לא מוותרת על הודו: פוקסקון תשקיע 195 מיליון דולר בהקמת מפעל במדינה

למרות שבחרה לנטוש את המיזם להקמת מפעל שבבים במדינה, יצרנית האלקטרוניקה הטאיוואנית תקים מפעל לייצור רכיבים אלקטרוניים במחוז קנצ'יפוראם, שבדרום הודו; בינתיים, וועידת השבבים הממשלתית זוכה לתמיכה מחברות המוליכים למחצה המובילות בעולם
 | 
telegram

לאחר שפרשה ממיזם הענק לייצור שבבים בהודו, יצרנית האלקטרוניקה הטאיוואנית פוקסקון (Foxconn) צפויה להודיע היום על הקמת מפעל חדש במדינה בהשקעה של 195 מיליון דולר. זאת על רקע הניסיונות של יצרנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם, לייצא חלק מפעילותה אל מחוץ לגבולות סין, בשל מלחמות הסחר המתנהלות בימים אלו בין שורה של מדינות לסין.

על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, החברה הבת, Foxconn Industrial Internet, מתכננת להשקיע 16 מיליארד רופי הודי (194.45 מיליון דולר) בבניית מפעל לייצור רכיבים אלקטרוניים במחוז קנצ'יפוראם, שבמדינת טאמיל נאדו, שבדרום הודו. המפעל צפוי לייצר 6,000 מקומות עבודה חדשים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בהמשך היום צפויה הודעה רשמית מצד החברה ומממשלת המדינה, כאשר בימים אלו משתתף יו"ר פוקסקון יאנג ליו, בוועידת המוליכים למחצה המתקיימת בהובלת ממשלת הודו. חברת הבת של פוקסקון מייצרת מכשירים אלקטרוניים, ציוד לשירותי ענן ורובוטים תעשייתיים, כאשר בשלב זה לא ברור אם המפעל החדש  ייצר רכיבים עבור מכשירי אייפון או עבור חברות אחרות.

חלום השבבים של מודי לא נגוז
הדיווח היום מגיעה לאחר שבתחילת החודש הודיעה יצרנית האלקטרוניקה כי החליטה לפרוש מהמיזם המשותף להקמת מפעל מוליכים למחצה בהיקף של 19.5 מיליארד דולר, בשיתוף עם קונצרן המתכות ההודי ודנטה (Vedanta). במה שנתפס בעיני רבים כמכה נוספת לתוכניות ייצור השבבים של ראש הממשלה ההודי נרנדרה מודי, לאחר שבשנתיים האחרונות סימן את ייצור השבבים כבעל עדיפות עליונה באסטרטגיה הכלכלית של הודו.

על רקע שורת הכישלונות האחרונים בייצור תעשיית מוליכים למחצה נאם בסוף השבוע מודי בוועידה הממשלתית השנתית SemiconIndia, המתרחשת בימים אלו במדינת הולדתו גוג'אראט, בהשתתפות בכירי תעשיית המוליכים למחצה. לדברי מודי, "הודו רוצה להפוך לשותפה של תעשיית המוליכים למחצה ויצרניות השבבים בעולם".

כחלק מהאירוע הודיעה יצרנית השבבים האמריקאית AMD על כוונתה להשקיע כ-400 מיליון דולר בהודו במהלך חמש השנים הקרובות. יו"ר פוקסקון יאנג ליו התחייב שיצרנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם תשקיע גם היא 2 מיליארד דולר בחמש השנים הקרובות, מבלי לתת פרטים נוספים.

הודו, שצופה ששוק המוליכים למחצה במדינה יהיה שווה 63 מיליארד דולר עד 2026, קיבלה בשנה שעברה שלוש בקשות להקמת מפעלים במסגרת תוכנית תמריצים עליה הכריזה בהיקף של 10 מיליארד דולר. מלבד המיזם המשותף של פוקסקון וודנטה, פנו אל ההודים מ-ISMC, מיזם משותף בין Next Orbit Ventures מאבו דאבי לבין חברת השבבים הישראלית טאוור (Tower Semiconductor), ומ-IGSS Ventures מסינגפור. אלא שפרויקט ISMC בהיקף של 3 מיליארד דולר נתקע גם הוא, עקב רכישת טאואר על ידי אינטל, בעוד שתוכנית נוספת של 3 מיליארד דולר על ידי IGSS נעצרה גם היא מכיוון שהחברה רצתה להגיש מחדש את בקשתה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות