מתמקדת בייצור: סמסונג מימשה מחצית מאחזקותיה ב-ASML בחודשיים
ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית סמסונג (Samsung) מימשה במהלך חודשיים כמחצית מאחזקותיה ביצרנית הציוד לייצור מוליכים למחצה ההולנדית ASML, כחלק מניסיונותיה לחזק את עסקי ייצור השבבים שלה, כך על פי דוחות המחצית הראשונה של החברה.
לקריאה נוספת
>> מריחה דם: סמסונג תייצר שבבים זעירים ותנסה להתחרות ב-TSMC
על פי הדיווח שהוציאה החברה הדרום קוריאנית, היא מכרה במהלך החודשים אפריל-יוני כ-3.55 מיליון מניות, מה שהקטין את האחזקה של סמסונג בחברה האירופאית הגדולה ביותר (במונחי שווי שוק) ל-0.7%, או 2.75 מיליון מניות, בהשוואה אחזקה של 1.6% בסוף הרבעון הראשון. על פי הדיווחים בקוריאה הדרומית, הכספים אותם קיבלה סמסונג כתוצאה מהמכירה, כ-2.2 מיליארד דולר, צפויים לשמש אותה להשקעה בקווי ייצור השבבים שלה.
המימוש האחרון מגיע כחלק מהניסיונות של סמסונג, יצרנית השבבים השנייה בגודלה בעולם, לחזק את היכולת שלה בתחום ולהוסיף כושר ייצור וטכניקות ייצור מתקדמות יותר כדי להתמודד עם החברה המובילה בשוק TSMC הטאייוואנית (Taiwan Semiconductor Manufacturing), שהיא גם הלקוחה הגדולה ביותר של ASML. לפני כחודשיים הודיעה החברה, כי תתחיל בייצור המוני של מוליכים למחצה זעירים (בגודל של 2 ננומטר), עבור מכשירים ניידים כבר בשנת 2025. על פי ההערכות, השקיעה סמסונג 230 מיליארד דולר, במתקני הייצור שלה בקוריאה הדרומית, לצד הגדלת דריסת הרגל שלה בארה"ב, עם מפעל חדש בטיילור, טקסס.
ברקע נמצאים גם הניסיונות של אינטל לחזק את מעמדה בתחום באמצעות הקמת שורה של מפעלים בהשקעות עתק ברחבי העולם כולל בישראל. עסקת טאוואר שנפלה היום באופן רשמי בשל התנגדות הרגולטור הסינית, הייתה אמורה לסייע לחברה להגדיל את נתח השוק שלה בתחום שנשלט על ידי סמסונג ו-TSMC. במסגרת השינוי האסטרטגי שעברה החברה האמריקאית, בכוונתה להשיק שבב זעיר דומה כבר ב-2024, אלא שאם לשפוט על פי ביצועי העבר, ההשקה הרשמית עשויה להידחות מעבר ליעד שהציבה.
ASML היא חברת הטכנולוגיה הגדולה ביותר באירופה (במונחי שווי שוק), ולמעשה היא היצרנית היחידה בעולם של מכונות המשמשות לייצור שבבים מתקדמים, החיוניים כמעט עבור כל מכשיר אלקטרוני, החל ממכוניות, עובר בסמארטפונים ומחשבים וכלה במטוסים. על רקע הביקוש הגובר לשבבים בין היתר לאור העלייה של פלטפורמות הבינה המלאכותית הפופולאריות דוגמת ChatGPT, עלתה מניית החברה מתחילת השנה בכ-17%, והיא נסחרת כעת לפי שווי שוק של כ-244.4 מיליארד יורו.
ברבעון השני של 2023 התיגה החברה צמיחה של 28% בהכנסות שעמדו על 6.9 מיליארד יורו, לצד קפיצה של 3% ברווח הנקי שעמד על רווח נקי של 1.9 מיליארד יורו. בכך הכתה החברה את צפי האנליסטים המוקדם להכנסות של 6.74 מיליארד יורו, לצד רווח של 1.82 מיליארד יורו. לצד פרסום התוצאות, העלה פיטר וונינק, מנכ"ל החברה את תחזית הצמיחה במכירות של החברה לשנה כולה ל-30%, לעומת 25% בתחזיות הקודמות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה