נוטשים את הספינה? גל התפטרויות בקרב בכירי בייננס על רקע מתיחות מול המנכ"ל
מגזין פורצ'ן טוען מפי מקורות אנונימיים כי גל ההתפטרויות מגיע עקב חוסר שביעות רצון של הבכירים מתמודדותו של המנכ"ל עם התביעות הרגולטוריות; וגם - האם ישראל עולה על מפת הקריפטו העולמית?
להלן רשימה של המשפטים הפתוחים שמנהלים ב-SEC נגד החברות הגדולות בתעשייה (רשימה חלקית): ה-SEC נגד פרויקט ריפל (המשפט מתנהל מאז 2020 וצפוי להינתן פסק דין לפני סוף 2023), נגד בורסת ביטרקס (לא הוגש כתב הגנה עדיין ובינתיים החברה הכריזה על פשיטת רגל), FTX פושטת הרגל, קוינבייס, תוכנית הרווחים של ג'נסיס וג'מיני. כאמור, רשימה חלקית בלבד.
אחד ממוקדי המתקפה הרגולטורית האמריקנית היא בייננס, חברת המסחר בקריפטו הגדולה בעולם, ולא רק בארצות הברית - במהלך החודשים אפריל עד יוני בלבד הוגשו נגד החברה 6 תביעות שונות על ידי הרגולטורים בארצות הברית, קנדה, צרפת, אוסטרליה ובלגיה. התביעות כוללות האשמות חמורות מאד, ובבלגיה אף נתבעת החברה להפסיק את פעילותה לחלוטין. אולם ללא ספק האתגר הגדול ביותר מגיע מארצות הברית, שם מואשמת החברה בעבירות הקשורות להלבנת כספים, שימוש לא ראוי בכספי לקוחות וניסיונות מרמה של הרשויות האמריקאיות.
כעת מפרסם מגזין פורצ'ן כי כמה מבכירי החברה מתפטרים על רקע תגובת מנכ"ל בייננס צ'אנגפנג זאהו לתביעות הרגולטוריות, כך על פי מידע שהגיע למגזין ממקורות אנונימיים. המגזין לא פרט מהן בדיוק התלונות ביחס לתגובתו של המנכ"ל.
<Top Binance executives resigned this week over CEO Changpeng Zhao’s handling of regulatory investigations. https://t.co/cMakkFFDIP
— FORTUNE (@FortuneMagazine) July 6, 2023
בין הבכירים המתפטרים נמנים היועץ הבכיר האן נג, מנהל אסטרטגיה ראשי פטריק הילמן וסטיבן קריסטי, סגן המנכ"ל לעניינים רגולטוריים. לאחרונה התפטר גם מת'יו פרייס שהיה אחראי על מודיעין וחקירות בינלאומיות. התפטרות של כל כך הרבה מנהלים בכירים עלולה ליצור משבר ניהולי בחברה, במיוחד עקב העובדה שהם היו קשורים ליחידות שפעלו מול הרגולטור, ולנוכח האתגרים הגדולים שמייצרת המתקפה הרגולטורית. ישנן אף שמועות על כך שגם המנכ"ל עצמו יאלץ לפנות את מקומו לנוכח הקשיים כדי לתת למישהו אחר לקחת את המושכות ולנסות להוציא את החברה מהבוץ. אחד השמות שהוזכרו כמחליף אפשרי הוא ריצארד טנג, מנהל בכיר וכוכב עולה בתעשיית הקריפטו.
מנכ"ל החברה מצידו מכחיש את השמועות בתקיפות וטוען שהתפטרות המנהלים קשורה לעניינים אישיים ולהתפתחות טבעית של החברה. לנוכח התגובה הזו נראה גם שהוא לא צפוי לפנות את מקומו, לפחות לא מרצונו החופשי.
4. More FUD about some departures. Yes, there is turnover (at every company). But the reasons dreamed up by the “news” are completely wrong.
As an organization that has grown from 30 to 8000 people in 6 years, from 0 to the world’s largest crypto exchange in less than 5 months…
— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) July 6, 2023<אחד הבכירים ששמם הוזכר, פטריק הילמן, מאשר את התפטרותו, אך מכחיש שההתפטרות הגיעה על רקע מתיחות או חוסר הסכמה, ומביע את תמיכתו במנכ"ל.
עוד ענייני רגולציה
אם הרשות לניירות ערך (SEC) והרגולטור של המסחר בסחורות (CFTC) שכבר מעורבים עד צוואר בקריפטו לא הספיקו, גם רשות המס האמריקאית ה-IRS לא טומנת את ידה בצלחת. השבוע הורה בית המשפט לחברת קראקן – אחת מבורסות הקריפטו הגדולות בארצות הברית - למסור לידי הרשות מידע בנוגע לפעילות מסחר שהתבצעו על ידי לקוחותיה. החברה נדרשת למסור את שם הלקוחות, מספר זיהוי במס הכנסה, כתובת פיזית, מספר טלפון, כתובת אימייל ופירוט העסקאות של כל מי שרכש, מכר או החליף מטבעות קריפטו בשווי של לפחות 20 אלף דולר בין השנים 2016 ל-2020. ה-IRS ביקש גם מידע בנוגע לשווי נקי של לקוחות, מקור הנכסים ועוד – מידע הקשור להלבנת כספים – אך את הדרישה הזו השופט דחה.
בדרום קוריאה עבר חוק קריפטו חדש שנועד למנוע סחר "לא הוגן" בקריפטו ולהגן על המשקיעים. החוק מאגד 19 חוקים נפרדים ומטיל קנסות על שיטות מסחר לא חוקיות כולל מניפולציות של השווקים או מסחר לפי מידע פנים. נראה שזה חלק מגל חקיקה גלובלי כשחוקי קריפטו עברו לאחרונה גם באירופה, בריטניה, הודו ועוד. בארצות הברית המשקיעים עדיין ממתינים למחוקק בזמן שהרגולטורים מתקוטטים עם החברות בבתי המשפט.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
חברת StarkWare הישראלית החלה בבדיקות של רשת בלוקצ'יין לייר 2 (על גבי רשת האת'ריום) בפיתוחה בשם Starknet. מטרת רשתות לייר 2 (כמו פוליגון) הוא לספק פתרונות לבעיות של רשת האת'ריום כגון איטיות או עלות "גז" גבוהה על ידי יצירת שכבת פעילות נוספת על גבי הרשת הקיימת. לטענת החברה הפתרון שלה מגיע לרמות "שלא נראו בעבר". הרשת צפויה לעלות לאוויר, אם חברי הקהילה יצביעו בעד, ב-13 ביולי. לדברי החברה עלויות הגז צפויות לרדת כל כך עד שיתאפשרו "מיקרו תשלומים". האם ישראל בדרך לעלות על מפת הקריפטו העולמית?
זינוק בנפח המסחר בחוזים עתידיים על הקריפטו בבורסת הסחורות של שיקגו (CME). המסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין עלה ביוני ב-28.6% ל-37.9 מיליארד דולר, ובאת'ריום ב-24.6% ל-46.8 מיליארד דולר. הבורסה צפויה להשיק החודש מוצר קריפטו חדש – חוזים עתידיים על היחס בין הביטקוין לאת'ריום.
הקורלציה בין הביטקוין לבין שווקי המניות בארצות הברית ממשיכה לרדת וכבר קרובה לאפס.
רווחי כריית הביטקוין חזרו לטפס. סך העמלות ברבעון השני על פעילות ברשת הבלוקצ'יין הגיע ל-184 מיליון דולר – גבוה יותר מחמשת הרבעונים הקודמים. העלייה ברווחים מיוחסת לצמיחת השימוש ב-Ordinals שמאפשר שמירת נתונים על רשת הביטקוין, ובכך מאפשר יישומים חדשים כמו יצירת NFT. שוק ה-NFT צומח ועמלות המסחר צומחות איתו.
