רשות המסים
צילום: רשות המסים

בית המשפט המחוזי החמיר בעונשם של מפיצי חשבוניות פיקטיביות בסכום של עשרות מיליוני שקלים

המחוזי מרכז קיבל את ערעורה של רשות המסים על קלות העונש שקיבלו שני מורשעים בביצוע עבירות מס והחמיר בעונשם. מדובר בשני מקרים  נפרדים שבהם הורשעו הנאשמים בעבירות של הפצת חשבוניות פיקטיביות בעשרות מיליוני שקלים וקיזוז חבות מע"מ ללא חשבוניות
נחמן שפירא | (4)

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד קיבל את ערעורה של רשות המסים על קלות העונש שהוטל על מורשעים בביצוע עבירות מס והחליט להחמיר בעונשם. מדובר בשני מקרים  נפרדים שבהם הורשעו הנאשמים בעבירות של הפצת חשבוניות פיקטיביות וקיזוז חבות מע"מ ללא חשבוניות.

בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור וגזר עונש של 40 חודשי מאסר בפועל על דניאל סוחינין, שהורשע בהפצת חשבוניות פיקטיביות וקיזוז חבות מע"מ ללא חשבוניות בסך כולל של 16 מיליון שקל.

המחוזי החמיר בעונש לאחר שהשופטת טל אוסטפלד נאוי מבית המשפט השלום בנתניה גזרה על סוחינין עונש של 24 חודשי מאסר בלבד, תוך התחשבות בתסקירים שהצהירו על סיכויי שיקום גבוהים.

סוחינין הורשע על פי הודאתו, יחד עם שלוש חברות שהואשמו עמו בכתב האישום ב-183 עבירות והעוד עשרות עבירות נוספות יחד עם החברות שהואשמו.

העונש עליו כלל מלבד המאסר לתקופה של 24 חודשים, מאסר על תנאי ל-12 חודשים למשך 3 שנים, וכן קנס של 300 אלף שקל או 30 יום מאסר תמורתו.  סוחינין היה רשום כבעל מניות וכדירקטור בין השנים  2014-2016 במספר חברות ושימש כמנהלן הפעיל. העבירות בגינן הורשע היו הוצאת חשבוניות כוזבות על שם החברות שבשליטתו בסכום כולל עשרות מיליוני שקלים כאשר המס הנובע מהם עמד על 16 מיליון שקל. 

שופטי המחוזי קיבלו את טענותיה של רשות המסים כי התסקירים לא מצביעים על שיקומו של הנאשם, וכי אין בהם כל אינדיקציה לשינוי מהותי בהתייחסות הרגשית של הנאשם לאירוע העבירה המתבטא בנטילת אחריות, כפרה והבעת אמפתיה לנפגעי העבירה.

במקרה השני גזר בית המשפט המחוזי עונש של 22 חודשי מאסר בפועל על ראיד גנמה, שהורשע בהפצת חשבוניות פיקטיביות וקיזוז חבות מע"מ ללא חשבוניות בסך כולל של 2.6 מיליון שקל.

בזאת קיבלו השופטים את ערעורה של רשות המסים על קלות העונש שהטיל בית משפט השלום על הנאשם – 18 חודשי מאסר בפועל – ודחו את ערעור ההגנה על חומרת העונש.  

לא החזיר את הכסף

בית משפט השלום גזר את עונשו של גנמה תוך התחשבות בזמן שחלף בין ביצוע העבירות לגזר הדין, מצבו הכלכלי והאישי והיעדר עבר פלילי. שופטי בית המשפט המחוזי קיבלו את טענת רשות המסים כי העונש נקבע ללא התחשבות בכך שהנאשם לא החזיר לקופת המדינה את הסכום שנגרע ממנה כתוצאה מפעולותיו, ודחו את טענת ההגנה כי יש להקל בעונשו לאור מצבו האישי והעובדה שהיה איש קש, שפעל בשליחותו של אדם אחר.     בשני המקרים, יוצגה רשות המסים על ידי עו"ד כרמל קדור, מנהל היחידה המשפטית מחוז מרכז. פסקי הדין ניתנו על ידי השופטת מיכל ברנט, השופט שמואל בורנשטין והשופט עמית מיכלס.   

קיראו עוד ב"משפט"

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אני רק שאלה 20/07/2023 07:52
    הגב לתגובה זו
    40 חודשים עבור 16 מיליון ובלי להחזיר את הכסף. ואחר כך מתפלאים למה מערכת המשפט מוצפת בשופטים/שופטות ברמה נמוכה של יכולת שיפוט. מעניין מה היה הרכב ועדות לבחירת השופטים שבחר בהם.
  • 2.
    אוי יו יוי,ומה עם חילוט הרכוש שנבזזו מהציבור? (ל"ת)
    יעקב ל 18/07/2023 19:02
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    לילי 18/07/2023 16:26
    הגב לתגובה זו
    יש לעבור להוצאת חשבונית מס מאתר רשות המיסים . גם עבור מסטיק בקיוסק . כך המדינה תפסיק את התופעה .
  • ישראל 18/07/2023 21:39
    הגב לתגובה זו
    למה לעבוד כמו חמור ולהרוויח 8000 בחודש