את'ר עדיף על ביטקוין בטווח הקצר? ETF על את'ר יאושרו, על ביטקוין ידחו

ה-SEC צפוי לאשר את תעודות הסל על האת'ר לפני השבתת הממשל בשבוע הבא, אלו של הביטקוין ידחו שוב, במה שמהווה סימן שורי לאת'ריום; הרגולציה באירופה לא יודעת להתמודד עם הסטייקינג ובתעשייה חוששים; מדוע "תביעות" נגד FTX, שנסחרות בשוק החופשי שילשו את ערכן בשנה האחרונה?
 | 
telegram
(1)

ה-SEC צפוי לאשר את האת'ר לפני השבתת הממשל, הביטקוין נדחה
שמועות על אישור אפשרי בשבוע הבא לתעודת סל מבוססת על חוזים עתיידיים על מחיר האת'ר מקפיצות את המטבע בכ-5% ב-24 השעות האחרונות, וכעת מחירו גבוה מ-1650 דולר.

מי שהתניע את חרושת השמועות הוא פרשן בלומברג אריק בלצ'ונאס שצייץ ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר) שה-SEC ביקש ממנפיקי תעודות הסל לעדכן את הבקשה שלהם לקראת אישורה בתחילת השבוע הבא לפני סגירת פעילות הממשל הצפויה בשבוע הבא (אם תתרחש) בעקבות הגעה לתקרת החוב.
 

<

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לוח הזמנים לאישור תעודות הסל על החוזים העתידיים על האת'ר צפוף למדי, וכעת נראה שהוא עוד יוקדם. ב-11 לאוקטובר הSEC היה צפוי לתת מענה לבקשה של וולאטיליטי שייר, ב-16 של ביטוויז, רונדהיל, ואנאק, פרושיירס, גריסקייל ודירקשן. באותו יום הייתה אמורה גם להינתן תשובה ביחס לתעודת הסל על מחיר הספוט של הביטקוין לחברת ביטוויז ויום לאחר מכן של בלקרוק, פידליטי וחברות נוספות. תעודות סל כאלה, במידה ויאושרו, יהוו את האפשרות הראשונה לחשיפה עקיפה לאת'ר בארצות הברית.

מצד שני ה-SEC מעכב קבלת החלטה לגבי תעודות סל על מחיר הספוט, גם של האת'ריום וגם של הביטקוין. חברות Ark וחברת VanEck קיבלו הודעה שהתשובה לבקשה שהיגשו תדחה לסוף דצמבר. כמו כן החברת של קיית'י ווד קיבלה הודעה שגם בקשתה לתעודת סל על מחיר הספוט של הביטקוין נדחה, יחד עם חברות נוספות כמו גלובלX והצפי הוא שגם בקשות נוספות כמו של בלקרוק ידחו. פרשן נוסף של בלומברג, ג'יימס סייפרט מעריך שתעודות כאלה כבר לא יאושרו לפני סוף השנה: "תרחיש הבסיס שלי היא שנקבל "דחיות" לבקשות הנוספות בהמשך השבוע".
 

<

לאור האישורים הצפויים של האת'ר והדחיות הצפויות של הביטקוין יש הסבורים שלפחות בטווח הקצר האת'ר, מטבע השני בגודלו אטרקטיבי יותר להשקעה מהמטבע הראשון – הביטקוין. הבקשות לאישורי תעודות הסל כמובן שונות. הבקשות על האת'ר הן לתעודות סל אקטיביות הסוחרות בחוזים עתידיים על המטבע. תעודות כאלה על הביטקוין כבר אושרו בעבר ונסחרות בשוק. התעודות על הביטקוין שמחכות לאישור הן על מחיר הספוט, כלומר המחיר בזמן אמת של הביטקוין, וכאלה טרם אושרו מעולם. יחד עם זאת בארצות הברית אין עדיין כלל תעודות סל על האת'ר, לכן הציפיה היא שאישור תעודות כאלה יגדיל את האטרקטיביות של המטבע לעומת המצב הנוכחי, בעוד המחיר הנוכחי של הביטקוין מגלם תקווה מסוימת לאישור תעודות על הספוט בקרוב, מה שנראה שמתעכב כעת. לכן, לפחות ביחס לטווח הקרוב, יש מי שסבור שהאת'ר עדיף על הביטקוין. 

הרגולציה החדשה באירופה לא מכסה את תחום הסטייקינג
רבים שבחו את הרגולציה החדשה באירופה, MiCA, הראשונה בעולם שמנסה לתת מענה כולל לכל נושא הקריפטו, החל מנושא המטבעות היציבים, ועד חוקים נגד מסחר על פי מידע פנים, ואמורה סוף סוף לאפשר לפעילים לפעול תחת כללי משחק בהירים וברורים. למרות ההתלהבות הראשונית, עם הזמן מתברר שאפילו הרגולציה המקיפה הזו השאירה כמה אזורים אפורים. בשבוע שעבר ראינו שיש עדיין חוסר בהירות סביב מטבעות יציבים הצמודים לאירו, השבוע צצה בעיה נוספת סביב נושא הסטייקינג. 

סטייקינג היא פעולה חיונית בשיטת "הוכחת אחזקה". במסגרת הסטייקינג נועלים כמות מסוימת של מטבעות תמורת הסמכות להיות "מאמת" כדי ליצור בלוקים חדשים ברשת הבלוקצ'יין. תמורת "נעילת" המטבעות שמהווה מעין ערבות, המאמתים מקבלים תשואה מסויימת, שניתן להתייחס אליה כ"ריבית" או "דיבידנד" על ההשקעה. כיום משתמשים רבים מצטרפים ל"בריכות" (pools) שנוצרות בבורסות מסחר וכדו' וכך מתאגדים המשקיעים הקטנים לייצור סטייקינג תמורת ריבית. נושא הסטייקינג קיבל דחיפה רצינית עם המעבר של רשת האת'ריום, השניה בגודלה בעולם הקריפטו, לשיטת "הוכחת אחזקה" בשדרוג הגדול לפני שנה.

על כל פנים, נושא הסטייקינג לא אוסדר במסגרת הרגולציה החדשה באירופה. הוא יכול להיות בעייתי מכמה בחינות כגון מיסוי. בתעשיית הקריפטו נמצאים בדילמה. מצד אחד קביעת רגולציה כעת יכולה להיות בעייתית בעוד התחום עדיין מתפתח ומתגבש, מצד שני השארת חורים שכאלה עלולים לגרום לרגולטור נלהב ואקטיבי מדי לקבוע עובדות בשטח בצורה שתכביד על התעשייה, כפי שקרה לאחרונה בסינגפור ובשוויץ.

בשוויץ הזהירו פעילים בתעשיית הקריפטו מפני כוונת הרגולטור לאסור על פעילות סטייקינג על גופים שלא אוחזים ברשיון בנקאות, מה שעלול לחסל את תעשיית הסטייקינג במדינה. בסינגפור אסרו הרשויות על גופי הקריפטו להציע שירותי השתתפות בסטייקינג ללקוחות פרטיים (ריטייל).

נשיאת הבנק האירופי המרכזי קריסטין לגרייד סבורה שהנושא צריך להיות מתוקן במסגרת מקצה שיפורים של ה"מיקה", דבר שעלול לקחת שנים. תום דאף גורדון, בכיר בקוינבייס רואה את הסטייקינג כמרכיב עיקרי באקו סיסטם של תעשיית הקריפטו, ולכן, לדעתו יש לטפל בנושא מייד. הוא גם חושש מרגולטורים נלהבים מדי שיתקעו מקלות בגלגלים.

"אני מודאג מכך שיהיה בלבול רב עם הרגולטרים בנוגע ל"סטייקינג זה מוצר הלוואה", "סטייקינג היא סוג של מוצר השקעה", ואז הם יפעלו מהר מדי ובעוצמה רבה מדי נגד סטייקינג – וראיתי את זה כבר בכמה שווקים בנלאומיים – זה יהיה בעייתי לפיתוח של כל הנושא הזה". 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
פשיטת הרגל של FTX פתחה שוק משני רחב היקף של מסחר ב"תביעות" כנגד החברה. ערך התביעות האלו תלוי כמובן בערך הנכסים שמנהלי פשיטת הרגל יצילחו להפיק מההריסות שהשאירו אחריהם סם בנקמן פרייד וחבריהם.

לאחרונה נראה שהמנהלים חווים הצלחות מסוימות בשיקום נכסים אבודים, וכתוצאה מכך ערך התביעות בשוק שילש את עצמו בשנה האחרונה. ערך התביעות בשוק החופשי משקפים תקווה להחזר של 37 סנט לדולר. הנכסים שג'ון ריי, עורך הדין המתמחה בפשיטות רגל, הצליח לשקם כוללים 3.4 מיליארד דולר בנכסי קריפטו, 1.1 מיליארד דולר במזומן ו-200 מיליון דולר נכסי דלא ניידי באיי הבהמה, ומסתכמים בכ-7.3 מילארד דולר לפחות. ישנו פוטנציאל להשגת נכסים נוספים בתביעות שמתנהלות כעת ובנכסים פוטנציאלים נוספים. המנהלים כמובן לא עובדים בהתנדבות, וערך העמלות שהם גובים מוערך עד כה בכ-200 מיליון דולר. 

 

<

מייקל סיילור ממשיך במסע לרכישת ביטקוין. מיקרוסטרטגי, חברת התוכנה שבשליטתו, רכשה 5445 מטבעות נוספים בשווי 147 מיליון דולר במזומן. מחיר הקניה הממוצע היה 27,053 דולר. שווי המטבעות שבידי החברה הוא כ-4.1 מיליארד דולר במחירו הנוכחי, החברה הפסידה עד כה כחצי מיליארד דולר על ההשקעה. 

לאחר הניסוי המוצלח של בנק ישראל בשיתוף ה-BIS (הבנק הבנלאומי להסדרי תשלומים) מודיע על הצלחה בניסוי נוסף שבחן העברות בנלאומיות בעזרת מטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC), הפעם בשיתוף פעולה עם הבנקים המרכזיים של צרפת, סינגפור ושוויץ. בניסוי נבחן מטבע גלובלי כזה שנקוב באירו, בדולר סינגפורי ופרנקים שווצריים. הוכחת הקונספט הוכתרה בהצלחה במה שנראה כהתקדמות נוספת לקראת הנפקת מטבעות כאלה, שמדאיגים את שוחרי הפרטיות ומתנגדי השליטה הממשלתית, אך ייתכן שטומנים בחובם גם יתרונות רבים בכל הנוגע לשכלול שוק התשלומים הבנלאומי מבחינת עלויות וזמני העברת כספים בין מדינות. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע
שבוע חיובי יחסית חותם את הרבעון השלישי של שנת 2023. ביצועי המטבעות העיקריים (וגם לא העיקריים) מתחילת השנה מאופיינים בשונות גבוהה ולא אופיינית. החל מעליות תלת ספרתיות ועד ירידות של עשרות אחוזים. שוק הקריפטו לא נע כמקשה אחת הפעם. נוסיף לסיכום השבועי את הביצועים מתחילת השנה (נכון ל-29 לספטמבר, בשעת כתיבת שורות אלו. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.63% BITCOIN 98,840 -0.63% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין, כאמור, שוב נסחר במחיר הגבוה מ-27 אלף דולר לאחר עלייה שבועית של כ-2%, רובה ב-24 השעות האחרונות. ביום שישי צפויה הפקיעה החודשית של האופציות על הביטקוין, ויש המייחסים את העליות האחרונות לפקיעה רחבת ההיקף הצפויה. בשתי הפקיעות האחרונת השווי המוערך של האופציות שפקעו היה מעל 5 מיליארד דולר. מתחילת השנה זינק הביטקוין ב-63%. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +0.88% ETHEREUM 3,348 +0.88% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,389.5 נמוך:3,262.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  . האת'ר נהנה, כאמור, מהשמועות סביב אישור תעודות הסל וטיפס כ-5% השבוע למחיר של 1653 דולר. ערך השוק הכולל עדיין נמוך מ-200 מיליארד דולר. המטבע טיפס מתחילת השנה ב-37%. 

בייננס קוין (BNB).  גם המטבע השלישי בגודלו טיפס השבוע ב-2%, אך מתחילת השנה הוא מציג ירידות של 12%. כעת הוא נסחר תמורת 215 דולר למטבע.

ריפל (XRP). הריפל נסחר ללא שינוי השבוע תמורת 0.51 דולר. סך הכל עלה המטבע ב-50% מתחילת השנה, וכעת שווי השוק הכולל הוא 27 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו שוב החליף מקומות עם הדוג'קוין עקב עליה של 1.5% בראשון לעומת יציבות בשני. מתחילת השנה נסחר הקרדאנו ללא שינוי, כאז כן עתה תוכלו לקבל קרדאנו אחד תמורת מטבע של רבע דולר. 

דוג'קוין (DODGE). הדוג'קוין דווקא ירד מתחילת השנה ב-13% ומחירו כעת 0.061 דולר.

סולנה (SOL). הסולנה רשמה את הקמבק של השנה עם זינוק של 100%. השבוע עלה המטבע ב-2% והוא נסחר כעת תמורת 19.86 דולר. ערך השוק של הקרדאנו, הדוג'קוין והסולנה די קרוב אחד לשני, 8.7, 8.2 ו-7.7 מיליארד דולר בהתאמה. 
 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מעניין. (ל"ת)
    הקורא 29/09/2023 17:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות