ביידן מרחיב את המגבלות על ייצוא שבבי AI של אנבידיה ו-AMD גם לחלק מהמדינות במזרח התיכון (לא ישראל)
ארצות הברית הרחיבה הלילה את ההגבלות על ייצוא שבבי בינה מלאכותית מתקדמים המיוצרים על ידי ענקיות התעשייה Nvidia NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו- AMD ADVANCED MICRO DEVICES +0.63% ADVANCED MI 138.35 +0.63% סגירה:0 פתיחה:137.34 גבוה:139.13 נמוך:137.04 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מעבר לגבולות סין. התקנות החדשות מקיפות כעת אזורים נוספים, כולל מדינות נבחרות במזרח התיכון. מהלך זה, בהתאם למדיניות האמריקנית של 'שמירה על הביטחון הלאומי', משקף את הדינמיקה המתמשכת של תחרות טכנולוגית וסחר בינלאומי.
אנבידיה אישרה לאחרונה את ההגבלות האלו בהגשה רגולטורית, והבהירה שההגבלות יחולו על שבבי ה-A100 וה-H100 שלה, שתוכננו בקפידה כדי להאיץ את פעולות למידת המכונה. החברה, עם זאת, הצהירה שהמגבלות לא ייצרו "השפעה מהותית מיידית" על תוצאותיה הכספיות. AMD, יריבה מרכזית של Nvidia, הייתה נתונה באופן דומה להגבלות וטענה שהגבלות אלו לא ישפיעו באופן מהותי על זרם ההכנסות שלה.
ארה"ב משתמשת בפיקוח על ייצוא בעיקר מסיבות של ביטחון לאומי. אסטרטגיה דומה הופעלה בשנה שעברה, המאותת על הסלמה במאמצים של ממשלת ארה"ב לבלום את היכולות הטכנולוגיות של סין. עם זאת, הסיכונים הספציפיים הקשורים לייצוא השבבים הללו למזרח התיכון נותרו מעט מעורפלים.
אנבידיה סיפקה הצהרה נפרדת המכירה בדרישת הרישוי החדשה אך טענה שהיא "לא משפיעה על חלק משמעותי מההכנסות שלנו". החברה גם אישרה את שיתוף הפעולה שלה עם ממשלת ארה"ב כדי לפתור את הנושא. לעומת זאת, משרד המסחר האמריקאי, האחראי על ניהול דרישות רישוי חדשות ליצוא, טרם הגיב לבקשות להגיב על המצב.
יש לציין כי Nvidia, AMD ואינטל חשפו כולן את כוונותיהן לפתח שבבי AI פחות חזקים שיוכלו לייצא לשוק הסיני. התמרון הזה מתיישר לכאורה עם הגישה האסטרטגית של ארה"ב לאיזון התקדמות טכנולוגית עם אינטרסים של ביטחון לאומי.
בעוד שהפרטים של מדינות המזרח התיכון המושפעות מההגבלות המורחבות לא נחשפו על ידי Nvidia, החברה שואבת בעיקר את הכנסות המכירות שלה מארצות הברית, סין וטייוואן. כ-13.9% מהכנסות המכירות שלה מקורן במדינות אחרות ביחד. עם זאת, Nvidia לא חושפת את פרטי ההכנסות עבור המזרח התיכון בנפרד.
במהלך הרבעון השני של שנת הכספים 2024, אנבידיה חשפה כי קיבלה דרישת רישוי נוספת מממשלת ארה"ב עבור תת-קבוצה של מוצרי A100 ו-H100. דרישה זו משפיעה על לקוחות ואזורים ספציפיים, כולל מדינות מסוימות במזרח התיכון.
ההתפתחויות הללו עולות בקנה אחד עם מתחים גיאופוליטיים מוגברים, במיוחד סביב המצב בטייוואן, מרכז לייצור שבבים עבור חברות גדולות כמו Nvidia. טיוואן היא 'מרכז ייצור השבבים של העולם' דרך חברת טיוואן סמי קודנקטורס - וזה עד כדי כך משמעותי שהחברה הפכה להיות גדולה יותר מבחינת שווי שוק גם מאינטל ו-AMD.
הממשל האמריקני, תחת הנהגתו של הנשיא ביידן, נקט צעד נרחב באוקטובר 2022 על ידי הוצאת מערך מקיף של בקרות יצוא. בין הצעדים הללו היה אחד שמטרתו לצמצם את הגישה של סין לשבבי מוליכים למחצה המיוצרים ברחבי העולם באמצעות ציוד אמריקאי. מדיניות זו מעצימה את מאמציה של וושינגטון לעכב את ההתקדמות הטכנולוגית והצבאית של סין. מדינות כמו יפן והולנד הלכו בעקבותיהם עם צעדים רגולטוריים דומים מוקדם יותר השנה.
יש לציין כי להגבלות על שבבי בינה מלאכותית אמריקאיות עשויות להיות השלכות מרחיקות לכת. חברות סיניות עשויות למצוא את זה בלתי אפשרי מבחינה כלכלית לבצע משימות מחשוב מתקדמות כגון זיהוי תמונה ודיבור ללא גישה לרכיבים חיוניים אלה. יישומים אלה, שנמצאים בדרך כלל במכשירי אלקטרוניקה כמו סמארטפונים לצורך מענה לשאילתות ותיוג תמונות, מכילים גם יישומים צבאיים, כולל ניתוח תמונות לוויין לזיהוי כלי נשק ובסיסים, ומעקב תקשורת דיגיטלית למטרות איסוף מודיעין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מעניין מה זה יעשה לטאוואר? (ל"ת)דגימי 31/08/2023 13:47הגב לתגובה זו0 1סגור
-
לא קשור בכלל,מייצרת שבבים אנלוגיים ישנים בכלל (ל"ת)שי.ע 31/08/2023 22:16הגב לתגובה זו0 0סגור