"סין מתרחקת ממודל צמיחה מבוסס נכסים, וצפויה לראות שיעורי צמיחה נמוכים יותר ב-2024"

 | 
telegram

מגדלנה טאו, אנליסטית אסיה בבנק ניהול העושר "יוליוס בר": "סין מתרחקת ממודל צמיחה מבוסס נכסים, וצפויה לראות שיעורי צמיחה נמוכים יותר ב-2024"

"סין צפויה להכריז בסוף החודש על תמריצים במטרה להיאבק בהאטה הכלכלית המתמשכת במדינה, שיתמקדו כעת בניסיון לדרבן את הצריכה במדינה. סין עומדת כיום בפני קשיים לתמרץ את כלכלתה, זאת עקב לאור היחלשות ביכולות המימון של הממשלות המקומיות, וקשיים במציאת פרויקטי תשתית שבהם הערך הכלכלי עולה על עלות הפרויקט. נכון להיום, ייצוב מגזר הנכסים והנדל"ן במדינה נותר המפתח לתמיכה בהתאוששותה הכלכלית.

"התמריצים הנוכחיים צפויים להתמקד בקידום צריכת רכבים ומוצרים אלקטרוניים, הגברת הצריכה באזורים כפריים ושיפור סביבת הצריכה. עם זאת, אבטלה גבוהה בקרב צעירים וירידת ערך הנדל"ן, הביאה לירידה ביכולות צריכה ויצירת ציפיות חלשות מצד השוק. ככל שאנו מתקרבים לסוף יולי, כלכלנים ומשקיעים מקווים שהמנהיגים הסינים יכריזו על תמריצים מקיפים יותר, כדי להצית מחדש את תנופת הצמיחה המתמתנת. צעדים חלקיים, כמו הורדת ריבית ההלוואות ב-10 נקודות בסיס או הארכת תמיכת האשראי כדי להקל על שוק הנדל"ן בערים החלשות בסין, לא הצליחו עד כה להלהיב את המשקיעים. ירידה מהירה בהשקעות נדל"ן למגורים, תשואה ירודה על פרויקטי תשתית, וסוגיית החוב על מימון הרשויות המקומיות, מהוות כמה מהסוגיות שמקשות כעת על הממשל המרכזי בסין. עד כה, פרויקטי תשתית מרכזיים להשקעה שאושרו במחצית הראשונה של 2023 התמקדו בעיקר בענפי האנרגיה, ההייטק, התחבורה והמים. עם זאת, חבילות תמריצים גדולות ופזיזות עשויות לייצר הפוך ממטרתן ולהגדיל את מדדי החוב הגבוהים ממילא של הממשלה. בהתחשב בקשיים בארגון מחדש של הצמיחה בסין, כאשר הממשלה נאלצת להתרחק ממודל צמיחה מבוסס נכסים, סין צפויה לראות שיעור צמיחה כלכלי נמוך יותר בשנת 2024".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות