האם ניתן לסמוך על מנחם כהן והאם זה סביר שהוא מוכר בפרמיה של 160%?

המניה הקטנה מזנקת היום ב-50% אחרי הדיווח על המו"מ לפיו הוא ימכור 26% מהמניות של החברה בפרמיה גדולה, אבל האם זה סביר והאם ייתכן שהעסקה תיפול בסופו של דבר; מדובר בחברה בסיכון גבוה - יש לה הערת עסק חי ואין לה כסף בקופה
 | 
telegram
(5)

מנחם כהן, מי שהיה בעל השליטה בשלד של חברת הקנאביס מדיוי שמוזג בסופו של דבר לתוך סטורג' דרופ, מדווח היום באמצעות החברה שלו ווינד באז  ווינד באז +1.46% ווינד באז 20.9 +1.46% ווינד באז בסיס:20.6 פתיחה:20.6 גבוה:21.5 נמוך:20.7 תמורה:1,718 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (שנכנסה בעצמה לבורסה באמצעות מיזוג לשלד אדרי אל לפני כשנה - אחרי שווינד באז עצמה היא חברה בחיתולים וקיימת רק מאז שנת 2021) כי הוא נמצא במו"מ למכירת 26% ממניות החברה (הוא מחזיק ב-62.4% ויירד להחזקה של 36%) לשני משקיעים מאבו דאבי ואנגליה במחיר של 85 אגורות למניה, לעומת שער בסיס של 32 אגורות. לכאורה - פרמיה גדולה של 163% על מחיר המניה. המניה מזנקת היום ב-55% (בשיא זינקה היום כ-65%) לשווי של 38 מיליון שקל.

אבל אם זה נראה כל כך טוב צריך לשאול - זו בכלל פרמיה סבירה? אז קודם כל, בהודעה עצמה יש הרבה הסתייגויות. מדובר במו"מ, צריך לחתום על הסכם, התקיימות של תנאים מתלים שהצדדים יקבעו ועוד. כהן מחזיק ב-62.4% ממניות ווינד באז בשווי של 15.2 מיליון שקל. הוא אומר לקבל תמורת העסקה 16.9 מיליון שקל, יותר מכל השווי של ההחזקה שלו בחברה. למה בעצם שהמשקיעים הזרים יתנו לו את זה? איזה ערך חבוי כל כך גדול קיים דווקא בחברה הזו שהם מאמינים ששווה להם לשלם לכהן את הכסף?

ווינד באז היא חברה שפועלת לדבריה בתחום האנרגיה המתחדשת ו"מפתחת מנגנון לייעול והגברת תפוקת החשמל בטורבינות רוח". מנחם כהן עבר לתחום שהיה הטרנד החם בבורסה, אחרי הכישלון שלו עם מדיוי בתחום הקנאביס, שגם היה במקרה באותו זמן הטרנד החם בבורסה (ומאז רוב מניות הקנאביס מחקו 90% ויותר משווין, חלקן התרסקו וחלקן יצאו מהתחום - כמו מדיוי - והכניסו פעילות חדשה).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בינתיים ווינד באז לא מייצרת פעילות והכנסות, אבל היא תגיד שהיא חברה חדשה וקטנה וכי העתיד לפניה. היא רשמה בשנת 2022 הפסד תפעולי של 4 מיליון שקל (בנטרול 33 מיליון שקל עלויות רישום בבורסה) ושורפת 3.8 מיליון שקל מפעילות שוטפת. אין לה כסף בקופה (נכון לסוף השנה 1.4 מיליון שקל בלבד). ובקיצור - יש לה הערת עסק חי ואין לה כסף בקופה.

לכאורה, כדי להוכיח שהם רציניים, התחייבו שני המשקיעים להעביר לכהן כבר תוך שבוע (עד ה-28 ביולי) מיליון שקל - אבל שימו לב לתרגיל הבא: המשקיעים הזרים, שזהותם לא נחשפה בינתיים, יעבירו לו מיליון שקל, הוא יממש חלק מהאופציות שיש לו - ויעביר להם את המניות החדשות, ללא תמורה, לכאורה בנוסף למניות הקיימות, מה שיעלה את שיעור האחזקה שלהם ל-27.7%. למה בעצם צריך לבצע את העסקה בצורה כזו? מה המטרה של זה?

על פי ההודעה, המטרה היא להקים חברת בת באיחוד האמירויות, בדרך של חברה שתהיה מוחזקת ב-60% ע"י ווינד באז, ב-20% ע"י השותף מהאמירויות ועוד 20% ע"י השותף מבריטניה וכי "המשקיעים הבהירו לבעל השליטה כי בכוונתם להשתמש בקשריהם העסקיים לפיתוח עסקי החברה ברחבי האמירויות ובמדינות נוספות שבהם החברה איננה פעילה".

וזה מעלה שאלה נוספת - האם מדובר בניסיון להריץ את מניית ווינד באז, האם בדומה למדיוי - בסוף יתברר שהיו יותר מדי הודעות חיוביות בלי כיסוי שמריצות את המניה, המשקיעים מתלהבים, נכנסים למניה ואז אוכלים אותה ומפסידים עשרות אחוזים? המשקיעים של מדיוי בסופו של דבר ראו את החברה מסתבכת מול הרשויות במקדוניה  בחשד להתנהלות פלילית של הסניף של החברה במדינה ובסופו של דבר הם הפסידו 200 מיליון שקל. הסיפור במקדוניה הסתיים עם קנס כספי של 200 אלף שקל שהרשויות אילצו את מדיוי לשלם.

בחודשים האחרונים ווינד באז הוציאה מספר הודעות כמו "החלה בפיתוח מערכת טעינת רכבים ניידת, כאשר מקור האנרגיה לטעינת הרכבים הינו מטורבינת רוח" - רק שימו לב למינוח, לא הצלחה ומישהו שהחליט להשתמש בחברה, אלא 'התחלת פיתוח'. לפני כן היא עדכנה בסוף חודש אפריל האחרון על "התקנת טורבינה ראשונה בקיבוץ מעלה גלבוע בגודל של 2.5 קילו וואט. אבל גם כאן - לא מדובר על הפצה מסחרית אלא רק על "עקרונו לשיתוף פעולה" וכי אמנם יש לה נתונים טובים לכאורה "יעילות חריגה של 280% אל מול תפוקה ממוצעת מטורבינה באותו גודל ללא מערכות החברה", אבל - כמה כסף תכניס מכך ווינד באז? אין לכך שום אזכור בהודעה. אגב, בדוחות של החברה היא טוענת כי המערכת שלה יכולה לשפר את תפוקת האנרגיה של טורבינות רוח בעד 500%.

בווינד באז עדיין מסמנים את החברה האיטלקית NPS בתור המקום הראשון שבו צריכות לפעול מערכות החברה במסגרת "שיתוף פעולה אסטרטגי". לדברי ווינד באז בספטמבר 2022 הניסוי הוכרז כהצלחה ולאחר מכן בנובמבר 2022 נחתם שת"פ לבניית מערכת בגודל מלא. 

בנוסף היא רוצה להקים חברה נכדה בארה"ב ונמצאת במספר מו"מ שונים לבחינת המערכות שלה, רובם בארץ ואחד בסקוטלנד.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    כהן השקיע הון עתק בלתי סביר ברכישת אדרי אל
    הגולש 25/07/2023 13:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המכירה כעת נמוכה מהעלות שעלה לו להכניס את החברה לבורסהאם כל הדיווחים נכונים
    סגור
  • 3.
    משהו מסריח לדעתי שקרן גדול (ל"ת)
    הדר 25/07/2023 12:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • שומר נפשט - ירחק (ל"ת)
    שומר נפשו - ירחק 26/07/2023 19:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    פריירים לא מתים. רק מתחלפים (ל"ת)
    מבין עניין 25/07/2023 09:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    תוסיף גם שהיה בעל מניות מרכזי בסטורג' גרופ
    מיקי 24/07/2023 21:01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ירד מזמן מתחת ל5 אחוזים ומשם רק הוא יודע
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות