בנק SVB דורש מהרשויות בארה"ב לקבל בחזרה 1.9 מיליארד דולר

חברת האם של בנק סיליקון ואלי שקרס טוענת שהחזקת המזומנים על ידי ה-FDIC (התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות) מפרה את חוק פשיטת רגל וכי המשמעות היא שהיא תצטרך לגייס חוב יקר
 | 
telegram
(1)

חברת האם של בנק עמק הסיליקון (SVB) שקרס תובעת את התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות (FDIC) כדי שיחזיר לבנק 1.9 מיליארד דולר שהוחרמו ממנו בחודש מרץ לאחר שנכנס לפשיטת רגל. החברה האם של SVB אמרה כי שמירת המזומנים על ידי ה-FDIC האי הפרה את חוק פשיטת הרגל בארה"ב.

לחברת ההחזקות יש איגרות חוב ומניות בשווי נקוב של 7 מיליארד דולר, המוחזקות כיום ברובן על ידי משקיעים שונים כ'נכסי מצוקה'. הבעלות על המזומנים הייתה נושא מרכזי מאז הדיון בבית המשפט לפשיטת הרגל נפתח, שבו עורך דין אחד של SVB Financial האשים את ה-FDIC בכך ש"רוקן" סכום של 1.9 מיליארד דולר. יתרת המזומנים, המוחזקת בחשבון בחברת הבת הבנקאית שלה, מתוארת כ"נכס המשמעותי ביותר" של העיזבון הפיננסי של SVB, כך לפי התביעה שהוגשה בבית המשפט הפדרלי לפשיטת רגל בניו יורק. SVB Financial אמרה כי אם ה-FDIC לא יחזיר את הכספים, ייתכן שיהיה עליה לחפש מימון חיצוני כדי לסגור את החוסר מבחינתה, אבל ההלוואות התייקרו משמעותית בעקבות הזינוק בריבית במשק, ולדברי החברה מדובר כעת בתהליך "יקר במיוחד".

"חוסר הגישה של החייב (הבנק) לכספי החשבון הללו פוגע ביכולתו להתארגן מחדש, וגורם נזק לחייב באופן מתמשך", כתבה SVB Financial בתביעתה. SVB Financial מסרה כי לאחר שמשרד האוצר האמריקני התערב באופן חריג, החברה האם הייתה זכאית לגשת למזומנים שלה בפיקדון בחברה הבת - הבנק - שנתפס. ה-FDIC בהופעות קודמות בבית המשפט ובמסמכי בית המשפט טען שייתכן שיש לו מה שנקרא זכויות קיזוז לתבוע את המזומנים של החברה האם כדי לעמוד בהתחייבויות פוטנציאליות. SVB Financial אמרה מצידה כי טרם למדה על סמך מה ה-FDIC עשוי לטעון זכויות כאלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המחלוקת בין שני הצדדים היא מי יקבל בינתיים את המזומנים, מה שמשאיר לצד אחד להגיש תביעה כנגד הצד השני על איזה חלק הוא סבור שיש להחזיר.

חברת SVB Financial Group, חברת האם של בנק סיליקון ואלי, הגישה בקשה לפשיטת רגל בחודש מרץ לאחר שבנק סיליקון ואלי נכנס לקשיים בעקבות מה שמכונה "ריצה אל הבנק" של לא פחות מ-42 מיליארד דולר - מצב שבו הלקוחות חוששים שלבנק אין מספיק כסף לשלם והם מנסים להוציא ממנו מזומנים. האמת היא שאף פעם אין לבנקים מספיק מזומנים כדי לשלם לכולם אבל בדרך כלל הציבור לא נכנס לפאניקה ולכן המערכת הבנקאית מתפקדת יפה.

הבעיה מתעוררת כאשר ציבור המפקידים מאבד את האמון. כאן אמור להיכנס הבנק המרכזי, הפד', כדי להזרים נזילות לבנק (הרי אם ימכור את כל הנכסים שלו לכאורה אמור להיות לו מספיק כסף). אבל בבנק סיליקון ואלי השקיעו המון חברות סטארט אפ בגלל שהוא נתן להם תנאים טובים יותר ביחס לבנקים האחרים, ובמקרה הזה השאלה הייתה האם בעקבות הזינוק בריבית בעולם (מ-0.1% ל-5% תוך שנה) באמת לבנק אין מספיק כסף. כך או כך, הבנק קרס והחברות ניסו להציל כמה שיותר מהמזומנים שהשאירו אצלו.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ועכשיו הם רוצים פרס על זה שהם ניהלו ניהול כושל
    גם חילצו אותם 11/07/2023 09:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריך לתבוע את כל המנהלים על ניהול כספים כושל ורשלנות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות