמות אלו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות