ענקיות הטכנולוגיה משקיעות בסטארטאפ בינה מלאכותית - מה הסיבה?

הסטארטאפ שנקרא Hugging face, גייס 235 מיליון דולר לפי שווי של 4.5 מיליארד דולר. ההשקעה בסטארטאפ על ידי חברות הטכנולוגיה המובילות את התחום משקפת גישה יותר שיתופית לפיתוחי AI
 | 
telegram

סטארטאפ הבינה המלאכותית שנקרא Hugging face, ממוקם בניו יורק וגייס 235 מיליון דולר לפי שווי של 4.5 מיליארד דולר. ענקיות הטכנולוגיה גוגל, אמזון, אנבידיה, סיילפורס, AMD, אינטל, IBM וקוואלקום השקיעו. הסיבה - העובדים של החברות הללו כבר משתמשים בפלטפורמה של הסטארטאפ מדי יום.

מנכ"ל Hugging face קלמנט דלאנג אמר כי הכספים שגויסו ישמשו לגיוס כישרונות על מנת להיות תחרותיים בתחום הבינה המלאכותית. סטארטאפים רבים שעוסקים בפיתוח כלים המבוססים על AI מגיעים להערכות שווי גבוהות כאשר חברות גדולות וחברות הון סיכון מנסות להרוויח כמה שיותר כסף בהייפ הנוכחי. 

השווי הגדול לפיו גייסה Hugging face וכמות החברות הגדולות שהשקיעו בה משקפים גישה יותר שיתופית לפיתוחי בינה מלאכותית, במיוחד לאחר שמטא פירסמה את מודל השפה שלה Llama בחינם לרוב החברות. סטארטאפים אחרים בתחום ה-AI כדוגמת OpenAI שומרים על הטכנולוגיות שהם מפתחים ועל התוצאות מהניסויים שהם עושים כסוד מסחרי וגובים מלקוחות כסף עבור שימוש בהם דרך ממשקי API. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

Hugging face בונה פלטפורמה שבה מפתחי בינה מלאכותית יכולים לשתף קוד, מודלים ונתונים ולהשתמש בכלים של החברה על מנת להפעיל מודלים של בינה מלאכותית בקוד פתוח בקלות. החברה פיתחה כמה מודלים, אך המוצר העיקרי שלה היא פלטפורמה אליה המשתמשים יכולים לעלות מודלים. בנוסף, החברה מפתחת ספריות שנועדו לעזור למפתחים לפתור מודלים במהירות. החברה מאמינה כי רוב החברות ירצו לפתח מודלים משלהן ויצטרכו כלים כדי לעשות זאת. 

מנכ"ל הסטרטאפ אמר כי "מפתחי ה-AI משתמשים בפלטפורמה של Hugging face מדי יום", דלאנג צופה כי מספר המפתחים יגדל משמעותית בשנים הקרובות. "אולי תוך 5 שנים, יהיו בערך 100 מיליון מפתחים ואם כולם ישתמשו בפלטפורמה שלנו מדי יום, אנחנו נהיה במצב טוב". למרות שאת רוב תשומת הלב קיבלו מודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ו-Llama שמתמקדים ביצירת טקסט, Hugging face את כל סוגי המודלים, כולל אלה שמייצרים מוזיקה או תמונות, מתרגמים שפות או מזהים אובייקטים בתוך תמונות. החברה מאחסנת 500 אלף מובלים שונים ויש לה 10 אלף לקוחות משלמים. 

אחת מהחברות שהשקיעו בסטארטאפ היא איך לא, אנבידיה, שנחשבת למובילה בתחום הבינה המלאכותית. החברה ציינה בדוחותיה האחרונים כי היא צופה גידול ביכולות הייצור שלה במשך השנה הבאה ושהיא לא צופה כי תתקשה לעמוד בביקושים. חששות היו גם לגבי גודל הנתח של סין בביקושים, בעיקר חשש כי סין תבטל את ההזמנות שלה בעתיד בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב, אך התברר שהשוק הסיני תופס רק בין 25%-20% מההכנסות של החברה מה שהרגיע את המשקיעים. העלייה בביקושים  מעידה על שינוי בכיוון הרוח וצפי למעבר בקנה מידה גדול לשימוש במעבדים של אנבידיה בכדי להפעיל כלי בינה מלאכותית, ולהתרחק ממעבדים רגילים.

אחרי הראלי המטורף במניות ה-AI, אנחנו מתקרבים לסוף הרבעון השני ונראה שיש אנליסטים שבטוחים שגם בחצי השנה הקרובה נמשיך לראות עליות במניות הטכנולוגיה בהובלת מניות הבינה המלאכותית.

אנליסט Wedbush דן איבס נחשב לאחד האנליסטים היותר שוריים בוול סטריט בכל מה שקשור למניות הטכנולוגיה. כעת איבס צופה עלייה של בין 12% ל-15% במניות הטכנולוגיה. לפי האנליסט לקראת תחילת השנה הנוכחית הסנטימנט עבור מניות הטכנולוגיה היה שלילי מאוד, בעקבות העלאות הריבית והחשש הגובר לגבי המצב המאקרו-כלכלי בנוסף להאטה בביקושים למוצרי טכנולוגיה. למרות זאת, המניות נעו בכיוון ההפוך, בהובלת ענקיות הטכנולוגיה ו-"כיוון שהבינה המלאכותית שינתה את עולם הטכנולוגיה ואת סנטימנט המשקיעים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות