האם אנחנו לפני זינוקים במחירי הנפט? ומה התרומה של סין והודו בעניין?
גולדמן זקס צופה ששוק הנפט יחווה ביקוש שיא בטווח הקרוב, מה שיגרום לעלייה במחירי הנפט הגולמי. במחלקת המחקר של הבנק חוזים שהביקושים יגיעו לשיא של כל הזמנים עם כמעט 2 מיליון חביות ליום ברבעון השלישי. בהתאם לתחזית זו, גולדמן זקס צופה שמחיר חבית נפט יעלה מהרמה הנוכחית של מעט מעל 80 דולר, ל-86 דולר עד סוף השנה.
על אף הקפיצה הצפויה בביקושים לנפט, עדיין שוררת אי-ודאות גבוהה לגבי הביקוש, כזו שעשויה לגרום למשקיעים לחשב את פרמיית הסיכון על אי-הוודאות הזאת. פגישת שרי האנרגיה של קבוצת ה-G20 בהודו הסתיימה ללא הסכמה על צמצום הדרגתי של דלקים מאובנים, מה שמוסיף מורכבות נוספת למעבר לאנרגיה נקייה. ה-G20 הוא פורום בינלאומי המורכב מ-19 מדינות והאיחוד האירופי, המייצג את הכלכלות המתקדמות והגדולות בעולם. מדינות ה-G20 מהוות יחד כ-80% מהתמ"ג העולמי ושני שלישים מאוכלוסיית העולם.
במקביל, סוכנות האנרגיה הבינלאומית מדווחת על אבן דרך משמעותית בייצור החשמל העולמי. מקורות אנרגיה מתחדשת עקפו לראשונה שימוש בדלקים, והם מהווים כ-38% מייצור החשמל העולמי, בעוד השימוש בדלקים נותר מעט מאחור אך בצמוד עם כ-37%. השינוי הזה מסמל התקדמות במאמצי המדינות להפחית פליטות גזי חממה ולהילחם בשינוי האקלים. האנרגיה הסולארית ואנרגיית הרוח עמדו בחזית הטרנספורמציה הזאת, כאשר ירידת עלויות ומדיניות ממשלתית תומכת קידמו את אימוצן.
סין וארצות הברית בולטות כמשקיעות מובילות בפרויקטים של אנרגיה מתחדשת, כאשר סין לבדה אחראית לקרוב ל-40% מההשקעה העולמית באנרגיה נקייה. ארצות הברית, תחת הפרויקט לאנרגיה נקייה של ממשל ביידן, שואפת להגיע להפקת חשמל ללא פחמן עד 2035, מה שיזרז עוד יותר את המעבר לאנרגיות מתחדשות.
הודו וסין צפויות להיות שחקניות מרכזיות בעלייה בביקוש לנפט, כאשר שתיהן תצטרכנה כ-2 מיליון חביות ליום, מה שיתרום להגברת הביקוש במחצית השנייה של השנה. הביקוש המוגבר, בשילוב עם הירידה בהיצע, צפוי ככל הנראה לדחוף את מחירי הנפט כלפי מעלה בחודשים הקרובים.
מזכ"ל הפורום הבינלאומי לאנרגיה, ג'וזף מקמוניגל, אכן מייחס את עליית מחירי הנפט לביקוש מוגבר מסין והודו אשר בכוונתן להוות שחקניות גדולות בביקוש לנפט במחצית השנייה של השנה. מקמוניגל מדגיש את חשיבות ההשקעה באנרגיות מתחדשות כדי להבטיח ביטחון אנרגטי ולצמצם תלות בדלקים. כשנשאל אם מחירי הנפט יכולים לעלות שוב ל-100 דולר לחבית, הוא ציין שהמחירים כבר עומדים על 80 דולר לחבית ואכן עשויים לעלות מכאן. "אנחנו הולכים לראות ירידות חדות הרבה יותר במלאי ובהיצע - מה שככל הנראה יגביר את הביקוש ועקב כך - המחירים יעלו.
החוזים העתידיים על הנפט הגולמי הסתכמו ב-81.07 דולר לחבית בסיום המסחר ביום שישי.
שתי המגמות העיקריות שאנו עתידים כאמור לראות בקרוב הן הביקוש הגדול לנפט כאשר 2 השחקניות העיקריות הן הודו וסין, ולצד זאת, לראשונה מקורות אנרגיה מתחדשת עקפו את השימוש בדלקים לייצור חשמל, מה שמהווה סימן להתקדמות במאבק בשינוי האקלים. נראה כי מקבלי ההחלטות והגורמים בתעשייה חייבים להמשיך במאמציהם להבטחת עתיד אנרגטי יציב תוך התמודדות עם האתגרים הכרוכים הן בשווקי הנפט והן בשווקי האנרגיות המתחדשות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אין תחליפים ירוקים לנפט לחימום רכב כבד ומטוסיםלילי 25/07/2023 08:38הגב לתגובה זו3 0יש תחליפים ירוקים לחשמל במקומות מסוימים עדיין אין תחליפים ירוקים לרוב כלי הרכב שנעים בכביש ולחימום בתעשייה ובבתים .סגור
-
1.גולדן זאקס כל כך גרועים בתחזיות שלהםאסף 25/07/2023 07:44הגב לתגובה זו1 1הנפט זז קצת לצד אחד הם משנים את התחזית, אחרי כמה שבועות זז לצד שני, שוב משנים. פשוט הולכים עם הזרם כי הם צריכים לספק תחזית, אבל בתכלס הניחו שלהם הוא פשוט ניחוש כמו של כל אחד אחר ...סגור