"הממשלות המקומיות בסין מתקשות לתמוך באג"ח, הממשל יצטרך להתערב"
המצוקה הפיננסית של המחוזות העניים בסין, המעמידה את המדינה בפני חשש למשבר. הממשלות לא מצליחות לתמוך באג"ח שלהם ויש חשש שהממשל יצטרך להתערב כדי להימנע מפגיעה בכלכלה.
אסתר יונג, אנליסטית רווחים בבנק העושר יוליוס בר, הסיבה כי "הממשלות המקומיות בסין מתקשות לתמוך באגרות החוב והממשל יצטרך לנקוט באמצעים על מנת להימנע מפגיעה משמעותית ביציבות הכלכלית של סין, וביכולות המימון של השלטונות המקומיים.
לדבריה, "הממשלות המקומיות של סין, בעיקר במחוזות הסובלים מחולשה כלכלית, מתמודדות עם פערי תקציב הולכים וגדלים, מה שמקטין את יכולתן לתמוך באגרות החוב המקומיות שלהן, במסגרת תוכניות המימון המקומיות בסין (LGFV's). בהתחשב בכך שאגרות חוב מקומיות מהוות חלק גדול מהאג"ח הקונצרניות הנסחרות בסין, אנו מצפים שהממשלה תנקוט בפעולה על מנת למנוע משבר חוב בשלטונות המקומיים.
"הבנקים הממשלתיים הגדולים של סין מציעים הלוואות עבור תוכניות מימון לממשלות המקומיות (LGFVs) עם מועדי פירעון ארוכים במיוחד של עד 25 שנים והקלות ריבית. אמצעי זה עשוי לסייע בהקלת הלחץ הכלכלי על המחוזות העשירים בסין, אך לא יסייע במצוקת המימון והנזילות במחוזות שסובלים מפער כלכלי. הלחצים הפיננסיים הגוברים של הממשלות המקומיות באזורים חלשים יותר, הם נושא מדובר ומוכר בסין ומחוצה לה, כאשר החשש שעולה באופן חוזר ונשנה בכותרות הוא סיכון ליכולת פירעון החוב של הממשלות המקומיות. בפגישה של הפוליטביורו באפריל, גורמים רשמיים בסין קראו לחיזוק הפיקוח והניהול של החוב בממשלות המקומיות ולהקשחת תנאי המימון עבורן.
"הממשלות המקומיות בסין הראו נכונות לשלם את החובות, בנוסף לתמיכת הבנקים הממשלתיים בהארכת מועדי פירעון ההלוואות על מנת למנוע הפסדים וירידת ערך של אגרות החוב המקומיות. למרות זאת, סוכנויות דירוג אשראי בינלאומיות כבר נקטו השנה בהורדת דירוג האשראי של מספר תוכניות מימון מקומיות וארגונים בבעלות ממשלתית, בעיקר במחוזות חלשים יותר מבחינה פיסקלית כמו יונאן ושאנדונג. הדוח שהתפרסם ע"י משרד הביקורת הלאומי של סין חשף מהממשלות המקומיות בסין ניפחו את ההכנסות שלהן, מה שהוביל ליצירת חוב נסתר בשנה שעברה, בעיקר באזורים הנמוכים יותר. הפער בין המחוזות החלשים לחזקים משתקף במגמות הגירעון התקציבי ברבעון הראשון של 2023 לעומת 2022, שהתרחבו במחוזות פחות מפותחים אך הצטמצמו במחוזות החוף המבוססים, מה שמשקף התאוששות לא אחידה בצמיחה בסין, לאחר הנזקים הכלכליים של מגפת הקורונה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה