לראשונה בישראל - רשות החשמל מקדמת הקמה של מתקני אגירת אנרגיה ברחבי הארץ
רשות החשמל מקדמת בימים אלו הליך תחרותי להקמה של מתקני אגירה גדולים באזורים עם גודש ברשת החשמל, זאת עם פוטנציאל נוסף להקמת מתקני יצור באנרגיה מתחדשת. בעזרת המתקנים מאות מגה וואטים של אנרגיה מתחדשת יוכלו להתחבר לרשת. כרגע, אחת הבעיות הגדולות עם חיבור מתקני אנרגיה מתחדשת הוא הגודש על רשת החשמל, מה שמונע ממנה לקלוט מתקני ייצור בהיקפים גדולים, בעיקר ממכשירים סולאריים שמייצרים אנרגיה בשעות היום.
המתקנים שיוקמו יהיו בשליטת נגה ויסייעו לה לווסת את זרימת האנרגיה ברמת החשמל, כמו כן העניין יסיע לחברה לשחרר עומסים בתחנות משנה ברשת, מה שימצה בצורה טובה יותר את המשאבים הקיימים שלה.
התעריף אשר ייקבע בהליך יהיה ייחודי לכל מתקן, בהתאם להצעה הזוכה לגבי אותו מתקן, זאת כשלא יוקצה למציע יחיד מכסה של יותר מ-30% מסך ההספק הזוכה במסגרת ההליך או ביותר מ-300 מגה ואט (בכל האזורים במצטבר), לפי הגבוה מביניהם. בהליך יוכלו להשתתף רק מתקנים המחוברים לרשת מתח עליון (161 קילוואט).
מועד הגשת ההצעות לתהליך נקבע למרת 2024, זאת בכדי לאפשר לכמות משמעותית של מתקנים להשלים את עמידתם בתנאי הסף שהוצבו - כל מתקן אגירה שיקום יהיה בהספק של לפחות 16 מגוואט, ועד 150 מגוואט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מוגבל ל 3 אזורים בארץ - ערה, עוטף עזה ורמת הגולןאיש שלום 01/07/2023 20:34הגב לתגובה זו0 0חבלסגור
-
1.יש לעודד אגירה מקומית כדי לחסוך הולכה והמרהלילי 01/07/2023 06:57הגב לתגובה זו4 0אגירה במתח עליון לא יעילה ותייקר את מחיר החשמל . אגירה ברמה מקומית קרוב לצרכן תחסוך הקמת תשתיות הולכה וייצור הואיל היא מיישרת עקום את הצריכה .אגירה מקומית תחסוך עליות ייצור המרה והולכה בשעות שיא העומס .סגור