חברת Arm מקבלת את המלצת המכירה הראשונה שלה - קוד פתוח וסין הם הסיבה
יתכן ומנית מעצבת השבבים Arm ARM HOLDINGS +2.14% ARM HOLDINGS 135.99 +2.14% סגירה:0 פתיחה:132 גבוה:136.26 נמוך:131.45 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מוערכת יתר על המידה בהתחשב בתחרות הגוברת, שוק הסמארפונים הבוגר וסיכונים מהשוק הסיני, כך לפי האנליסטית שרה רוסו מברנשטיין. בהתאם לכך, רוסו נותנת את המלצת המכירה הראשונה למניית Arm עם מחיר יעד של 46 דולר, כלומר ירידה של 24% ממחיר הסגירה של יום שישי.
"מוקדם מדי להכריז על Arm כמנצחת בכל הקשור לבינה מלאכותית", כתבה רוסו. "שווקי המובייל והצרכנים מהווים קרוב ל-60% מהכנסות החברה ושניהם ממשיכים להיות מאתגרים". מעצבת השבבים מרווחה כסף מרישוי ארכיטקטורת השבבים שלה ותכנון ועיצוב שבבים אחרים לחברות מוליכים למחצה ויצרניות חומרה. ביום חמישי האחרון רשמה Arm את מנייתה למסחר ותמחרה את ההנפקה ב-51 דולר למניה, מה שגרם לזינוק במניית החברה כשהיא סגרה במחיר של 63.59 דולר. ביום שישי המניה עברה לירידות וסגרה ב-60.75 דולר והיום היא נסחרת בירידות של יותר מ-7%.
לפי רוסו, ארכיטקטורת השבב RISC-V שלה רישוי קוד פתוח הופכת לאיום יותר ויותר משמעותי על Arm כשיצרנים יכולים להשתמש בעיצוב בחינם, מבלי לשלם לחברה תמלוגים. האנליסטית ציינה גם כיצד מוצרי קוד פתוח אחרים זכו להצלחה הרבה בחלקים אחרים של תעשיית המחשבים כשהיא מציינת גם את מערכת ההפעלה לינוקס. "אנו מאמינים כי RISC-V הופך במהירות לחלופה טובה עבור ארכטיקטורות פופולריות כמו x86 ו-Arm ליישומים מסוימים". בהתייחסה לארכיטקטורת ה-x86 של אינטל אמרה רוסו כי נדרש לקחת בחשבון את RISC-V בכל תחזית לארכיטקטורות של מעבדים.
בנוסף לכך, החשיפה הגדולה של Arm לשוק הסיני שאחראי ל-24% מהכנסות החברה עלולה לאיים על קצב הצמיחה של החברה לטווח הארוך. המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין, חוסר השליטה בסניף הסיני של החברה והעדפתה של סין להשתמש בטכנולוגיות לא מערביות עשויות להוות אתגר משמעותי עבור החברה. ל-Arm אין חלק ישיר בחברה הסינית שנושאת את שמה. החברה העבירה ב-2022 את 48% שלה בחברה לחברה בת של סופטבנק וכעת אין לה זכויות ניהול. כלומר, החברה הסינית פועלת באופן עצמאי.
חברת עיצוב השבבים גרמה להתלהבות רבה בוול-סטריט כשקפצה ב-25% ביום המסחר הראשון שלה. ההנפקה המוצלחת גרמה לאופטימיות רבה בנוגע לשוק ההנפקות השנה עם חברות רבות שצפויות להיות מונפקות השנה. "ההנפקה מהווה מבחן מרכזי לתיאבון הסיכון של המשקיעים והאם חברות הצמיחה הגבוהה הספקולטיביות הללו עדיין מושכות עניין בעולם החדש של ריביות גבוהות יותר", הוסיף רודה. Arm השיגה שווי של 54.5 מיליארד דולר, לאחר שתמחרה את ההנפקה שלה בקצה העליון של הטווח המשווק. מעצבת השבבים הרוויחה לחברת האם סופטבנק 4.87 מיליארד דולר. סופטבנק מחזיקה עדיין ב-90.6% ממניות החברה.
בתגובה להנפקה המוצלחת חברת משלוחי המכולת Instacart שצפויה להיות מונפקת ביום שלישי, העלתה את טווח המחירים להנפקה שלה לטווח של בין 28 ל-30 דולר, כשלפני כן הטווח עמד על בין 26 ל-28 דולר. השווי הכולל של Instacart עומד כעת על 9.3-9.9 מיליארד דולר, גבוה מהיעד הקודם של 8.6-9.3 מיליארד דולר.
וחזרה ל-Arm: ההכנסות של מעצבת השבבים ל-12 החודשים שנגמרו במרץ האחרון עמדו על 2.67 מיליארד דולר, ירידה קלה לעומת 2.7 מיליארד דולר ברבעון המקביל וזאת לאור הירידה בביקושים לסמארטפונים. ARM מעצבת שבבים שנמצאים בשימוש של כמעט כל מכשיר טלפון נייד של היצרניות הגדולות, ובעצם בכל טלפון נייד בעולם. מאחר ורוב ההכנסות של החברה מגיעות מתמלוגים של מכירת טלפונים ניידים, הירידה בביקושים השפיעה על ההכנסות שלה.
למרות ההאטה בביקושים בשנה האחרונה, הצפי כרגע בשוק הוא שהחברה תצמח באחוזים דו ספרתיים נמוכים בחמש השנים הקרובות, כאשר חלק מהאנליסטים מציבים מחיר יעד של 59 דולר למניה המשקף שווי שוק של 63 מיליארד דולר. לעומת זאת אנליסט NewStreet Research, פייר פראגו תופס את Arm הרבה יותר אטרקטיבית. האנליסט מעריך כי Arm תהיה שווה 82 מיליארד דולר ב-2026, כשהוא מתבסס על מכפיל של 27 מההכנסות מתמלוגים ומכפיל 40 מהרווחים לפני מס. בעוד ההכנסות ב-2022 היו יציבות כשב-2021 שוק הסמארטפונים חווה מיתון, האנליסט חושב שהחברה יכולה לצמוח בשיעור דו ספרתי בממוצע בחמש השנים הקרובות.
Arm נסחרת כעת לפי שווי של 79.1 מיליארד דולר כשהיא איבדה היום 8% בתגובה ככל הנראה להמלצת המכירה של ברנשטיין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תמשיך לרדתאנונימי 18/09/2023 22:36הגב לתגובה זו2 0השחלה של הלייף.נתראה ב 30$ במוקדם או מאוחרסגור
-
כמה שאתה צודקזובין 19/09/2023 01:28הגב לתגובה זו0 0מלכתחילה תומחרה גבוה אולי לא 30.. יותר לכיוון 37סגור