קנס העתק על אנט גרופ: שינוי מדיניות סיני או פתח לרגולציה נוספת?
מניות ענקיות הטכנולוגיה הסיניות עליבאבא ALIBABA GROUP -2.86% ALIBABA GROUP 83.13 -2.86% סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: וטנסט TENCENT HOLDINGS -1.92% TENCENT... 51.2 -1.92% סגירה:0 פתיחה:51.47 גבוה:51.47 נמוך:51.13 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: פתחו את שבוע המסחר באסיה עם עליות שערים, על רקע ההחלטה של הרגולטור במדינה להטיל קנסות על החברות. למרות הקנסות, יש מי שסבורים שמדובר בשינוי כיוון רגולטורי שייצר סביבה וודאית יותר, שתאפשר לחברות לחזור ולצמוח.
בסוף השבוע האחרון, השיטו הרגולטורים בסין קנס עתק של 984 מיליון דולר כנגד חבר אנט גרופ (Ant Group), אשר מוחזקת על ידי עליבאבא (33%), בשל הפרה של של תקנות וחוקים שונים, לרבות סביב דרישות ממשל תאגידי, הגנת צרכנים ומניעת הלבנת הון. זאת כחלק ממאבק מתמשך אותו ניהל הממשל הסיני כנגד חברות מקומיות שפעלו בארצות הברית, על רקע המתיחות הכלכלית הגוברת בין המדינות. לצד זאת, הודיעו הרשויות הסיניות גם על קנס של כ-415 מיליון דולר, כנגד ענקית הטכנולוגיה טנסנט את, בגין ביצוע הפרות בתחומים שונים דוגמת ניהול נתוני לקוחות.
בעקבות הקנס, הודיעה אנט גרופ על רכישה עצמית של מניות, לפי שווי חברה של כ-78.5 מיליארד דולר (567 מיליארד יואן), נמוך בכ-75% מהשווי בו תכננה החברה להנפיק בשנת 2020. ניסיונות ההנפקה המקוריים מסוף שנת 2020, בישרו את תחילתו של המאבק הממושך של הרגולטורים עם חברות הטכנולוגיה הגדולות של המדינה, הפועלות מחוץ לגבולותיה. מאבק אשר הכניס את החברות והסטארט-אפים הסינים לסביבה חדשה של אי-ודאות, ומחיקה של מיליארדי דולרים ממחירי מניותיהן.
מדוע המשקיעים אופטימיים?
למרות הקנסות הכבדים, מניות החברות הנקנסות הגיבו להודעות בעליות שערים גם בפתח שבוע המסחר היום באסיה. הסיבה לכך, היא ההנחה של המשקיעים, שהקנס עשוי לסלול את הדרך של החברה, להשגת רישיון מהרשויות כחברת אחזקות פיננסית, להעלות את קצב הצמיחה, ולבסוף להחיות את ניסיונות ההנפקה הראשונית של מניותיה בבורסה. עם זאת בחברה נזהרו מלפסק הצהרות דרמטיות, והודיעו שהסיבה לרכישה חוזרת היא נעוצה ברצון להעניק נזילות למשקיעים ושימור העובדים הקיימים באמצעות תמריצים.
אך מעבר לכך, האנליסטים מעריכים שמדובר בבשורה עבור הסקטור בכללותו, שכן הקנסות האחרונים עשויים לסמל שינוי במדיניות הממשל הסיני, אשר תספק וודאות בסביבה הכלכלית. זאת בין היתר על רקע הודעת הבנק העממי של סין (PBOC), אשר אמון על הרגולטורים, כי רוב הבעיות הבולטות של החברות הללו תוקנו, וכי כעת הרגולטורים יעבירו את המיקוד שלהם מתקנות כלפי חברות ספציפיות לרגולציה כוללת של התעשייה. מה שעשוי לסמל אבן דרך מרכזית בייצוב סביבה רגולטורית קבועה, ברורה וגלויה עבור החברות, שתעניק להם אפשרות לפעול מבלי לחשוש מפני סנקציות בלתי צפויות.
עם זאת, ישנם גם מי שפחות אופטימיים מהשינוי הרגולטורי והאופן שבו הוא ישפיע על החברות ועל עליבאבא ואנט בפרט. כך למשל, אושאדי קומארסירי, אנליסט מניות ב-LightStream, הפנה זרקור לכך שהרגולטורים "שמו דגש על הצורך ברגולציה רחבה יותר בענף כדי להסדיר את הסקטור כולו. זה מצביע על כך שהאופטימיות לגבי סיום הביקורות הרגולטורית עשויה להיות מוקדמת מדי, שכן התקנות הרחבות החדשות יכולות להיות מחמירות באותה מידה. לכך הצטרפו הערכות של חלק מהאנליסטים המסקרים את הסקטור, כי שיעורי הצמיחה של עליבאבא ואנט גרופ "יוגבלו באופן משמעותי בעתיד", בר שעשוי להעיב על כל סקטור הטכנולוגיה במדינה.
לאור הלחצים - הבנק המרכזי בדרך לשינויים
ההחלטה על שינוי המדיניות מצד הרגולטור הסיני, מגיעה על רקע השינויים אשר עוברים על הבנק המרכזי במדינה, הבנק העממי של סין (PBOC), לאור מצב הכלכלה. בשבוע שעבר, הוחלט למנות את פאן גונגשנג, לתפקיד נציג המפלגה הקומוניסטית בבנק, אשר צפוי להפוך בהמשך לנגיד הבנק לאחר שיי גאנג, הנגיד הנוכחי, יפרוש מתפקידו. זאת על רקע חששות גוברים בהנהגת המדינה, באשר לסיכונים המערכתיים בפניהם ניצב המגזר הפיננסי של המדינה.
על פי האנליסטים המסקרים את סין, פאן, אשר כיהן עד כה כסגן נגיד הבנק המרכזי מאז 2012, צבר לעצמו מוניטין של שונא סיכונים, ושיחק תפקיד מפתח באכיפת מספר פעולות נגד איומים פיננסיים כלפי המדינה. מינויו מגיע בזמן שסין מנסה להדוף אתגרים גדולים ליציבותה הפיננסית, בכללם כ-9 טריליון דולר של חובות ממשלתיים, וכן ירידה במגזר הנכסים, המהווה בערך רבע מהפעילות הכלכלית.
המינוי של פאן הפתיע לא מעט גורמים במערב, ואף בסין, שכן הוא מזוהה ככלכלן בכיר, אך לא נמנה עם חבר נאמניו של המנהיג העליון, שי ג'ינפינג. בעקבות קונגרס המפלגה הקומוניסטית, המנהלת את המדינה, אשר נערך בשנה שעברה, חיזק שי את שליטתה של המפלגה במוסדות הכלכליים של המדינה, באמצעות מינוי אנשי אמונו לעמדות מפתח בניהול הכלכלה, חרך העובדה שהחזיקו ניסיון מועט בניהול ארגונים פיננסיים גדולים. אלא שחוסר היכולת של המדינה להציג התאוששות כלכלית בחודשים האחרונים, הביאה להתגברות הקריאות לשינוי.
הכלכלה הסינית התקשתה בשנה האחרונה, להתאושש ממדיניות הסגרים הנוקשה שהטיל הממשל בעקבות התפרצות נגיף הקורונה במדינה. המטבע המרכזי, היואן, רשם בסוף השבוע את רמתו הנמוכה ביותר מזה שבעה חודשים, והוא נמצא כעת כפסע מלשוב לשפל של 15 שנים, אליו הגיע במהלך חודש נובמבר האחרון, לפני הסרת הגבלות הקורונה. לצד זאת, נתוני מדד מנהלי הרכש אותם פרסמה המדינה בסוף השבוע המשיכו להצביע הצטמצמות מגזר הייצור. המדד משמש גם אינדיקטור מרכזי לפעילות המפעלים של חברות קטנות ופרטיות.
ביקור ג'נט ילן - סימן לבאות?
מי שכבר מתייחסת אל גונגשנג כנגיד בפועל, היא שרת האוצר האמריקאנית ג'נט ילן, אשר כינתה אותו ראש הבנק המרכזי, במהלך מסיבת עיתונאים שערכה אתמול לאחר סיום ביקורה בבייג'ינג. כשהתבקשה להבהיר את דבריה בנוגע לגונגשנג, אמרה ילן: "זה תלוי בצד הסיני להודיע על החלטתם, אבל כן נפגשתי עם המושל בפועל של ה-PBOC, והיו לנו דיונים טובים מאוד".
לאחר הביקור אמרה ילן אמרה כי הוא עמד בסימן "צעד קדימה" במאמצים לייצב את היחסים בין שתי המדינות. היא תיארה את השיחות כ"ישירות, מהותיות ופרודוקטיביות" ואמרה ששני הצדדים למדו יותר זה על זה. עם זאת, היא הודתה שלארצות הברית וסין עדיין יש "חילוקי דעות משמעותיים. אף ביקור לא יפתור את האתגרים שלנו בן לילה. אבל הטיול הזה יעזור לבנות ערוץ תקשורת עמיד ופרודוקטיבי עם הצוות הכלכלי החדש של סין", סכימה ילן את המסע בין ארבעת הימים במהלכו נפגשה עם בכירי המדינה כולל ראש הממשלה הסיני.
הביקור מגיע על רקע המתיחות הגוברת בין המדינות, אשר הביאה את ארצות הברית להגביל את הייצוא של שבבים מתקדמים לסין, שבתגובה הגבירה את הפיקוח על ייצוא של שני חומרים קריטיים לייצור השבבים. מצד אחד ילן ניסתה להצגי גישה מרוככת כלפי סין באומרה, כי "העולם גדול מספיק כדי ששתי המדינות שלנו ישגשגו". אך מנגד מתחה ביקורת חריפה על הצעדים הסינים ואמרה, כי ארה"ב תילחם נגד "השיטות הכלכליות הלא הוגנות" של סין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.האמריקאיהרגולטור 10/07/2023 11:35הגב לתגובה זו2 0טעה בגדול כשנתן היתר למכירת אג"ח אמריקאי לסינים שעכשיו זו פוליטיקה ולא כלכלהסגור
-
1.הסיני =הרגולטור 10/07/2023 11:33הגב לתגובה זו2 0כמו הרוסי,היו ונשארו קומוניסטים,העושה עימם עסקים שם כספו על קרן הצביסגור