בתוך כך טריטוריה חדשה נכנסה למפת כורי הביטקוין העולמית – איחוד האמירויות. כמה מחברות הכריה הגדולות חתמו לאחרונה חוזים עם זרוע ההשקעות הדיגיטליות של קרן העושר של אבו דאבי.
The United Arab Emirates is emerging as the prime destination for #bitcoin miners in the Middle East 🇦🇪
Read this thread to learn more - and don't forget to read the entire article at the end. pic.twitter.com/393gh6HcA5
— Jaran Mellerud 🟧⛏️ (@JMellerud) July 5, 2023<
המומר החדש - מנכ"ל בלקרוק שקרא בעבר לביטקוין "הונאה" חושב עכשיו שזה "נכס בינלאומי". את הדברים אומר לארי פינק לפוקס ניוז כשהוא מוסיף כי מדובר על "זהב דיגיטלי". רק לפני שנתיים קרא פינק למטבע "שיטה להלבנת כספים" (לכתבה המלאה).
דיווחנו לפני מספר שבועות על כוונת קייל דייוויס, מייסד קרן הגידור פושטת הרגל שלושת החיצים, לפצוח ביוזמת קריפטו חדשה בעלת שם כמעט זהה. קייל החסוד אמר כעת שהוא יפנה חלק מהרווחים מהיוזמה החדשה כדי לשלם למפסידים מקריסת קרן הגידור שניהל, כיון שזה ייצור "קארמה טובה". ביולי לפני שנה הכריזה החברה הקודמת שניהל על פשיטת רגל והשאירה יותר מ-20 מלווים שונים עם הפסדים של כ-1.3 מיליארד דולר.
בסין ממשיכים בהטמעת המטבע הדיגיטלי הממשלתי צעד אחר צעד, לאט אבל בנחישות. בעיר ג'ינאן מתאפשר כעת לשלם ביואן הדיגיטלי במערך האוטבוסים הציבוריים של העיר.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
מגמה מעורבת ומתונה במטבעות הגדולים השבוע.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.19% BITCOIN 98,282 +0.19% בסיס:98,095 פתיחה:0 גבוה:98,966 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . המטבע הגדול בתעשייה איבד השבוע אחוז אחד מערכו והוא עדיין נסחר מעל רף ה-30 אלף דולר עם שווי שוק של כ-580 מיליארד דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM -0.06% ETHEREUM 3,417.7 -0.06% בסיס:3,419.9 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,333.6 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר נסחר ללא שינוי משמעותי מהשבוע שעבר במחיר של 1848 דולר למטבע, וזאת לאחר ירידה של 3% ב-24 השעות האחרונות.
בייננס קוין (BNB). למרות הסערה סביב החברה המטבע לא נע השבוע לשום צד ונסחר בדומה לשבוע שעבר במחיר של 233 דולר. מתחילת השנה רשם המטבע הפסד של כ-5%
ריפל (XRP). גם הריפל איבד השבוע 1% והוא נסחר תמורת 0.466 בשווי שוק של 24.3 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA). המטבע של רשת הקרדאנו עלה השבוע ב-2% למחיר של 0.28 דולר למטבע ושווי שוק של 9.8 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DOGE). מטבע הכלב עלה השבוע ב-3.3% ושומר על מקומו בין 6 הגדולים, אם כי המתחרים ממשיכים לנשוף בעורפו. שווי השוק של המטבע עומד על 9.1 מיליארד דולר.
שני המטבעות הבאים ברשימה, סולנה ולייטקוין זינקו השבוע ב-9.5% ו-14% בהתאמה והם נסחרים בשווי של 8 ו-7 מיליארד דולר בהתאמה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לא הבנתם.הכל בגלל ביבי והרפורמה... (ל"ת)כ.ד 07/07/2023 12:43הגב לתגובה זו0 0סגור