עסקה שנייה תוך חודש: צ'ק פוינט רוכשת את אטמוסק
חברת אבטחת הסייבר הישראלית צ'ק פוינט רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי אטמוסק (Atmosec) העוסק באבטחה של יישומי תוכנה כשירות (SaaS). בחברה לא פרסמו את סכום הרכישה של העסקה (על פי ההערכות מדובר במיליונים בודדים), אשר צפויה להיסגר עד אמצע ספטמבר 2023.
אטמוסק אשר נוסדה בשנת 2021 ומעסיקה 17 עובדים, מפתחת פתרונות לגילוי מהיר וניתוק של יישומי תוכנה כשירות זדוניים, מניעת תקשורת מסוכנת של צד שלישי ותיקון הגדרות שגויות של היישומים. המהלך מגיע כחלק מניסיונותיה של צ'ק פוינט לשפר את היצע האבטחה שלה בתחום ה-SaaS. זאת על רקע האימוץ הנרחב של יישומים אלו בשנים האחרונות, והמתקפות עליהם מצד גורמים זדוניים.
מייסדי החברה (מימין לשמאל): שקד גיטלמן ענר גלמן ומישה סלצר
בשנת 2022 השלימה אטמוסק סבב גיוס ראשוני (סיד) במהלכו גייסו 6 מיליון דולר, בהובלת גלילות קפיטל פרטנרס ובאטרי ונצ'רס ובהשתתפות המייסדים של Armis, יבגני דיברוב (מנכ"ל) ונדיר יזרעאל (CTO), מייסד ומנכ"ל Wiz אסף רפפורט ועופר בן-נון מייסד משותף ומנכ"ל Talon Cyber. על פי הערכות כמו חברות רבות גם אטמוסק נאלצה למכור את פעילותה מתחת לשווי לפיו גייסה במהלך תקופת השיא של הגיוסים בתחום, לאחר שהמזומנים בקופתה החלו לאזול.
נטלי קרמר, סמנכ"ל מוצרים בצ'ק פוינט: "המעבר ליישומי SaaS מביא עמו אתגרים ספציפיים, בעיקר בתחום של תקשורת SaaS-to-SaaS זדונית. היכולות של אטומסק בגילוי SaaS, הערכת סיכונים וניראות מלאה ישחקו תפקיד מכריע בטיפול באתגרים אלה. שילוב הטכנולוגיה של אטמוסק בצ'ק פוינט אינפיניטי יסייע לנו לספק את אחד מפתרונות ה-SASE המאובטחים ביותר בתעשייה, המאפשר לארגונים לנהל ביעילות את אבטחת ה-SaaS, למנוע דליפות נתונים, גישה לא מורשית והפצת תוכנות זדוניות, ולהבטיח סביבה חזקה וסתגלנית".
בחודש שעבר, רכשה צ'ק פוינט את פרימיטר 81 הישראלית ב-490 מיליון דולר ומקווה להשלים את הרכישה לפני סוף הרבעון הנוכחי (השלישי של השנה). מבחינת פרימיטר 81 היה מדובר בשווי מאכזב, אחרי שלפני שנה היא השלימה גיוס של 100 מיליון דולר לפי שווי של יוניקורן - מיליארד דולר. פרימיטר 81 אשר הוקמה בשנת 2018, ומעסיקה 200 עובדים, פועלת בתחום ה-SSE (Secure Service Edge), אשר מתמקד באספקת הגנה לעובדים מרחוק על הענן ועל מכשירי הקצה.
הדוחות האחרונים של צ'ק פוינט היו סבירים אבל היא סיפקה תחזית חלשה. החברה ביצעה רכישה חוזרת של מניות (בייבק) כמו כל רבעון, בהיקף של 325 מיליון דולר. ברבעון השני של 2023 צ'ק פוינט רשמה רווח מתואם של 2 דולר למניה על הכנסות של 589 מיליון שקל. האנליסטים בוול סטריט ציפו לרווח מתואם של 1.89 דולר למניה על הכנסות של 588.92 מיליון דולר.
צ'ק פוינט צופה כי ברבעון השלישי היא תרשום רווח מתואם של 1.97-2.07 דולר למניה (רווח ממוצע של 2.02 דולר למניה) על הכנסות של 570-605 מיליון דולר (ממוצע של 587.5 מיליון דולר) – החברה עוקפת את צפי האנליסטים לרווח מתואם של 1.97 דולר למניה אך מפספסת את הצפי להכנסות של 600 מיליון דולר.
לשנת 2023 כולה החברה שומרת על התחזיות הקודמות שלה וצופה רווח מתואם של 7.7-8.3 דולר למניה (רווח ממוצע של 8 דולר למניה) על הכנסות של 2.34-2.51 מיליארד דולר (הכנסה שנתית ממוצעת של 2.425 מיליארד דולר) – מדובר גם כן בפספוס של צפי האנליסטים לרווח שנתי מתואם של 8.02 דולר למניה ובהתאם לצפי להכנסות של 2.42 מיליארד דולר.
מי שלא ממש מאמינים במניה בשלב הזה הם אופנהיימר, שאמרו לאחרונה "הצפת ערך? יעד שנראה רחוק מיישומו". הם נתנו למניה המלצת 'תשואת שוק' ללא מחיר יעד. בחברה מציינים שצ'ק פוינט נסחרת נמוך אך מתנים את הסיכוי לעליה במניה ב"יכולת החברה להאיץ את קצב הצמיחה מהשיעור הזעיר הנוכחי"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה