הנפט קפץ ב-15% החודש - מהי הסיבה שמניות חברות הנפט דווקא נסחרו ביציבות?

החוזים העתידיים על הנפט צופים ירידה במחירי הנפט בשנה הבאה
 | 
telegram
(2)

החוזים העתידיים על הנפט מסוג ברנט, שמשמשים כמדד הבינלאומי, זינקו במהלך החודש האחרון למחיר של 93 דולר לחבית. כזכור, מחירי הנפט עלו בעקבות החלטת רוסיה וערב הסעודית לצמצם את הייצור עד לסוף השנה. ההחלטה הותירה את שאר העולם עם גירעון בנפט, מה שגרם לעליית המחירים. אך נראה שהדבר לא השפיע כלל על מניות חברות הנפט, כשמדד הנפט והגז  SPDR S&P OIL & GAS EXPLORATION & PRODUCTION ETF 0% SPDR S&P OI 146.91 0% SPDR S&P OIL & GAS EXPLORATION & PRODUCTION ETF סגירה:0 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   בכלל ירד קצת פחות מ-1% החודש. 

אחת הסיבות האפשריות שהועלו היא כי מניות הנפט גברו על מחירי הנפט מוקדם יותר השנה, וכעת הנפט מצמצם פערים. בנוסף, נראה גם שהעלייה במחירי הנפט משקפת את הציפיות להמשך למחירי הנפט ולכלכלה רחבה יותר. החוזים העתידיים על הנפט צופים ירידה במחירי הנפט בשנה הבאה, כשהחוזים העתידיים על ברנט שתוקפם יפוג במאי בשנה הבאה נסחרים ב-88 דולר. גם חששות לגבי חולשה כלכלית רחבה יותר עלולים להכביד על המניות.

"אני חושב שזה פשוט, המשקיעים לא חושבים שהראלי במחירי הנפט הוא בר קיימא. בנוסף, עדיין קיים סיכון לכלכלה ולנפט בשלב זה של הסייקל", כתב אנליסט Roth MKM, ליאו מריאני. "מניות האנרגיה בדר"כ נמכרות לקראת האטה כלכלית פוטנציאלית".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

משקיעים רואים גם חוסר איזון בשוק בין חברות הנפט הגדולות בארה"ב לחלק מהחברות עם הערכות השווי המעט נמוכות יותר. חברות כמו  OCCIDENTAL PETROLEUM CP +0.08% OCCIDENTAL... 51.58 +0.08% OCCIDENTAL PETROLEUM CP סגירה:0 פתיחה:51.58 גבוה:51.73 נמוך:51.34 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  ו- CONOCOPHILLIPS +0.21% CONOCOPHILL 112.14 +0.21% CONOCOPHILLIPS סגירה:0 פתיחה:112.09 גבוה:112.43 נמוך:111.13 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  נסחרות הרבה מתחת למקום בו נסחרו בפעם האחרונה שמחירי הנפט היו באותן הרמות כמו היום. מנית Occidental נסחרה אז ב-73 דולר ו-Conoco ב-135 דולר, כשכיום הן נסחרות ב-65 דולר ו-123 דולר בהתאמה.

משקיעים מוסדיים שעדיין מתעניינים במניות הנפט נמשכו יותר לחברות הגדולות מאז המגיפה, כשב-2020 עם ירידת מחירי הנפט, המניות של החברות הגדולות היו המניות היחידות שהיו גדולות מספיק בכדי שהמוסדיים יוכלו לרכוש כמויות מבלי להשפיע על השוק.

מחירי הנפט הגולמי הגיעו בשבוע שעבר לשיא של 10 חודשים לאחר שארגון מדינות ייצוא הנפט (OPEC) ומינהל המידע לאנרגיה בארה"ב (EIA) פרסמו דוחות שצופים כי הביקוש הגואה ועליות המחירים האחרונות עלולים להימשך עד סוף השנה. 

הראלי ביום שלישי שעבר התרחש לאחר ש-OPEC אמרה בדו"ח החודשי שלה כי מחסור באספקה עלול להפחית את מלאי הנפט העולמי ב-3.3 מיליון חביות ביום ברבעון הרביעי, ה שעשוי להיות הגירעון העולמי הגדול ביותר מאז 2007. הדו"ח של אופ"ק תרם לסביבת שוק שבה מחיר הנפט מסוג ברנט עלה קרוב ל-25% בשלושת החודשים האחרונים, בעוד שמחיר הנפט הגולמי West Texas Intermediate (WTI), המדד האמריקאי, זינק ביותר מ-29%. עם זאת, כמה אנליסטים ודו"ח של ממשלת ארה"ב ציינו כי ייתכן שהמחירים הגיעו לשיא שלהם בטווח הקרוב.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    העולם עובר לחשמל.והבטריות
    mtlk 20/09/2023 23:02
    הגב לתגובה זו
    0 3
    והבטריות עומדים צעד לפני מעבר לשימוש במתכות פחות בעיתיות.עם אורך חיים יותר גדול ויציב.התרחיש שלא אוהבים בעולם הערבי עלול להאיץ עוד יותר את התהליכים שהוא כבר עבר.מה עוד שבעולם השימוש בכלים חד פעמים ועוד מצטמצם.ככה שניראה שלהמר בטווח הבינוני על הנפט יכול להיות לא רק בעיתי.אלה אפילו סיוט לכל העוסקים וקשורים.ולהזכירכם בקורנה הנפט גם הגיע ל 15 דולר חבית.
    סגור
  • 1.
    במקום להגיע ל 150 היא מדשדשת בגלל המשיחיים
    בזן 20/09/2023 22:15
    הגב לתגובה זו
    1 1
    שהורסים את הכלכלה. המניה שווה יותר גם במקרה שיפנו את בזן בעוד מאה שנים כנראה שווה 170
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות