האם ענקיות השבבים האמריקאיות אכן תעבורנה דירה? הודו מחזרת

אירוע בהשתתפות חלק ממנכ"לי ענקיות המוליכים למחצה מדגיש את שאיפותיה של הודו להפוך למרכז מרכזי עבור מוליכים למחצה; אבל אילו מכשולים עומדים בפני מדינת הענק?
 | 
telegram

מנכ"לים של כמה מחברות המוליכים למחצה המובילות בארה"ב הרעיפו מוקדם יותר היום שבחים על מגזר הטכנולוגיה של הודו באירוע בהשתתפות ראש הממשלה נרנדרה מודי, שכן הכלכלה החמישית בגודלה בעולם נראית ככזאת שתמצב את עצמה כמעצמת שבבים עולמית.

המנכ"לים של מיקרון MICRON TECHNOLOGY -0.12% MICRON... 102.64 -0.12% MICRON TECHNOLOGY סגירה:0 פתיחה:102.52 גבוה:103.71 נמוך:101.65 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-Cadence CADENCE DESIGN SYSTEMS +1.75% CADENCE DES 311.87 +1.75% CADENCE DESIGN SYSTEMS סגירה:0 פתיחה:308.71 גבוה:313.36 נמוך:307.02 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ומנהלים בכירים באפלייד מטריאלס APPLIED MATERIALS -0.5% APPLIED... 174.88 -0.5% APPLIED MATERIALS סגירה:0 פתיחה:174.93 גבוה:175.98 נמוך:173.38 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-AMD ADVANCED MICRO DEVICES +0.63% ADVANCED MI 138.35 +0.63% ADVANCED MICRO DEVICES סגירה:0 פתיחה:137.34 גבוה:139.13 נמוך:137.04 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היו על הבמה לצד מודי, ודיברו על ההשקעות שלהם בשוק השבבים של הודו. גם אג'יט מנוצ'ה, מנכ"ל SEMI נכח ואמר כי "בפעם הראשונה בהיסטוריה של הודו, הגיאופוליטיקה, המדיניות הפנימית והיכולת של המגזר הפרטי משחקים לטובתה של הודו כדי שתהפוך לשחקנית בייצור מוליכים למחצה".

האירוע עם כמה מחברות השבבים הגדולות בעולם מדגיש את שאיפותיה של הודו להפוך למרכז עבור מוליכים למחצה לצד חברות כמו ארה"ב, טייוואן ודרום קוריאה. אסטרטגיית השבבים של הודו מורכבת משני חלקים עיקריים - הראשון הוא לפתות חברות זרות להקים פעילות ולהשקיע במדינה ואילו השני הוא יצירת בריתות עם מדינות מפתח אחרות בתחום המוליכים למחצה כמו ארה"ב.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הודו הציגה מדיניות שנועדה לתמוך במגזר המוליכים למחצה כאשר בחודש דצמבר הממשלה הציגה תוכנית תמריצים של 10 מיליארד דולר לתעשיית המוליכים למחצה, תמריצים שפתוחים גם לחברות זרות. בחודש שעבר מודי אף ביקר בארה"ב, שם אמר שהודו תעבוד עם אמריקה על מוליכים למחצה ותחומים אחרים.

באירוע בהודו, שכונה "SemiconIndia", מסרה AMD כי היא מתכננת להשקיע בהודו כ-400 מיליון דולר ב-5 השנים הקרובות. ההשקעה כוללת קמפוס חדש בעיר בנגלור שיהיה מרכז העיצוב הגדול ביותר של החברה. "לצוותים בהודו תהיה אחריות מרכזית בקידום למידת מכונה של בינה מלאכותית ויכולות החומרה והתוכנה כאחד", אמר מארק פייפרמסטר, מנהל הטכנולוגיות הראשי (CTO) של AMD.

בחודש שעבר הודיעה מיקרון על תוכניות להקים מתקן בדיקה והרכבה של מוליכים למחצה במדינת גוג'אראט בהודו ההשקעה של 825 מיליון דולר. "אנו מקווים שההשקעה הזו תסייע לזרז השקעות אחרות במגזר, לחזק את יכולת הייצור המקומית, לעודד חדשנות ולתמוך ביצירת מקומות עבודה רחבים יותר", אמר סנג'אי מהרוטרה, מנכ"ל מיקרון. בהקשר זה אמר שר ה-IT של הודו, אשוויני ווישנאו, שהבנייה במפעל זה תתחיל "בקרוב".

משתתף בולט נוסף היה יאנג ליו, יו"ר Foxconn, החברה הטייוואנית שמרכיבה את מכשירי האייפון של אפל APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% APPLE סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . במהלך השנים האחרונות, פוקסקון עשתה מעבר לעסוק גם במוליכים למחצה. המאמץ הגדול ביותר שלו הגיע בשנה שעברה כאשר פוקסקון סיכמה עם קונצרן המתכות לנפט ההודי Vedanta להקים מפעל לייצור מוליכים למחצה בהודו כחלק ממיזם משותף של 19.5 מיליארד דולר. עם זאת, פוקסקון פרשה החודש מהמיזם, מה שהסב מכה הן לחברה והן לשאיפותיה של הודו. ובכל זאת, נראה שזה לא מרתיע את שתי החברות. הנוכחות של ליו באירוע מסמנת את שאיפותיה של פוקסקון להשקיע בהודו. ליו טען שפוקסקון מעוניינת להשקיע 2 מיליארד דולר בהודו ב-5 השנים הקרובות.

עם זאת, אירוע ה-SemiconIndia המתוקשר עם כל המנכ"לים מחפה על כמה מהאתגרים של הודו בתעשיית המוליכים למחצה. תחום אחד שהודו עשויה להיות אטרקטיבית בו הוא האריזה והבדיקה של מוליכים למחצה. מדובר בתחום שדורש כוח אדם בעל מיומנות נמוכה יחסית אך השקעת הון גבוהה, שיכולה להיות להודו. עם זאת, אין חברה טייוואנית גדולה בפלח זה של השוק שהקימה חנות בהודו.  בנוסף, חברות שמייצרות מוליכים למחצה בפועל, וניסו להקים מפעל בהודו, לא מצאו שותפים טכנולוגיים טובים. על פי הדיווחים, קשר ייצור השבבים בין Vedanta ו-Foxconn הסתמך על טכנולוגיה של חברת המוליכים למחצה האירופית STMicroelectronics.

לצד זאת, אנליסטים הצביעו על השוק המקומי העצום של הודו ועל גורמים אחרים כגון התמריצים כסיבות לאופטימיות בשוק השבבים של המדינה. "מהנדסים ומעצבים מיומנים הם הכוח שלנו. כל מי שרוצה להיות חלק מהשוק התוסס והמאוחד ביותר בעולם מאמין בהודו", אמר ראש ממשלת הודו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות