מה עומד מאחורי ההחלטה של אפל להעביר חלק מהייצור להודו ואילו מכשולים עומדים בפניה?

ענקית הטכנולוגיה הבינה שעל מנת להבטיח כושר ייצור עליה לגוון את מקורות הייצור שלה ולחדול מהשיטה בה עבדה עד עכשיו כשהסתמכה כמעט בבלעדיות על ייצור סיני; מה סיכויי ההצלחה של החברה לדרוס רגל בהודו והאם הביקור האחרון של המנכ"ל טים קוק היה יריית הפתיחה?
 | 
telegram
(1)

ענקית הטכנולוגיה אפל APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% APPLE סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מנסה זה כבר תקופה ארוכה לנווט את דרכה במאבק על הבכורה העולמית שבין ארה"ב לסין בה היא מייצרת את מרבית מוצריה ובהם מכשירי האייפון הפופולאריים שלה. רק לאחרונה גברה המתיחות בין שתי המעצמות על רקע היכולות הטכנולוגיות בכלל וייצור השבבים המהווים רכיב מרכזי בכל מוצר טכנולוגי בפרט.

שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן מבקרת כעת בסין בניסיון לגשר על הפערים בין המדינות ולהביא להבנות, אך במקביל היא אינה חוסכת מהסינים את ביקורתה הנחרצת על הקשיים שמערים הממשל הקומוניסטי על חברות זרות הפועלות בתחומו ובפרט על החברות האמריקאיות. "במהלך פגישות עם עמיתיי, אני מביעה את החששות ששמעתי מהקהילה העסקית בארה"ב - בהם השימוש של סין בכלים 'לא-שוקיים' כמו סובסידיות מורחבות למפעלים בבעלות המדינה ולחברות המקומיות שלה, כמו גם חסמי גישה לשוק עבור חברות זרות", אמרה ילן.

אפל רואה את המשוכות האלו ומבינה שבין שתי המעצמות מעורב גם הרבה אגו ולכן פתרון הוא לא משהו בטווח הנראה לעין. בינתיים, החברה מחויבת לדאוג לצמיחה שלה ולוודא את קיומה התקין של שרשרת האספקה והייצור על מנת לעמוד בביקושים ההולכים וגדלים. כך מצאה יצרנית האייפון את דרכה להודו - המדינה שרק לאחרונה עקפה את סין וקטפה את התואר, המפוקפק, כמדינה המאוכלסת ביותר בעולם עם למעלה מ-1.4 מיליארד תושבים. עד כמה שהייצור בסין נחשב לזול, הודו מתגלה כמדינה זולה אף יותר אך עם חסרון אחד משמעותי - המדינה דלת אמצעים על מנת לספק את דרישותיה של אפל, מה שמאלץ את ענקית הטכנולוגיה להשקיע לא מעט כסף גם בבניית היכולת שלה לייצר את מוצריה בהודו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנכ"ל אפל טים קוק ביקר לאחרונה בהודו לאחר לא מעט שנים וחנך שתי חנויות חדשות של החברה בניו-דלהי ובמומבאי. "קוק למעשה נסע להודו כדי להיות נוכח בפתיחת שתי החנויות הללו בהודו, בעיקר בגלל ההזדמנות האדירה שהוא רואה בהודו", אמר האנליסט אנג'לו זינו. "מבחינות רבות, אנו מאמינים שהודו הולכת להציג הזדמנות דומה לסין, מעין אלטרנטיבה, שכן המדינות מציגות במובן מסוים שווקים דומים מאוד באופיים".

אפל אכן מייצרת כבר חלק ממכשירי האייפון שלה בסין אך מדובר בגמים ישנים למדי שהיא כבר כמעט ולא מוכרת במדינות המערב המתקדמות. רק בשנה שעברה היא התחילה לייצר גם מעט ממכשירי האייפון 14 בהודו, מה שנתפס כשינוי גדול באסטרטגיית הייצור שלה. באותה שנה, כ-3.5% ממכשירי האייפון בעולם יוצרו בהודו. אפל רוצה בסופו של דבר לייצר בהודו כ-25% ממכשירי האייפון בעולם.

מלבד למתיחות מול ארה"ב, סין לכשעצמה לא מראה יציבות בשנים האחרונות, בייחוד לאור התפרצות הקורונה וגלי הסגרים שנמשכו עד לאחרונה. גם הפגנות עובדים במפעל האייפון הגדול בעולם בעיר ז'נגג'ואו, המנוהל גם על ידי פוקסקון, שיבשו את הייצור. "הגורם העיקרי מאחורי ההחלטה של אפל לגוון את הייצור שלהם היה שהם ראו את ההשפעה של חלק מהשיבושים האלה בסין שקשורים למדיניות ה'אפס-קורונה' שלהם והכרה עד כמה הם פגיעים אם לא היה להם בסיס האספקה רחב יותר", אמר ווילי שי, פרופסור לניהול בבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת הרווארד. "ללא בסיס האספקה הרחב הזה, היה להם מחסור בייצור שהיה משפיע על המכירות שלהם, דבר שאפשר למנוע על ידי גיוון מקורות הייצור".

להעביר יותר ייצור אייפון מסין להודו נשמע כמו רעיון טוב על הנייר, אבל בעולם האמיתי, הרעיון הזה נגוע כאמור באתגרים רציניים - בניית תשתית מתאימה, התאמה לתנאי הרגולציה והתקנות ההודיות, הכשרת עובדים ועוד. אפל הוכיחה כבר מספר פעמים שהיא חברה כמעט חסרת מעצורים ורק לפני כשבוע חצתה שוב את רף ה-3 טריליון דולר - החברה הראשונה בעולם שעשתה זאת, כך שכפי שזה נראה לעת עתה גם את המכשול הזה היא עשויה לצלוח.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    במקום לייבא מנכ"ל הודי
    לרון 08/07/2023 15:46
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כמו גוגל ,"ההר הולך אצל מוחמד"
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות