שוק הסייבר הישראלי לא עוצר: פאלו אלטו במו"מ לרכישת דיג סקיוריטי

שבוע בלבד לאחר הדיווחים על העסקה המסתמנת לרכישת חברת טאלון הישראלית, חברת הסייבר שבבעלות ניר צוק צפויה לרכוש חברה נוספת - דיג סקיוריטי, אשר פיתחה פלטפורמה המאפשרת תגובה בזמן אמת לאיומי דליפת מידע מפלטפורמות ענן תמורת 400-300 מיליון דולר
 | 
telegram

חברת הסייבר פאלו אלטו  פאלו אלטו -3.61% פאלו אלטו 383.36 -3.61% פאלו אלטו סגירה:0 פתיחה:391.41 גבוה:393.76 נמוך:375.2 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  נמצאת במשא ומתן לרכישת חברת הסייבר הישראלית דיג סקיוריטי (Dig Security) תמורת 400-300 מיליון דולר. זאת לאחר שלפני כשבוע דווח שהחברה נמצאת גם במשא ומתן לרכישת חברת טאלון (Talon) לפי שווי מוערך של 600 מיליון דולר. במידה ויצאו לפועל שתי העסקאות, המוערכות בהיקף כולל של 1 מיליארד דולר, צפויות לחזק את מעמדה של פאלו אלטו כספקית מובילה של פתרונות אבטחת סייבר מקיפים.

דיג סקיורטי, אשר נוסדה ב-2021 פיתחה פלטפורמה המאפשרת תגובה בזמן אמת לאיומי דליפת מידע מפלטפורמות ענן. בשנה שעברה השלימה החברה סבב גיוס (A) בהובלת קרן SignalFire. זאת על רקע השימוש הגובר מצד ארגונים וחברות רבות בשירותי ענן חיצוניים, אשר עשויים להיות חשופים לאיומי סייבר, עליהם מבקשת החברה להתריע בזמן אמת באמצעות הפלטפורמה שפיתחה.

הדיווח מגיע לאחר שבשבוע שעבר דווח כי החברה קרובה לרכישה של חברת הסייבר הישראלית טאלון, אשר פיתחה דפדפן המאובטחים לארגונים. החברה אשר הוקמה ב-2021 ומעסיקה כיום כ-130 עובדים (85 מהם בישראל), גייסה מאז הקמתה 126 מיליון דולר. הפיתרון של החברה מאפשר לחברות להגן על כוח עבודה מבוזר, הכולל מיקור חוץ רחב ונסמך רבות על שימוש באפליקציות SaaS (תוכנה כשירות). 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שתי העסקאות הצפויות מגיעות על רקע העלייה המתמדת במחיר המניה של פאלו אלטו אשר נעוצה בין היתר בביקוש הגובר לשירותי אבטחת סייבר. בחודש שעבר הפתיעה החברה את המשקיעים עם תוצאות חזקות מהצפוי עבור הרבעון השני של 2023, אותו היא סיימה עם צמיחה של 26% בהכנסות שעמדו על כ-2 מיליארד דולר. בעקבות התוצאות קפצה מניית החברה, והיא נסחרת כעת במחיר המשקף לה שווי של כ-70 מיליארד דולר, אשר ממצב אותה כאחת מחברת הסייבר הגדולות ביותר בעולם.

על פי ההערכות שתי העסקאות יבוצעו לפי שווי גבוה מזה שבו בוצעו הגיוסים האחרונים שלהן. באם יצאו לפועל הרכישות יחזקו את פעילותה של ענקית הסייבר בשני הסקטורים הצומחים. רכישתה של דיג סקיוריטי צפויה לחזק את שירותי אבטחת הענן אותן מציעה החברה, אחד הענפים הצומחים ביותר בסקטור הטכנולוגי. על אף שמדובר בתחום צפוף במיוחד הרכישה הצפויה עשויה לחזק את מעמדה של פאלו אלטו בתחום. מנגד, הפעילות של טאלון נחשבת במידה רבה חדשנית, שכן הרעיון של דפדפן ארגוני מאובטח, המהווה שינוי תפיסתי במסגרתו הלקוחות יישמו שירותים, שנבנו מלכתחילה מתוך מחשבה על אבטחה.

שתי העסקאות הצפויות בהיקף כולל של כ-1 מיליארד דולר, מגיעות בתקופה של עניין רב בחברות אבטחת הסייבר הישראליות הנמצאות בחזית העולמית. רק בשבוע שעבר נמכרה חברת הסטארט-אפ הישראלית ביוניק, המתמחה באבטחה ובקרה של יישומים ארגוניים, לחברת הסייבר האמריקאית קראודסטרייק (CrowdStrike) תמורת 350 מיליון דולר.

בחודש שעבר דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס חברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן בוחנת אפשרות למכירת פעילותה. מדי לאחר מכן עלו דיווחים בארץ לפיהם מי שמעומדת לרכוש את סנטינל וואן היא חברת וויז (Wiz) הישראלית גם כן, אשר גייסה במהלך הגנה כספים לפי שווי של 10 מיליארד דולר. עם זאת לאחר פרסום הדוחות הרבעוניים של החברה בתחילת החודש דחה מנכ"ל החברה, תומר וינגרטן את הדיווחים והצהיר כי החברה מחוייבת לשמור על העצמאות שלה, וכי "הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להשאר חברה ציבורית עצמאית". וינגרטן לא הסתפק בדברים הללו ואף שיגר עקיצה לכיוונה של וויז אותה כינה "סטארטאפ קטן ונחמד".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות