החברות בארה"ב מגייסות פי 3 אג"ח להמרה - מוכרות את עצמן בזול?

לפי בדיקה של בנק אוף אמריקה, הריבית הגבוהה במשק דוחפת חברות לגייס יותר הון דרך אג"ח להמרה, שמאפשר להן גיוסים זולים יותר שיכולים להגיע גם לגיוסים עם ריבית אפסית. המחיר - החברות כנראה הייאלצו לדלל את אחזקת המניות שלהן בעתיד
 | 
telegram
(2)

שיטת הגיוסים צוברת לאחרונה תאוצה אצל חברות גדולות. הסיבה: הריבית הגבוהה במשק. יותר חברות בארה"ב מחליטות לגייס כספים דרך אג"ח להמרה, שמאפשרים להם גיוסים זולים יותר ולפעמים אפילו גיוסים ללא ריבית.

אג"ח להמרה הוא אג"ח שיכול להפוך למניה במידה ותנאים מסוימים מתקיימים. כמו למשל, כשמחיר המניה מגיע למחיר יעד מסוים שנקוב באג"ח. גיוסים באג"ח להמרה הם זולים יותר ולפעמים אפילו כוללים ריבית אפסית מאחר ופוטנציאל הרווח למשקיע הוא גבוה יותר מאשר באג"ח רגיל - באג"ח רגיל המשקיע יודע בדיוק כמה כסף יקבל בתום התקופה, בעוד באג"ח להמרה המשקיע יכול להנות מהמרת האג"ח שלו למניה אותה יוכל למכור במחיר גבוה יותר. בנוסף, מצד החברות המגייסות, גיוס דרך אג"ח להמרה עדיין מאפשר גיוס כספים מיידי וזול ללא דילול מנייתי מיידי.

מבחינת החברות, היתרונות הברורים לטווח הקצר כנראה באים במחיר גבוה בטווח הארוך - אם מחיר המניה של החברה אכן יגיע למחיר היעד שנקוב באג"ח, היא כנראה הפסידה כסף. המשקיע שקנה את האג"ח להמרה במחיר נמוך לפני כמה שנים יהנה ממחיר מניה גבוה במקום החברה שתיאלץ לתת לו את המניה במחיר נמוך מהמחיר הנקוב שלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי בדיקה שעשה בנק אוף אמריקה, חברות בדירוג גבוה גייסו כבר 12 מיליארד דולר באג"ח להמרה מתחילת השנה - שיא של עשור ויותר מ-30% מסך כל הגיוסים, שזה פי 3 מהשיעור הממוצע. לשם השוואה, בשנת 2022 אותן חברות גייסו רק 2 מיליארד דולר באג"ח להמרה, שהם 7% מסך הגיוסים.

בדרך כלל רוב החברות אשר מגייסות דרך אג"ח להמרה הן חברות צמיחה מתחום הטק שרוצות לגייס כספים זולים ומהירים מבלי לפגוע במבנה אחזקת החברה. בשנת 2021, למשל, חברות כמו AirBnB, פלוטון וביונד מיט נהנו מגיוסים עם 0% ריבית בעזרת אג"ח להמרה. יותר מחצי מהגיוסים דרך אג"ח להמרה בשנה הזו באו מסקטור הטכנולוגיה.

עכשיו, כשהריבית הממוצעת לאג"ח קונצרני עלתה כבר כמעט ל-6%, גם חברות בסקטורים יותר עמידים כמו שירותים, נדל"ן ותעשייה מגייסות דרך אג"ח להמרה בשביל להוריד את הוצאות המימון, כאשר כיום סקטור הטכנולוגיה מרכיב רק רבע מהשוק הזה. חלק מהחברות הבולטות שפנו לאג"ח להמרה בחודשים האחרונים הן סנטרפוינט אנרג'י, חברת המשרדים COP וקבוצת ההשקעות בתשתיות HASI.

לפי האסטרטג לאג"ח להמרה של בנק אוף אמריקה, מייקל יאנגרות', החברות חסכו בממוצע 2-3% בריביות בעזרת הגיוסים שלהן דרך אג"ח להמרה. חברה נוספת שיצאה בגיוס דרך אג"ח להמרה לאחרונה היא חברת הרכבים החשמליים NIO. החברה נאבקת בהפסדים מתרחבים ובצניחה במכירות על רקע מלחמת המחירים המתנהלת בימים אלו בסין. זאת לאחר שהחברה פספסה את צפי האנליסטים המוקדם ברבעון השני הן בשורה העליונה והן בשורה התחתונה. בנוסף הריבית הגבוהה במשק גם דחפה את החברה להודיע על גיוס של מיליארד דולר באג"ח להמרה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    בכלל,אצלנו נוצר מצב שרק חברות נחותות מנפיקות אג"ח להמרה (ל"ת)
    פילי 26/09/2023 10:01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    הריבית הגבוה תרסק את הכלכלה ותביא למלחמת עולם
    שלמה 26/09/2023 09:20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    פוואל המטומטם במקום להוציא לאט את המים מהאמבטיה ירה בתינוק
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות