ראלי או רע לי: מה צפוי לנו ברבעון 4 בוול סטריט?
באופן מסורתי, הסוחרים בוול סטריט אוהבים את הרבעון האחרון של השנה. יש אווירת סוף שנה חגיגית, כשחגי קניות כמו בלאק פריידיי וסייבר מאנדיי, לרוב מסייעים לחברות לסיים את הרבעון עם ביקור של ראלי סנטה קלאוס. אבל הימים פוסט קורונה, מלאי מלחמות, הן חמות כבאוקראינה והן כקרות כבין ארה"ב וסין, ועוד לא דיברנו על האינפלציה הנכנסת עמוק לכיס הצרכנים, או על העובדה שבשנה הבאה הממשל האמריקאי צריך להחזיר חוב של למעלה מ-7 טריליון דולר.
אז אחרי שהמדדים המרכזיים סיימו את השבוע שעבר בטון צורם ובסוף יולי ה-S&P500, העוקב אחר 500 המניות הגדולות בשוק ההון האמריקאי, היה קרוב ל-4,600 נקודות, את שישי האחרון סגר המדד החשוב בעולם על 4,288 נק' ושבוע מסחר שנסגר בירידה של 0.7%, כשהנאסד"ק עתיר הטכנולוגיה סגר שבוע שטוח לגמרי, כשבחודש שעבר ירד בלמעלה מ-5%.
אז מה צפוי לנו? בבית ההשקעות גלובל X סבורים כי יש אפסייד למניות הקטנות, שמציגות ביצועים טובים. "אנחנו מחזיקים בגישה אופטימית זהירה לגבי הרבעון הרביעי, שבדרך כלל הוא הרבעון הטוב ביותר עבור שוק המניות", כתבו בגלובל X. "מאז השקת המדד ב-1957, ה-S&P מציג תשואה ממוצעת של 4% ברבעון הרביעי. מאחר שמרבית העליות מתחילת השנה מיוחסות למניות המגה-קאפ, אנחנו סבורים כי ישנה הזדמנות כי ברבעון הרביעי מניות בקנה מידה בינוני וקטן, שמציגות ביצועים כספיים טובים, יזכו לרוח גבית", הוסיפו.
בבית ההשקעות אומרים שבאופן היסטורי תופעות כמו היפוך בעקומת הריבית, הקשחה של תנאי האשראי וירידה במספר המשרות הזמניות במגזר השירותים אותתו על בואו של מיתון. "למרות זאת, הצרכן ממשיך לגלות חוסן ותוכניות התמריצים הממשלתיות מסייעות לתמוך בכלכלה. החברות העסקיות חזרו לבצע השקעות הון ומשבר הבנקים האזוריים נראה תחת שליטה", כתבו.
לגבי הריבית, בגלובל X צופים הורדות ריבית השנה, ולפיכך לא צפויות ירידות משמעותיות בתשואות האג"ח. כמו כן, ישנה סבירות כי הפד לא יבצע העלאות ריבית בנובמבר ובדצמבר לאור הנתונים הכלכליים הנוכחיים. "אנחנו ממשיכים להעדיף אג"ח לטווח קצר, אך לאחרונה התחלנו להגדיל את החשיפה לטווחים הבינוניים והארוכים יותר.
בבנק אוף אמריקה אומרים ששוק האג"ח האמריקאי סבל מהשבוע הרע ביותר מאז מרץ, כשיצאו לא פחות מ-3.6 מיליארד דולר והסנטימנט שלילי. "(זה) סוף מחזור החוב של 40 שנה. אם תשואת האוצר האמריקאית ל-30 שנה תגיע ל-5% אז ההפסד המצטבר מהחזקת ניירות ממשלת ארה"ב יהיה שווה 50% ב-3 שנים", כתבו בבנק והוסיפו כי "העלאות הריבית של הבנקים המרכזיים לא הסתיימו. השינוי הגדול הוא שהריבית כבר לא בנמוך של ה-5,000 שנה האחרונות וזה אומר שנגמרה התקופה החריגה של החזרים גבוהים על מניות ואג"ח. לכן המלצתנו היא למכור את העליות האחרונות ולהישאר דוביים".
בבית ההשקעות מורנינגסטאר דווקא אופטימיים, ובמיוחד על סקטור הטק ומניות קטנות ובינוניות. "לנוכח הנסיגה (בשוק), אנחנו רואים מגוון הזדמנויות למשקיעים להתאים את הפורטפוליו שלהם", כתבו במכתב למשקיעים בסוף השבוע. "למרות שאנחנו ממליצים שליבת הפורטפוליו יהיו מניות ערך, קטגוריית הצמיחה ירדה מספיק ונסחרת עכשיו בדיסקאונט. אנחנו חושבים שהגיע הזמן לפוזיציה מוטת שוק, מהפוזיציית החסר שבה החזקנו ברבעון שעבר".
כמו כן, חלק מהירידות האחרונות בשוק מגיעות מהפגישה האחרונה של הפד, שבו הסנטימנט הכללי סבור כי הריביות יישארו גבוהות לאורך זמן. במורנינגסטאר חושבים שתהיינה הורדות ריבית אגרסיביות ב-2024 ו-25. "למרות הכיוון הניצי של (יו"ר הפד ג'רום) פאוול, אנחנו רואים דרך אחרת", כתב פרסטון קלדוול, הכלכלן הבכיר של מורנינגסטאר.
"אנחנו צופים שבשלושת הרבעונים הקרובים השילוב של צמצום מוניטרי וירידה בזמינות אשראי יפגע בכלכלה. למרות שאנו לא צופים מיתון, אנחנו צופים שהצמיחה הכלכלית תאט ובתמורה יבחן את השווקים. לראייתנו, משקיעים צריכים להסתכל מעבר לתנודתיות קצרת המועד והיכן שהם יכולים להכיל את הסיכון, לחזור לעמדה של משקל יתר על מניות", סיכמו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה