אחרי בצורת של שנתיים שוק ההנפקות הטכנולוגיות מראה סימני חיים

שלוש חברות טכנולוגיה ובראשם ענקית השבבים Arm הגישו במהלך השבוע החולף בקשה לרשום את מניותיהן למסחר, ושברו בצורת של 20 חודשים במהלכם לא הונפקה אף חברה טכנולוגית משמעותית בבורסה האמריקאית; תחילתה של מגמה?
 | 
telegram

שלושה דיווחים על כוונות של חברות טכנולוגיה לרשום את מניותיהן למסחר בארצות הברית, אשר צפויים לשבור בצורת ממושכת שנמשכה מעל שנה וחצי, במהלכם לא הונפקה אף חברה טכנולוגית משמעותית בבורסה האמריקאית.

20 חודשים עברו מאז שחברת טכנולוגיה בולטת בחרה לצאת להנפקה ראשונית של מניותיה לציבור בארה"ב. אך נדמה שכעת הבצורת בדרך להישבר לאחר שבשבוע שעבר, חברת השבבים Arm הגישה לרשות לניירות ערך האמריקאית (ה-SEC) את הטפסים הנדרשים עבור הנפקה ראשונית בנאסד"ק. בסוף השבוע הצטרפו אליה סטארטאפ המשלוחים אינסטקארט (Instacart), וחברת אוטומציית הנתונים והשיווק קלוויו (Klaviyo) אשר הגישו שתיהן בקשה לרשום את מניותיהן למסחר.

יצליחו להניע את שוק ההנפקות
לשלוש החברות הללו אין אמנם כמעט דבר אחד במשותף, והן אף נמצאות בשלבים שונים מבחינת ההתפתחות העסקית שלהן, אך הן עשויות לסמל את תחילתו של השינוי, ואף לפרוץ את הדרך לכניסתן של חברות טכנולוגיה נוספות לבורסה עוד במהלך שנת 2023. עם זאת, מה שבטוח הוא שאנחנו לא צפויים לראות חזרה אל רמות מחירים דומות לאלו של 2020 ו-2021, שהיוו שנות שיא בכל הקשור להנפקות של חברות טכנולוגיות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כך למשל, אינסטקארט צפויה לקצץ את שוויה לקראת ההנפקה הראשונית של מניותיה בהמשך השנה. בתחילת 2021 השלימה החברה סבב גיוס בתמיכת קרנות הון סיכון סיכון סקויה ואנדריסן הורוביץ לפי שווי של 39 מיליארד דולר. במרץ אשתקד, הורידה החברה את שוויה ל-24 מיליארד דולר, על רקע הצניחה שנרשמה במניות הטכנולוגיה. כעת על פי הדיווחים, גם הערכת השווי הזו צפויה להיחתך ביותר מחצי, כאשר יש מי שמערכים את החברה לפי שווי של כ-11 מיליארד דולר.

מנגד, קלוויו ששוויה הוערך ב-9.5 מיליארד דולר בסבב גיוס שנערך במהלך 2021, לא נאלצה להפחית עד כה את הערכת השווי שלה. הסיבה לכך היא ככל הנראה הצמיחה המרשימה של החברה שנוסדה בשנת 2012, ופיתחה טכנולוגיה המסייעת לחברות לאחסן נתוני משתמשים ולבנות פרופילים המאפשרים שיווק ממוקד באמצעות דואר אלקטרוני, הודעות טקסט וערוצים אחרים. עם זאת, יש מי שמעריכים שחברה תאלץ להסתפק בשווי נמוך יותר של 7 מיליארד דולר בהנפקה.

מבט על התוצאות האחרונות של החברות הללו מראה שעל אף הפגיעה הצפויה בהערכות השווי הן מממשיכות להציג צמיחה בהכנסות ושיפור ברווחיות. אינסטקארט דיווחה ברבעון האחרון על צמיחה של 15% בהכנסות שעמדו על 716 מיליון דולר. בשורה התחתונה, הצליחה החברה לרשום רווח במשך חמישה רבעונים רצופים, כאשר בשנה האחרונה הרווח הנקי גדל ל-114 מיליון דולר, לעומת 8 מיליון דולר בשנה הקודמת. קלוויו מצידה הציגה צמיחה של 5% בהכנסות הרבעון השני, לצד מעבר לרווח נקי של 10.9 מיליון דולר לאחר שהפסידה קרוב ל-12 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

בעוד שאינסטקארט וקלוויו עשויות לעורר עניין מצד משקיעים טכנולוגים המעוניינים להשקיע בחברות צומחות, ציבור המשקיעים של Arm צפוי להיות מעט שונה. ההנפקה של ענקית השבבים אשר נמצאת בבעלות בנק ההשקעות סופטבנק צפויה לכלול השקעה של חלק מענקיות הטכנולוגיה כאשר שמות כמו אמזון, אנבידיה ואפל הוזכרו כמי שעשוית לקחת חלק בהנפקה שתערך לפי שוויי של 60-70 מיליארד דולר. ברקע, הניסיונות של סופטבנק להתנזל לאחר שהפסידה מיליארדי דולרים בשנים האחרונות על השקעות לא מוצלחות כמו WeWork, חברת הנסיעות הסינית דידי, וחברת המלונות ההודית Oyo.

ההנפקות הגדולות יביאו לשינוי מגמה?
עד כה, התרחשו 104 הנפקות ראשוניות בשוק המניות בארה"ב מאז תחילת שנת 2023, כ-30% נמוך מכמות ההנפקות בתקופה המקבילה אשתקד אז נרשמו בסך הכל 149 הנפקות. בשנת 2022 כולה היו 181 הנפקות ראשוניות בבורסה האמריקאית, ירידה של כ-82% בהשוואה למספר שיא של 1035 הנפקות  במהלך שנת 2021. זאת לאחר שבמהלך שנת 20220, בעיצומו של משבר הקורונה, בוצעו 480 הנפקות יותר מכפול מהנתון בשנת 2019.

אחת מאותן הנפקות שהתרחשו השנה היא של חברת אודיטי (Oddity)  אודיטי +5.66% אודיטי 45.56 +5.66% אודיטי סגירה:0 פתיחה:43.27 גבוה:45.69 נמוך:43.27 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שמחזיקה בחברת הביוטי הישראלית איל מקיאג' אשר השלימה בחודש שעבר, את הרישום של מניותיה למסחר בארצות הברית לפי שווי של 2 מיליארד דולר, מאז הספיק שוויה לצמוח ל-2.36 מיליארד דולר. המחיר בהנפקה נסגר על 35 דולר למניה, אחרי שתי העלאות מחיר - מטווח של 27-30 דולר ל-32-34 ולבסוף כאמור במחיר של 35 דולר כשמאז היא זינקה למעל 50 וכעת ב-45 דולר למניה, שווי של 2.6 מיליארד דולר. החברה גייסה בהנפקה יותר מ-420 מיליון דולר כאשר רובו הגיע לכיס של בעלי השליטה (אורן הולצמן ואחותו שירן 51% וכן קרן ההשקעות של לואי ויטון עם 30% מהמניות), קרן ההשקעות של פרנקלין טמפלטון ואחרות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות